jtk написа:Съгласно законите на електротехниката тока винаги преминава по пътя с най-малко съпротивление, така че искрата в триелектродните свещи винаги минава през един от електродите не през два или три. Факт е обаче, че наличието на повече електроди удължава живота на свеща, но с колко ????.
Аз обаче искам пак да поясня, че проблема ми е нагарянето на дистрибуторната капачка, а не живота на свещите или нормалният екплоатационен срок на други консумативи, все пак съвсем скоро съм сменил вече описаните по-горе неща. Ако някой има конкретни идеи или се е сблъсквал с подобен проблем нека го опише.
С по горния пост исках да кажа че според мен е напърно нормално да сменяш свещи на 60-70хил километра че и повече. Както и че е напълно ненормално да сменяш кабели лули и капачки на 30хиляди км. както писа по горе някой колега. Според мен кабели и капачка се сменят при проблем а не като консуматив. Колко ще те изкарат е друг проблем може да умрат и когато ти умре колата. И трето и аз имам нагар даже по скоро окисляване по контатките на капачката след 30хил.км- със същия мотор съм. И старата ми капачка имаше да ме пита човек що я смених. И на предишната ми кола имаше и т.н. И п- то мисля че е нормално .