Нова придобивка

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Сря 25 юли 2007 8:45

pinokio написа:нека и аз да си кажа мнението:
ГОРД собственик ?! На кола произведена 1995 година ?, хората им взимат здравето на колите , карат ги по 300 000 км изпъват им ламарините до червено и какво ли още не и ние си купувам въпросната сдухана кола и после се гордеем с нея , когато падне нещо върху нея ние го търкаме с нокътче или кърпичка обикаляме я тази стара колица и така се превръщаме в роби на една извехтяла купчина ламарина ....и се радваме до полуда , гордей се с новата си прибобивка Бъди Горд взел си една прекрасна кола , пожелавам ти да я караш със здраве докато се пенсионираш

Много сарказъм лъха от мнението ти, не разваляй радостта на човека.
Ако съдя по гаража ти, си горд собственик на 2 кубика въздух. :lol:

Честит Пасат, ама му оправи джамовете, че без тях кофти. :beer

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 25 юли 2007 8:46

pinokio написа:нека и аз да си кажа мнението:...пожелавам ти да я караш със здраве докато се пенсионираш

много сарказъм вкара, колега! излишно! това може, това си е купил колегата. и има право да се гордее с покупката си. дай боже всекиму да кара нова кола и да я сменя когато му е кеф.
п.п. ти какво караш?

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Сря 25 юли 2007 8:50

ГОРД собственик ?! На кола произведена 1995 година ?, хората им взимат здравето на колите , карат ги по 300 000 км изпъват им ламарините до червено и какво ли още не и ние си купувам въпросната сдухана кола и после се гордеем с нея , когато падне нещо върху нея ние го търкаме с нокътче или кърпичка обикаляме я тази стара колица и така се превръщаме в роби на една извехтяла купчина ламарина ....и се радваме до полуда , гордей се с новата си прибобивка Бъди Горд взел си една прекрасна кола , пожелавам ти да я караш със здраве докато се пенсионираш

Има нещо вярно в написаното, за жалост.
Колите са ни като отражение на животът ни: втора употреба :)
Въпросът е какво да правим?

Майка ми казва следното: купуваме си каквото можем и си го харесваме. :wink: :wink:

Потребителски аватар
threeseries
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот threeseries » Сря 25 юли 2007 9:07

Честито колега много без авариини километри и само тя тебе да слуша ане ти нея.
:welcome_to_group : vw fen :welcome_to_group

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Сря 25 юли 2007 9:15

sasho07 написа:

Има нещо вярно в написаното, за жалост.
Колите са ни като отражение на животът ни: втора употреба :)
Въпросът е какво да правим?

Майка ми казва следното: купуваме си каквото можем и си го харесваме. :wink: :wink:

Не мисля, че ако колата ти е втора употреба не можеш да се гордееш с нея, по тая логика, който не може да си купи Ролс Ройс , няма право да се гордее с колата си.
А и не мисля и че живота ми е втора употреба, аз може да имам BMW втора употреба на 5 години , а ти се гордей с новата си Дачия примерно.
За човека това е нова кола, защото е нова за него, пожелавам му догодина Пасат 5.5 , нека да е втора употреба. :wink:

pinokio
Автомобил:
Двигател:

Re: Нова придобивка

Мнениеот pinokio » Сря 25 юли 2007 9:36

sasho07 написа:Здравейте, колеги :lol:
Искам да Ви съобща, че вече съм горд собственик на
ПАСАТ Б4, 1.6, пълен инжекцион, 101к.с, 95г. комби, с газ,аларма и централно :)
Е има забележки, ел. стъклата неработят и лявото огледало ми е счупено, трябват и нови предни накладки, но поне цветът е хубав (тъмно син) :lol:

Ще се радвам на вашите съвети. Това ми е първата кола и ще имам нужда от тях. Мислех да я закарам при Никси за диагностика. Вече съм пълноправен член, а не само на думи. :D :D :D

Sашко приготви си поне още 1500 лева да имаш , ще видиш сега как ще започнат да се обаждат различни неща , едно след друго или няколко заедно , просто няма начин, едвали само ел-стъклата ще бъдат проблем , но не се отчайвай ....пълно е с такива проблеми , казвам ти всичко това за добро , не да ти давам мазни съвети , и да лаская прехвалената понякога марка , все пак си взел кола на старо , нека бъдем реалисти и да не летим в облаците , аз вече паднах от там и не мога лесно да се вдигна онтово , докато мисля , че можеше да смъкнеш още от цената , но си дал парите вече ....казвам ти го за добро , понякога истината боли , но е хубаво да бъдеш подготвен за проблемите все пак .....успех и разумно каране , нека има повече възпитани хора по пътищата .....

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Сря 25 юли 2007 9:41

pinokio написа:
Е има забележки, ел. стъклата неработят и лявото огледало ми е счупено, трябват и нови предни накладки, но поне цветът е хубав (тъмно син) :lol:

Ще се радвам на вашите съвети. Това ми е първата кола и ще имам нужда от тях. Мислех да я закарам при Никси за диагностика. Вече съм пълноправен член, а не само на думи. :D :D :D

Sашко приготви си поне още 1500 лева да имаш , ще видиш сега как ще започнат да се обаждат различни неща , едно след друго или няколко заедно , просто няма начин, едвали само ел-стъклата ще бъдат проблем , но не се отчайвай ....пълно е с такива проблеми , казвам ти всичко това за добро , не да ти давам мазни съвети , и да лаская прехвалената понякога марка , все пак си взел кола на старо , нека бъдем реалисти и да не летим в облаците , аз вече паднах от там и не мога лесно да се вдигна онтово , докато мисля , че можеше да смъкнеш още от цената , но си дал парите вече ....казвам ти го за добро , понякога истината боли , но е хубаво да бъдеш подготвен за проблемите все пак .....успех и разумно каране , нека има повече възпитани хора по пътищата .....

Ейййй голям катил......остави човека да се порадва, той знае че няма гаранция.
Не разбрах ТИ какво караш.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 25 юли 2007 9:44

До Пинокио.
С риск за спам в темата на колегата имам един въпрос към теб.
Кога и за колко пари си купи твоята кола?
П.П. Колега, а ти си се радвай на колицата и си я поддържай и карай с кеф. Всяка кола е кофа без дъно, така че важно е да те кефи. Другото не от значение.

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Сря 25 юли 2007 9:49

честито и от мен , много безаварийни километри :drunk :drunk :drunk

pinokio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pinokio » Сря 25 юли 2007 10:03

Veso101 написа:
pinokio написа:

един се правише на интересен веднъж на улицата и когато излезнах от малкия голф млъкна беше много тих и скромен ....АЕЕ 1,6 75кс

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Сря 25 юли 2007 10:44

pinokio написа:
Veso101 написа:
pinokio написа:

един се правише на интересен веднъж на улицата и когато излезнах от малкия голф млъкна беше много тих и скромен ....АЕЕ 1,6 75кс

Е и какво?

Гергин

Мнениеот Гергин » Сря 25 юли 2007 11:07

pinokio, от казаното до тук разбирам, че ти си изпатил , за което съжалявам. Благодаря ти за съветите, всеки съвет е добре дошъл.

Прав си да се ядосваш. Аз нямам 1500лв. Дано не се налага да търся.

Ще споделя с теб нещо, може да не искаш, но ще го направя.
Казвам се Гергин, Сашо (Александрина) се казва дъщеря ми, на 9м.
Вярвам, че sasho06 ми носи късмет. Та какво исках да напиша.
Моят опит ми показа до сега, не че съм голям 29г. Аз когато купувам нещо винаги много избирам, да е ново, да е последна дума на техниката, проучвам ,чета, питам, пестя до лудост стигам. Нормално за хора с ограничени финанасови възможности, ще се съгласите. И така е било, но какво говорят фактите.
1.Телевизор sony, 29,плосък екран и т.н- дефект в производството
2. Пералня, горение 1200об. отлож. старт, и т.н всичко мечта-проблем мести се при центрофуга над 1000об. от сервиза казват нормално за модела и т.н Приятели вдигат рамена.
3.Хладилник ..... и т.н нова технология, горение, не с фреоа а газ- пука и трудно се спи. Било нормално. Приятели вдигат рамена, срещало се при тях.
4.Печка с водна риза, локал парно- ври, прави въздуш. джоб т.с издава дразнещи звуци.

Има още но това са по скъпите. За изборът отделих месечни проучвания и лишения т.н. Резултатът е налице.

С колата започнах по вече познатия път. Избирах, избирах и миналия Петък шефа каза, нямаме работа ще трябва да напуснеш. Да, аз мръзнех по спирки, работех допълнително, пестене, и родители помогнаха за пари за кола и точно вече се бях настроил за спокоиствие: хубава работа, кола, риболов, деца, обзавеждане и т.н търси нова работа, пак свиване и......

Хубав подарък и направих за рождения ден.

Защо написах всичко това?? Защото ми е тежко от нашата държава(визирам и мнението ти за "гордия собственик") и защото това е първото нещо което купувам без много да му мисля и знам, че всичко ще е наред.
А защо съм горд, много просто: Защото се променям. Купих си кола без да я гледам много, много.

П.П Сега като, чета колеги, абе Аз да не откачам ????:maaad: :screwy :screwy
:shock :lol: :lol:

Последна промяна от Гергин на Сря 13 яну 2010 22:18, променено общо 2 пъти.

pinokio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pinokio » Сря 25 юли 2007 11:16

sasho07 написа:pinokio, от казаното до тук разбирам, че ти си изпатил , за което съжалявам. Благодаря ти за съветите, всеки съвет е добре дошъл.

Моят опит ми показа до сега, не че съм голям 29г. Аз когато купувам нещо винаги много избирам, да е ново, да е последна дума на техниката, проучвам ,чета, питам, пестя до лудост стигам. Нормално за хора с ограничени финанасови възможности, ще се съгласите. И така е било, но какво говорят фактите.
1.Телевизор sony, 29 и т.н- дефект в производството
2. Пералня, горенйе 1200об. отлож. старт, и т.н всичко мечта-проблем мести се при центрофуга над 1000об. от сервиза казват нормално за модела и т.н Приятели вдигат рамена.
3.Хладилник ..... и т.н нова технология, горейне, не с фреоа а газ- пука и трудно се спи. Било нормално. Приятели вдигат рамена, срещало се при тях.
4.Печка с водна риза, локал парно- ври, прави въздуш. джоб т.с издава дразнещи звуци.

Има още но това са по скъпите. За изборът отделих месечни проучвания и лишения т.н. Резултатът е налице.

С колата започнах по вече познатия път. Избирах, избирах и миналия Петък шефа каза, нямаме работа ще трябва да напуснеш. Да, аз мръзнех по спирки, работех допълнително, пестене, и родители помогнаха за пари за кола и точно вече се бях настроил за спокоиствие: хубава работа, кола, риболов, деца, обзавеждане и т.н търси нова работа, пак свиване и......
Прибрах се и се обадих на първата обява която ми беше харесала. На другия ден отидох с парите, огледах набързо, едно завойче с жената, взимамея и какво мислиш.??? Събота банки неработят, влизаме в чейндж в Надежда, 2600ев. по 1.95 колко?? 5070лв. да ама не. Курса е бил 1.59 купува трима души не видяхме, стар номер, но 1000лв. назад :lol: . А да не забравя, жена ми имаше рожден ден в същия ден. Милата, взела пари които събрала от родата за рож. ден и коледа, и погачата на детето без да знам. Дадохме ги на човека. Сега имам да му давам още пари и на никои не съм казал, да не ги тревожа. Е взехме колата, но със свити сърца.
Хубав подарък и направих.

Защо написах всичко това?? Защото ми е тежко от нашата държава(визирам и мнението ти за "гордия собственик") и защото това е първото нещо което купувам без много да му мисля и знам, че всичко ще е наред.
А защо съм горд, много просто. Защото се променям , купих си кола без да я гледам много, много.

и аз моята е купих без да я гледам много , само отвън я видях всъщност, хайде без произшествия .....но недей да летиш в облаците, пак ти казвам с нашите заплатки , всичко ще ти отива в тази стара кола , дано да нети прави проблеми , както и да е ....

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 25 юли 2007 11:37

sasho07 написа:pinokio, от казаното до тук разбирам, че ти си изпатил , за което съжалявам. Благодаря ти за съветите, всеки съвет е добре дошъл.

1.Телевизор sony, 29 и т.н- дефект в производството
2. Пералня, горенйе 1200об. отлож. старт, и т.н всичко мечта-проблем мести се при центрофуга над 1000об. от сервиза казват нормално за модела и т.н Приятели вдигат рамена.
3.Хладилник ..... и т.н нова технология, горейне, не с фреоа а газ- пука и трудно се спи. Било нормално. Приятели вдигат рамена, срещало се при тях.

Прибрах се и се обадих на първата обява която ми беше харесала. На другия ден отидох с парите, огледах набързо, едно завойче с жената, взимамея и какво мислиш.??? Събота банки неработят, влизаме в чейндж в Надежда, 2600ев. по 1.95 колко?? 5070лв. да ама не. Курса е бил 1.59 купува трима души не видяхме, стар номер, но 1000лв. назад :lol: . А да не забравя, жена ми имаше рожден ден в същия ден. Милата, взела пари които събрала от родата за рож. ден и коледа, и погачата на детето без да знам. Дадохме ги на човека. Сега имам да му давам още пари и на никои не съм казал, да не ги тревожа. Е взехме колата, но със свити сърца.
Хубав подарък и направих.

А защо съм горд, много просто. Защото се променям , купих си кола без да я гледам много, много.

Колега, няма да се плашиш - харесала ти е колата, на сърце ти е била - взел си я - дано много да те слуша и да и се радваш! Всеки има трудни моменти - ще се оправят нещата :lol:

Гергин

Мнениеот Гергин » Сря 25 юли 2007 13:35

connor cane написа:Колега, няма да се плашиш - харесала ти е колата, на сърце ти е била - взел си я - дано много да те слуша и да и се радваш! Всеки има трудни моменти - ще се оправят нещата :lol:

Благодаря ти за куража. Всеки има нужда от подкрепа и обикновено тя идва от там където не очакваш. Благодаря.

Да не звучи много лигаво, но като споделих май ми олеква. Т'ва живота как се обръща???? :roll: :roll:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”