Може ли ДВГ 1.6 да е моноинжекция или са само карбуратор?!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:
Двигател: 1.8T

Може ли ДВГ 1.6 да е моноинжекция или са само карбуратор?!

Мнениеот GT_power » Сря 22 юни 2005 20:09

Привет!
Значи, един приятел си купи Пасат`89та година. Продали са му го за 1.8. Обаче като гледах кода на двигателя е EZ и според Autodata 2004 е 1.6 карбуратор (защото кода на 1.8 е RP). Но пък според майстори бил моноинжекция а не карбуратор, тъй като имало разни датчици и въздушния филтър бил в кутия отстрани а не на "тенджера" отгоре?!
Бихте ли ми казали, възможно ли е да е моно и по какво може да се познае :?:
Благодаря ви предварително за отговорите :)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 22 юни 2005 20:11

ми трябва да се види и веднага ще се познае...мини да ти реша душевните терзания ако искаш...mhihi

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Сря 22 юни 2005 20:29

За техническо обслужване на автомобила колегата да отива директно при Ваското1.

А относно двигателя EZ - той е с карбуратор "Pierburg 2Е3" и с кубатура 1,6 л.

Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:
Двигател: 1.8T

Мнениеот GT_power » Сря 22 юни 2005 20:38

Да, точно Pierburg пише :) Ама заради филтъра в кутия решихме че е моно. Абе то общо взето борбата е да се разбере какъв е точно за да си сметне моя човек, колко пари ще му излезе газова уредба.
Значи не може да пише Pierburg и да е моноинжекция? Чист карбуратор си е, въпреки датчика отпред на карбуратора? Ех, що не му щракнах днес една снимка, да ви го покажа... :roll:

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Сря 22 юни 2005 20:51

Виж сега, така пише по книгите за Пасата. Щом при вас е "Пиербург" и двигателят е EZ, значи няма какво друго да е освен карбуратор. Обаче току-що видях в раздел "Продава" един колега да рекламира Пасат 1989 г., 1,6 л, "моноинжекция". Такъв не би трябвало да има. В този период другата 1,6-ица е... дизел :oops: През периода 1991-1994 г. обаче също има двигатели 1,6 л, обозначени като EZX2, за които не мога да кажа дали са карбураторни или моноинжекции. Явно е, че автомобилът, за който питаш, е по-стар, така че остава първият извод - карбураторен. Гледам даже, че по рисунките моното и карбураторът доста си приличат, когато се гледат отгоре.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Сря 22 юни 2005 21:53

Тъъъй! Сега, понеже съм честно момче, ще трябва да се самоопровергая малко. Току-що намерих информация в един руски сайт (пак са напред братушките!) за двигател 1,6 л, моноинжекция, произвеждан и внедряван в Пасатите точно в периода 1988-1990 г. :oops: Означението му е 1F и го няма в сервизната книга. Доста интересни неща и модификации открих - прекият линк към двигателите е http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=ttx . Можете да ползвате и основния сайт http://volkswagen.msk.ru . Та така. Но, ако пише "Пиербург", не съм сигурен, че може да е сещо друго освен карбуратор. Пък и означението EZ на конкретния двигател със сигурност означава 1,6 л карбуратор.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 23 юни 2005 8:26

spam е те тея пасати са ми любимите:1.6 клима на газ! mhihi mhihi mhihi

Върни се в “Passat”