2 стр: Лаптоп до 1200лв , какъв и от къде?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- BECK0
- Автомобил: VW Passat B7
- Двигател:
2 стр: Лаптоп до 1200лв , какъв и от къде?
Темата е замислена с цел да се помогне на всички притежатели на лаптопи
От вчера и аз съм такъв и за пръв път се занимавам с него.. Интересува ме , какви специални софтуери има, как се подържа батерията (за пръв , за втори .. и т.н. път ), как се подържа дисплея.. всичко общо взето. Който се сети нещо полезно да споделя.. Аз си взех Dell Inspirion 1501 tl50 .. нещо само неще да ми исталира драйвер за Видеото .. ATI Radeon Express.

Последна промяна от BECK0 на Сря 05 мар 2008 19:48, променено общо 1 път.
- mishu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С лаптопа важното е да се отнася нежно. Всякакви по-резки отваряния на капака, местения, падания могат да го повредят. Другото е да се внимава върху какво се ползва. Напримен ако го ползваш върху покривка или одеала, след наколко месеца ще ти се задръсти радиаторът. Признаците са: няма въздушен поток, почва да се рестартира сам или да забива.
- bluefen
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1-во честита придобивка. Доста коментирахме как да запазиме живота на батерията (може да потърсиш и прочетеш) и извода бе че каквото и да правиш след Х време тя заминава, Иначе съм чувал да се разрежда поне 1 път седмично, да се вади от лаптопа(ако тои позволява) докато работи на ток и т.н. За софт-а..............ми невиждам нещо по различно от нормално пц. Драйвъри си дръпни от сайта на на делл за твоя модел. Дисплея го бърша с мека кърпа при изклучен лаптоп,ако може без влага или много малко.А за товва за леглото и покривката ......................ми не съм много съгласен но няма да спора, а пък ако толкова те притеснява има падове с охлаждане. Моя главно на леглотот работи
Друго не се сещам, А да бъди внимателен с клавиетурата тя не е като нормална много по чувствителна и крехка е а ремонта не е приятен

- lozanov
- Автомобил:
- Двигател:
първия път трябва да се зарежда минимум 16 часа при положение че преди това батерията е паднала напълно! Забравих да те поздравя - Честита придобивка и със здраве да си го ползваш!!! колкото до програмите - тва си е компютър със обикновен софтуер!!! Софтуерната поддръжка е същата както при pc-то! и аз взех един преди около месец - всичко си му е както при компа само дет още не мога да свикна със мишката ама и тва ще стане! 

- BECK0
- Автомобил: VW Passat B7
- Двигател:
Аз си взех чанта, мишка и слушалки на едно, такаче не бачкам много с ТъчПад-а.. Иначе оправих го вече, бачка здраво засега.. тъкмо инсталвам една игра да го видя как ще се държи. Екрана викате с влажна кърпа, той е от уж новите технолигии - кристален, не е матов... А и още едно въпросче, пише че има ТВ аут, ама куплунга не е като стандартния (като на мойто видео, което е на настолния) ми малко мяза като за монитор буксата.. нов кабел ли трябва да направя ?
- lozanov
- Автомобил:
- Двигател:
BECK0 написа:Аз си взех чанта, мишка и слушалки на едно, такаче не бачкам много с ТъчПад-а.. Иначе оправих го вече, бачка здраво засега.. тъкмо инсталвам една игра да го видя как ще се държи. Екрана викате с влажна кърпа, той е от уж новите технолигии - кристален, не е матов... А и още едно въпросче, пише че има ТВ аут, ама куплунга не е като стандартния (като на мойто видео, което е на настолния) ми малко мяза като за монитор буксата.. нов кабел ли трябва да направя ?
преходник (трябва да са ти дали в комплект)

BECK0 написа:Аз си взех чанта, мишка и слушалки на едно, такаче не бачкам много с ТъчПад-а.. Иначе оправих го вече, бачка здраво засега.. тъкмо инсталвам една игра да го видя как ще се държи. Екрана викате с влажна кърпа, той е от уж новите технолигии - кристален, не е матов... А и още едно въпросче, пише че има ТВ аут, ама куплунга не е като стандартния (като на мойто видео, което е на настолния) ми малко мяза като за монитор буксата.. нов кабел ли трябва да направя ?
АТИ ползват собствен куплунг който е различен от стандартното S видео - освен видеото излиза и аудио - трябва ти кабелчето което е преходник от тая букса към S video или Composite Video и Aудио (чинч) до колкото си спомням - трябва да ти е в комплекта на картата
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Ще използвам темата да се обърна за съвет..
Има Dell Latitude Пентиум 2 128 РАМ. В момента е с Уиндоус 2000, но като цяло винаги е бил доста спънат /дори и с 98/ Не ми трябва за сериозни програми, а само за интернет и офис приложения.Може ли да му се добави РАМ и изобщо как да го оптимизирам работата му.
Има Dell Latitude Пентиум 2 128 РАМ. В момента е с Уиндоус 2000, но като цяло винаги е бил доста спънат /дори и с 98/ Не ми трябва за сериозни програми, а само за интернет и офис приложения.Може ли да му се добави РАМ и изобщо как да го оптимизирам работата му.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
дай още малко инфо за модела и ще ти кажа за допълнителната памет - има един номер след Latitude, примерно C400 или C510 или D830...иначе цената за 512МБ примерно е от 40 до 179 долара:)R@do написа:Ще използвам темата да се обърна за съвет..
Върни се в “ОФФ-Топик - други”