Помощ при избор на телевизор

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Съб 21 юли 2007 21:57

sharp
имаше такава тема потърси я

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 21 юли 2007 23:21

Що си мисля че Сони си мерят контраста по един начин а Самсунг по друг :lol: То по каталог Самсунга трябваше да дава 4-5 пъти по добра картина ,а аз като ходих по техно-мехно полисите гледах точно тия ТВ-та и видимо нямаше разлика :?
P.S.Всъщност като се замисля истинска разлика имаше чежду тия TV-та за 2к и за 6к -само че не беше толкова голяма да си заслужава 4к.Другото което ми направи впечатление за Самсунг vs. Сони е че дизайна на Самсунга много радва с тва лъщящо черно и кръглото копче ,но като си помисля тва след половин година като се понадере кво може да стане :cry:

Последна промяна от Rabbit_TDI на Съб 21 юли 2007 23:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 21 юли 2007 23:34

Самсунг са факири в измамата за тези нива на контраст - маскират го зад фразата динамичен контраст - цитирам
Напоследък навлиза един нов и интересен метод за характеризиране на течнокристалните дисплеи – с т.нар. динамични нива на контраст. Най-общо казано, това представлява автоматично регулиране на интензитета на лампите от подсветката според изобразяваната картина. Ако например на дисплея трябва да се изобрази сцена с преобладаващи тъмни области над светлите, интензитетът на лампите автоматично се намалява до известна степен, с което се постига сравнително реалистично изобразяване на черния цвят. В момента, в който в изобразяваната сцена преобладават светлите области пред тъмните, лампите от подсветката автоматично биват пуснати на пълния си интензитет. Чрез използването на този трик се постигат съотношения от порядъка на 3000:1 при LCD матрици с технологично съотношение 1000:1. Недостатъкът на използването на динамичната промяна на интензитета се явява при сцени, в които има едновременно светли и тъмни области. В подобен случай логиката, управляваща монитора, ще вземе предвид преобладаващите зони и ще предприеме съответното действие. За съжаление това ще даде като резултат намаляването на интензитета на светлината в случаи, когато не е необходимо, и ще влоши до известна степен изображението
Така,че си охлаждам възторга от високия контраст на Самсунг - променям мнението си и гласувам за Сони - просто компании,които по такъв елементарен начин се опитват да преметнат потребителя :не:

Потребителски аватар
alex synchro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex synchro » Нед 22 юли 2007 11:10

Според мен TFT все още не са достигнали супер добро ниво. Не мога да го преживея формата 16:9, когато гледам TV, сори.
Освен това незнам TFT-то, което си харесал дали е full HD и дали е 100 hz, все важни неща...
:roll:

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Нед 22 юли 2007 23:46

и аз съм за Samsung

Потребителски аватар
vaalentin70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaalentin70 » Пон 23 юли 2007 10:58

И от мене един глас за самсуняците!

Ще си позволя да предложа и нещо трето:
SAMSUNG 32LCD TFT 32R7/4
IDTV цифров тунер(DVB-T)
HDready720p-1080i HDMI-PC входове
SRS TRUSURROUND XT звукова система
PIP през PC-HDMI
Въртяща се стойка
Яркост 500cd-m2
контраст5000:1
16:9 широк екран
време за реакция 8мs
резолюция 1366х768
Digital Video Broadcasting
1175лв

От разликата в цените-да почерпиш. :lol:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 23 юли 2007 11:13

Според мен попитай някой, който наистина е запознат с тези неща :D

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Пон 23 юли 2007 11:28

Аз наскоро купувах такъв(подобен) за нашите. Имам един познат в Техномаркет, който ми обясни че разликата между Сони и Самсунг е в марката(името) и цената. LCD матрицата (монитора) и на двата е производство на Самсунг. Та доколкото разбрах от неговите думи Самсунг е по-добре заради цената - качеството е еднакво.

п.п. Приех го за чиста монета, защото пича бачка на процент и ако искаше да ми вземе парите само щеше да ми каже: СОНИ. :wink:

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пон 23 юли 2007 12:29

веселин написа:От тези два - Самсунг е по-добрия /най-малкото заради контраста /

Искам само да наблегна на корекцията на колегата ....... контраста на самсунга е динамичен а на сони реален .... при изравняване на базата за измерване контраста на 2та телевизора е еднакъв .... няма смисъл да се сравнява матрицата защото и тя е еднаква ! ... в тази връзка коментари от сорта на "картината на Самсунг е по хубава от на Сони" са абсолютно излишни ... повечето такива коментари идват от хора който са гледали телевизорите в магазина без реално да се разходят из менютата на всеки телевизор и да направят нужните настройки .... това което визирам е че фабричната настройка на телевизорите се различава - и по точно остротата на картината .... след изравняване на остротата на 2та телевизора картината става абсолютно една и съща .... от тази гледна точка това което трябва да те интересува в магазина е разликата в процесорите (кой е по нов) и разликата в допълнителните опции и дизайн .... примерно от раз ти казвам че сонито има вграден цифров тунер (за ефирна телефизия) - нещо което до 5 години ще ти е много полезно тъй като ще си ловиш цифровата през антената на ТВ без кабеларка .... даже в момента можеш да гледаш Канал 1, БТВ и Нова на цифрова ефирна.

ЦИФРОВ ТУНЕР (DVB-T)

С оглед на горенаписаното моят глас е за Сони. (едно и също качество , повече опции, по хубав дизаин (според мен), Сони Хоум тиатър Синхронизе технология (ако имаш домашно кино на Сони)

alex synchro написа:Освен това незнам TFT-то, което си харесал дали е full HD и дали е 100 hz, все важни неща...
:roll:

Колега би било хубаво да погледнеш за какъв ценови диапазон говорим :) ... 100hz си е пачка ... а за Full HD да не говорим ... там може да почнем с продажба на колата :)))

Потребителски аватар
paparak23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paparak23 » Пон 23 юли 2007 12:34

веселин написа:От тези два - Самсунг е по-добрия /най-малкото заради контраста /

:да:

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Пон 23 юли 2007 15:56

Колега SONY-то си е SONY.Имам го от 15-16г.И само един пат е адил на ремонт и то беше нещо дребно.Но ся незнам днешните SONY-та дали са толкоз сполучливи.Техника според мен се зима на касмет.

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пон 23 юли 2007 16:06

paparak23 написа:

:да:

ти четеш ли темата или само спамиш за да объркаш колегата ... колко хора трябва да ти кажат че това не е вярно защото контраста е еднакъв ... включително и веселин си го е признал сам в по-долен пост :!:

:evil:

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Пон 23 юли 2007 17:03

Я земи си харесай други два че тия не ги бива много :no-no

един съвет избираш 3-4 модела нареждаш ги един до друг пускаш картина от един източник и който прави най РЕАЛНА картина него отнасяш /и настройките контраст, яркост ,цвят , трябва да са едни и същи горе долу/

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пон 23 юли 2007 17:17

scruc написа:Един глас за Самсунга.

два

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 23 юли 2007 18:17

LG Flatron - няма да сбъркаш - най-доброто съотношение цена качество според моето непрофесионално потребителско мнение. И телевизорът, и мониторът в къщи са такива - е няма мърдане. Телевизорът е вече на 6 години - работи безотказно - цветове, контраст, удобно меню - супер съм доволен.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”