Благодаря предварително
ако може да ми се разяснят едни неща :P
- duff
- Автомобил: Seat Cordoba Coupe
- Двигател: AEE
ако може да ми се разяснят едни неща :P
извинявайте за въпроса но може ли някой да ми обясни ....... GTI двигателите какви видове са защото има 136 кончета има и 150 кончета какво им е различното и какво точно означава GTI
Благодаря предварително

Благодаря предварително
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи за кой Голф питаш за 2-ка или за 3-ка
При 2-ката има няколко за които се сещам - 107, 112, 129, 139
При 3-ката са два - 115 и 150
При 2-ката има няколко за които се сещам - 107, 112, 129, 139
При 3-ката са два - 115 и 150
Последна промяна от FreeSoul на Съб 21 юли 2007 19:37, променено общо 1 път.
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
107 PS-Variante (mit Kat) - RD, RG, RF, PF
112 PS-Variante (ohne Kat) - EV, PB
129 PS-Variante (mit Kat) - PL
139 PS-Variante (ohne Kat) - KR
160 PS-Variante (G60, mit Kat) - PG, 1H
Това са....буквите са кодовете на самия двигател. Примерно като кажеш PL - се сещай за 129к.с
Иначе какво е GTI - с една дума - "мания"
112 PS-Variante (ohne Kat) - EV, PB
129 PS-Variante (mit Kat) - PL
139 PS-Variante (ohne Kat) - KR
160 PS-Variante (G60, mit Kat) - PG, 1H
Това са....буквите са кодовете на самия двигател. Примерно като кажеш PL - се сещай за 129к.с
Иначе какво е GTI - с една дума - "мания"
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да добавя и един мотор на GTI при голф три който е дизелов и е 110 коня. Колата на аватара ми е с такова нещо (нормален АФН)
Обозначението GTI няма НИЩО общо с двигателя. Това е обозначение за вид обзавеждане на колата. Тоест колко и какви екстри има автомобила. Варянти на обзавеждането са примерно CL , GL, GLX, GT, GTI.
GTI е най високият клас. Тоест най луксозният Голф. Поради това нещо (лукса респективно високата цена) е нормално да се слагат и най силните мотори. Все пак хубавата кола трябва хубаво да върви.
Колегите са изброили доста мотори.
При голф 4 се сещам и за бензинови мотори 150 коня и 180 коня и за дизелов 150 коня (АРЛ) При единицата до колкото помня май беше 98 коня или 92.
Надявам се сега да е ясно.
пс Много се нервя като ми видят колата GTI и като чуят че е дизел и винаги казват "Ебати селския тунинг , на дизел да сложиш емблема GTI"
Ма народа е казал "Кажи на цяло село че сестра ти е ку*ва па след това доказвай че нямаш сестра"
Обозначението GTI няма НИЩО общо с двигателя. Това е обозначение за вид обзавеждане на колата. Тоест колко и какви екстри има автомобила. Варянти на обзавеждането са примерно CL , GL, GLX, GT, GTI.
GTI е най високият клас. Тоест най луксозният Голф. Поради това нещо (лукса респективно високата цена) е нормално да се слагат и най силните мотори. Все пак хубавата кола трябва хубаво да върви.
Колегите са изброили доста мотори.
При голф 4 се сещам и за бензинови мотори 150 коня и 180 коня и за дизелов 150 коня (АРЛ) При единицата до колкото помня май беше 98 коня или 92.
Надявам се сега да е ясно.
пс Много се нервя като ми видят колата GTI и като чуят че е дизел и винаги казват "Ебати селския тунинг , на дизел да сложиш емблема GTI"
Ма народа е казал "Кажи на цяло село че сестра ти е ку*ва па след това доказвай че нямаш сестра"
- duff
Жоро написа:А кой от тия мотори се е доказал като най-здрав,защото мисля да взимам нещо такова,което да си го ръчкам (извинявам се,че използвам темата) ?
няма проблеми колега ...........
Извенете ме че пак задавам глупав въпрос но има ли някъде по форума такава тема в която да са написани какво означават (как се превеждат) обозначенията на Голф (ако може конкретно на 2) защото аз търсих в под форум полезни но няма такива неща
- katosun
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=1924&highlight=%EA%E0%EA%E2%EE+%EE%E7%ED%E0%F7%E0%E2%E0+gti
... от търсачката...
може и да не си го видял още
... от търсачката...
- duff
katosun написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=1924&highlight=%EA%E0%EA%E2%EE+%EE%E7%ED%E0%F7%E0%E2%E0+gti
... от търсачката...може и да не си го видял още
мерси много колега аз иначе го търсих в полезната подтема но нищо не намерих мерси много

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”