sharp
имаше такава тема потърси я
Помощ при избор на телевизор
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Що си мисля че Сони си мерят контраста по един начин а Самсунг по друг
То по каталог Самсунга трябваше да дава 4-5 пъти по добра картина ,а аз като ходих по техно-мехно полисите гледах точно тия ТВ-та и видимо нямаше разлика
P.S.Всъщност като се замисля истинска разлика имаше чежду тия TV-та за 2к и за 6к -само че не беше толкова голяма да си заслужава 4к.Другото което ми направи впечатление за Самсунг vs. Сони е че дизайна на Самсунга много радва с тва лъщящо черно и кръглото копче ,но като си помисля тва след половин година като се понадере кво може да стане

P.S.Всъщност като се замисля истинска разлика имаше чежду тия TV-та за 2к и за 6к -само че не беше толкова голяма да си заслужава 4к.Другото което ми направи впечатление за Самсунг vs. Сони е че дизайна на Самсунга много радва с тва лъщящо черно и кръглото копче ,но като си помисля тва след половин година като се понадере кво може да стане

Последна промяна от Rabbit_TDI на Съб 21 юли 2007 23:40, променено общо 1 път.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Самсунг са факири в измамата за тези нива на контраст - маскират го зад фразата динамичен контраст - цитирам
Напоследък навлиза един нов и интересен метод за характеризиране на течнокристалните дисплеи – с т.нар. динамични нива на контраст. Най-общо казано, това представлява автоматично регулиране на интензитета на лампите от подсветката според изобразяваната картина. Ако например на дисплея трябва да се изобрази сцена с преобладаващи тъмни области над светлите, интензитетът на лампите автоматично се намалява до известна степен, с което се постига сравнително реалистично изобразяване на черния цвят. В момента, в който в изобразяваната сцена преобладават светлите области пред тъмните, лампите от подсветката автоматично биват пуснати на пълния си интензитет. Чрез използването на този трик се постигат съотношения от порядъка на 3000:1 при LCD матрици с технологично съотношение 1000:1. Недостатъкът на използването на динамичната промяна на интензитета се явява при сцени, в които има едновременно светли и тъмни области. В подобен случай логиката, управляваща монитора, ще вземе предвид преобладаващите зони и ще предприеме съответното действие. За съжаление това ще даде като резултат намаляването на интензитета на светлината в случаи, когато не е необходимо, и ще влоши до известна степен изображението
Така,че си охлаждам възторга от високия контраст на Самсунг - променям мнението си и гласувам за Сони - просто компании,които по такъв елементарен начин се опитват да преметнат потребителя
Напоследък навлиза един нов и интересен метод за характеризиране на течнокристалните дисплеи – с т.нар. динамични нива на контраст. Най-общо казано, това представлява автоматично регулиране на интензитета на лампите от подсветката според изобразяваната картина. Ако например на дисплея трябва да се изобрази сцена с преобладаващи тъмни области над светлите, интензитетът на лампите автоматично се намалява до известна степен, с което се постига сравнително реалистично изобразяване на черния цвят. В момента, в който в изобразяваната сцена преобладават светлите области пред тъмните, лампите от подсветката автоматично биват пуснати на пълния си интензитет. Чрез използването на този трик се постигат съотношения от порядъка на 3000:1 при LCD матрици с технологично съотношение 1000:1. Недостатъкът на използването на динамичната промяна на интензитета се явява при сцени, в които има едновременно светли и тъмни области. В подобен случай логиката, управляваща монитора, ще вземе предвид преобладаващите зони и ще предприеме съответното действие. За съжаление това ще даде като резултат намаляването на интензитета на светлината в случаи, когато не е необходимо, и ще влоши до известна степен изображението
Така,че си охлаждам възторга от високия контраст на Самсунг - променям мнението си и гласувам за Сони - просто компании,които по такъв елементарен начин се опитват да преметнат потребителя

- alex synchro
- Автомобил:
- Двигател:
- vaalentin70
- Автомобил:
- Двигател:
И от мене един глас за самсуняците!
Ще си позволя да предложа и нещо трето:
SAMSUNG 32LCD TFT 32R7/4
IDTV цифров тунер(DVB-T)
HDready720p-1080i HDMI-PC входове
SRS TRUSURROUND XT звукова система
PIP през PC-HDMI
Въртяща се стойка
Яркост 500cd-m2
контраст5000:1
16:9 широк екран
време за реакция 8мs
резолюция 1366х768
Digital Video Broadcasting
1175лв
От разликата в цените-да почерпиш.
Ще си позволя да предложа и нещо трето:
SAMSUNG 32LCD TFT 32R7/4
IDTV цифров тунер(DVB-T)
HDready720p-1080i HDMI-PC входове
SRS TRUSURROUND XT звукова система
PIP през PC-HDMI
Въртяща се стойка
Яркост 500cd-m2
контраст5000:1
16:9 широк екран
време за реакция 8мs
резолюция 1366х768
Digital Video Broadcasting
1175лв
От разликата в цените-да почерпиш.

- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз наскоро купувах такъв(подобен) за нашите. Имам един познат в Техномаркет, който ми обясни че разликата между Сони и Самсунг е в марката(името) и цената. LCD матрицата (монитора) и на двата е производство на Самсунг. Та доколкото разбрах от неговите думи Самсунг е по-добре заради цената - качеството е еднакво.
п.п. Приех го за чиста монета, защото пича бачка на процент и ако искаше да ми вземе парите само щеше да ми каже: СОНИ.
п.п. Приех го за чиста монета, защото пича бачка на процент и ако искаше да ми вземе парите само щеше да ми каже: СОНИ.

- tankishev
- Автомобил:
- Двигател:
веселин написа:От тези два - Самсунг е по-добрия /най-малкото заради контраста /
Искам само да наблегна на корекцията на колегата ....... контраста на самсунга е динамичен а на сони реален .... при изравняване на базата за измерване контраста на 2та телевизора е еднакъв .... няма смисъл да се сравнява матрицата защото и тя е еднаква ! ... в тази връзка коментари от сорта на "картината на Самсунг е по хубава от на Сони" са абсолютно излишни ... повечето такива коментари идват от хора който са гледали телевизорите в магазина без реално да се разходят из менютата на всеки телевизор и да направят нужните настройки .... това което визирам е че фабричната настройка на телевизорите се различава - и по точно остротата на картината .... след изравняване на остротата на 2та телевизора картината става абсолютно една и съща .... от тази гледна точка това което трябва да те интересува в магазина е разликата в процесорите (кой е по нов) и разликата в допълнителните опции и дизайн .... примерно от раз ти казвам че сонито има вграден цифров тунер (за ефирна телефизия) - нещо което до 5 години ще ти е много полезно тъй като ще си ловиш цифровата през антената на ТВ без кабеларка .... даже в момента можеш да гледаш Канал 1, БТВ и Нова на цифрова ефирна.
ЦИФРОВ ТУНЕР (DVB-T)
С оглед на горенаписаното моят глас е за Сони. (едно и също качество , повече опции, по хубав дизаин (според мен), Сони Хоум тиатър Синхронизе технология (ако имаш домашно кино на Сони)
alex synchro написа:Освен това незнам TFT-то, което си харесал дали е full HD и дали е 100 hz, все важни неща...
Колега би било хубаво да погледнеш за какъв ценови диапазон говорим

Върни се в “ОФФ-Топик - други”