Как решавате проблема с жегата в колата ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sundy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sundy » Съб 21 юли 2007 6:05

За съжаление климатик ще видя, когато колата ми "порасне" до този размер и клас:
Изображение
А дотогава явно ще се пържа в любимото голфче и ще охлаждам с течности :guinnes Проблемът основно е в кучетата - в жегите направо ми е жал да ги качвам в колата, затова търся нещо което да им пораздвижи въздуха и да ги охлади - четох някъде за някакви охладители с патрони, но нищо повече не запомних (пък и май бяха скъпи :roll: ) Скоро май пак ще се налага да пътувам с тях и затова търся спешно решение на проблема :uuoooh:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Съб 21 юли 2007 10:02

ОФФ

Оуу Сънди голям проблем е това с кучетата, аз като ог возя зверчето с климатик и пак пъхти все едно е в сахара, ама то това при тях е нормално майче, не се шашкай много, само не го оставяй в затворена кола, през лятото щото е заминало за 15 - 20 минути !!!!! Носи си вода и му давай да пие и отворен прозорец да го вее и така :wink:

ОФФ

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Съб 21 юли 2007 14:56

Умирам си кат ПИЧ! :(

Потребителски аватар
sundy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sundy » Съб 21 юли 2007 15:04

Абе то хубаво да ги вее на отворения прозорец, ама проблема е че като отворя прозорците направо ще се наложи да сляза да бутам и без това турбо-мощтната си колица... :027: Определено се усеща затруднение при каране, колкото и да я пришпорвам :whip Ще ми се да имам нещо, което да охлажда кучетата отзад (2 диванета са;) ) и да не ми спъва колата, пък и евтинко да е... май много искам :oops: Ако кажете магазин, където да мога да видя този тип вентилатори на живо и да преценя дали ще вършат работа ще съм много благодарна 8)

Потребителски аватар
Bojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bojo » Съб 21 юли 2007 16:19

Ако съм забравил да си сложа онова дето е като фолио да пази таблото от слънцето, първия километър карам с 2 пръста :) не въртя кормилото а го натискам :) опасно е, ама не е истина как пари.
Миналата седмица като влезнах в голфа по обяд толкова беше топло, че ми се запотиха очилата :uuoooh:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 21 юли 2007 17:01

Стига драматизирахте, днес се возя в Алфичката и осъзнавам че термометъра за вътрешна температура показва 50 градуса(по Целзий) :shock Тогава разбрах, че не горещината е по-малка, ами аз съм привикнал и не ми пречи :P Иначе има климатик ама духа много слабо и е за пълна профилактика.В Голф-а пък няма проблем, той лети ниско и охлаждането е добро :P Какво по-хубаво от това да си извадиш ръката през прозореца и да установиш, че те бие 40-градусов въздух и да я прибереш обратно, защото вътре е по-арно :P

Потребителски аватар
skysecurity
Автомобил: WV PASSAT B6
Двигател: 1 4 TSI
Контакти:

Re: Как решавате проблема с жегата в колата ?

Мнениеот skysecurity » Съб 21 юли 2007 18:54

Adnan написа:
spokoen написа:Питанката важи за всички без климатк, кабрио коли и тези, които карат с отворени прозорци :)
Моля дайте някоя умна идея да се спасим!

Без клима хайде но и без да се отварят джамовете :shock :shock :shock

Аз си оправих проблема смених двигателя 1.8МИ с 2Е който си имаше климатик и готово кво мойе да направиш или да измислиш като вече е измислено сега Пасата ми е в продажби

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 21 юли 2007 20:25

За мен истината е в отворените джамове!!! :wink: Само дето като съм в задръстване и това непомага,но се утешавам с мисълтта че след като бъда напечен здраво няма да се налага да давам пари за басейн! :D :D :D.В този ред на мисли мога да кажа че икономията е майка на мизерията :!:

Потребителски аватар
ANDREYO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANDREYO » Съб 21 юли 2007 20:54

жега жега -бало сиии маиката ама както каза новобранката голфетката фърчи мноо ниско а там е ладно :twisted:

Потребителски аватар
ANDREYO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANDREYO » Съб 21 юли 2007 20:55

Изображение Яле го брееееееее :!:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 23 юли 2007 11:16

sundy написа:За съжаление климатик ще видя, когато колата ми "порасне" до този размер и клас:
[ Проблемът основно е в кучетата - в жегите направо ми е жал да ги качвам в колата, затова търся нещо което да им пораздвижи въздуха и да ги охлади - :

Проблемът е лесно решим!!!!-отваряш двата задни прозореца наполовина и ....всичко е О.К
Аз моето добиче(това от аватара) го возя всеки ден по 20 км с колата за да го разхождам но по-тихи и скришни места....във Варна собствениците на кучета са обявени за враг № 1 на обществото и полицаите ни дебнат навсякъде....особено нас с по-големите кучета....затова и го возя всеки ден на по-отдалечени места....и за спокоен и той тича спокойно...Та така се решава проблема за кучетата...
а иначе е много опасно за тях престоя на високи температури...умират за секунди от топлинен удар....лятото е техния (е и моят )кошмар....добре,че трае само 3 месеца ...м...мка му и лято...МРАЗЯ ГО!

Потребителски аватар
sundy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sundy » Пон 23 юли 2007 11:42

joker написа:Проблемът е лесно решим!!!!-отваряш двата задни прозореца наполовина и ....всичко е О.К

Да, ако се отварят - на двувратка обикновено не се ;)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 23 юли 2007 12:01

sundy написа:
joker написа:Проблемът е лесно решим!!!!-отваряш двата задни прозореца наполовина и ....всичко е О.К

Да, ако се отварят - на двувратка обикновено не се ;)

Ама аз возя кучето в багажника на комбито,а не на задната седалка...ефекта е същия като при теб когато отвориш предните стъкла...

Потребителски аватар
joro801
Автомобил: GOLF 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот joro801 » Пон 23 юли 2007 20:18

четирите джама долуууууу и шибито същоооо и се потим кат пич. :twisted: :lol:

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пон 23 юли 2007 20:51

имаше едни ледени сокчета едно време.....под мишниците по 1 и в гащити 1 че ми се запарват мъдити

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”