Как се кара аварийно без съединител

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Как се кара аварийно без съединител

Мнениеот kiko » Пон 23 юли 2007 8:17

При скъсване на жило примерно и потъване на педала- как може да се доберем до сервиза.
На мен ми казаха-на втора и докуцваш до сервиза.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пон 23 юли 2007 8:20

Ами така е, но трябва да внимаваш да не прегрееш мотора, ако е лятно време, че на тези жеги.

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Пон 23 юли 2007 8:31

по сфетофарите палиш на стартер.превключването зависи от това колко водача е свикнал с колата(използва се междинна газ при необходимост).голфа можех да го карам без съединител.опела много трудно-явно на VW синхронизацията на скоростите е мн. по добра

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пон 23 юли 2007 8:39

трябва да целиш оборотите, изминал съм без съединител 170 км докато се прибера и съм превключвал всички скорости
въпрос на усет към колата

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Пон 23 юли 2007 8:44

marianchev написа:трябва да целиш оборотите

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пон 23 юли 2007 8:55

И аз съм правил това, за което говорят колегите. С "Лада 1500". Явно се получава с всички "железни" автомобили. :D :wink:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пон 23 юли 2007 8:57

С повечко газ и на 2ра ;))) това е сапсението, или ползваш "жокера , обади се на приятел" да те дръпне.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 23 юли 2007 10:06

Lawyer написа:И аз съм правил това, за което говорят колегите. С "Лада 1500". Явно се получава с всички "железни" автомобили. :D :wink:

С Ладата е доста по-лесно, но идеята е същата.

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пон 23 юли 2007 12:40

Мен ми е по-интересно как се пали. Иначе превключването без съединител и аз съм го правил. Целиш оборотите и си влиза като у дома си.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 23 юли 2007 12:41

mishu написа:Мен ми е по-интересно как се пали.

SnowMaster написа:по сфетофарите палиш на стартер.

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пон 23 юли 2007 12:42

mishu написа:Мен ми е по-интересно как се пали. Иначе превключването без съединител и аз съм го правил. Целиш оборотите и си влиза като у дома си.

На първа със стартера със газ и си тръгваш после ако неискат да влизат предавките даваш със междинна газ...всеки го е правил майче,аз поне като късах жилото бях близо до вкъщи :wink:

Последна промяна от Gesha_GTI на Пон 23 юли 2007 12:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 23 юли 2007 12:43

не един път съм виждал майсторско шофиране без съединител...нека някой обясни тънкостите, защото "да усещаш колата" не ми се струва достатъчно...при положение че тия същите маймуни го правят на всякакви коли...

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пон 23 юли 2007 12:46

chefito написа:не един път съм виждал майсторско шофиране без съединител...нека някой обясни тънкостите, защото "да усещаш колата" не ми се струва достатъчно...при положение че тия същите маймуни го правят на всякакви коли...

Ще ти се скъса един път жилото ще покараш 10км и ще се научиш колега,поне аз така се научих :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 23 юли 2007 12:48

Gesha_GTI написа:
chefito написа:не един път съм виждал майсторско шофиране без съединител...нека някой обясни тънкостите, защото "да усещаш колата" не ми се струва достатъчно...при положение че тия същите маймуни го правят на всякакви коли...

Ще ти се скъса един път жилото ще покараш 10км и ще се научиш колега,поне аз така се научих :wink:

браво обясни ми всичко мерси!

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пон 23 юли 2007 12:56

chefito написа:
Gesha_GTI написа:

браво обясни ми всичко мерси!

Значи изгасен ти е двигателя даваш на 1ва с малко газ и завърташ стартера колата придърпва и тръгва,ако е малко по мощна ще изсуркаш гумаците,после пробваш както обикновенно примерно кум 3000об да си включиш 2ра като си отпуснал газта,ако не стане подаваш газ и бързо вкарваш предавката(може да изхъркат скоростите)и от там и другите скорости по същия начин.Обикновено не изка да влезе от като смъкваш предавките и тогава трябва междинна иначе от 1на2,от2на3 и тн си влизат,ако случайно не стане пак трикчето с междинната.като спираш изключваш от скорости гасиш двигателя,като трябва да тръгнеш пак 1ва малко газ и въртиш на стартер и на там процедурата се повтаря :wink:
пп Само ако е избаир го дръж в по височки обороти че изтървеш ли го тръгването ми се струва че ще е бая трудничко...със стартер избаир незнам не съм пробвал ама ми се струва че бая ще се позадъха мотора :roll:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”