паркиране

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот tskostov » Чет 26 юли 2007 23:21

Rumen написа:Значи кавам твърдо и категорично:
1. Синята зона ВАЖИ САМО В РАБОТНИ ДНИ от 8:30 до 18:30 (на няколко много редки места до 19:30). На практика след 18:00 часа вероятността да срещнете жилеткаджия или да ви заключат със скоба е нищожна (имайте в предвид че паяка "вършее" до 21:00, като предимно прибира някой, дето се е изпраскал като дерибей на Раковска; обслужва по сигнал някой педант със служебен абонамент, който път почти на всякъде е до 19:30; или овършава тези дето не са си освободили скобите - два часа след "закопчаване" със скоба имат право да Ви репатрират)
2. Събота и неделя (с изключение на случаите когато се отработва някой празник) можете да си паркирате в Синята зона колкото си щете. В тези дни (но в по-късните часове на денонощието) не забравяйте, че от време на време МВР (и по специално Столичния КАТ) обича си прави медийния Пи-Ар и пред предварително поканени телевизии и камери показно да прибира луксозни возила паркирани по Раковска и Цар Освободител (а това е точно Военния клуб) - най-вече собственост на посетителите на Червило, Виктория, Тамбукту и още 2-3 по-лъскави ресторанта и нощни клубове в района.

И накрая съвет към колегата tskostov:
Пич, спри си на площад Батенберг, свърши си работата и си се прибери по живо - по здраво. Като още един аргумент в полза на тази препоръка ще допълня, че площада е отлично осветен през цялата нощ, в района има 3-4 много добре охранявани банки и като включим и системата на МВР за видеонаблюдение на района мога да те уверя че криминогенният фактор е нищожен.

не мисля че някой ще сметне мойто голфе към лукс автомобилите ;) мерси за разяснението на всички.... моля да се заключи темата,и сички да одиме към спамчетто :)

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Чет 26 юли 2007 23:38

Бате, вчера четвъртък, изгорях с паяка, и ми писаха и акт с отнемане на синия талон за 20 лв.+ паяка 30.лв.+ 3 часа на наказателния паркинг за 3 лева. :twisted: Бях си спрял под знак че е забранено паркирането и че има паяк от 7:30-21:30..МНОГО ПРИЛИЧА НА ТЕЗИ НА СИНИТЕ ЗОНИ....но няма надписите синя зона от-до..

Значи: има големи табели че е синя зона, до 18:30 примерно, което значи че след това не е....и ти се мяташ както направих аз, НО!! загледай се по-високо на същия стълб как има знак "забранено паркирането" и под него една табела с паяк и работно време от 7:30-21:30 !!! Е, питах един катаджия който се мотаеше там днес, точно като спирах пак, защото ми се налагаше да идвам на това място няколко вечери подред, и му викам "Ще ме дигнете ли, нали е до 18:30 синя зона, сега е 19:00? Онзи казва: Да, не е вече синя зона,спирай си, но я виж по-нагоре знака на стълба че е забранено паркирането!..И ми вика за капак Няма да те вдигнат тука". :twisted: Няма, няма..ама аз отпраших и търсих по уличките място

Номера е следния: Синя зона от 7:30-до 18:30,паяка вършее за такива без талони, на които съм и сложени скоби и се покриват...като изтече 18:30 и не е вече синя зона, почват балъците като мене да си паркират..и ги вдигат на основание паркирал на знак "забранено паркирането".

Така че гледайте внимателно знаците!

Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот tskostov » Пет 27 юли 2007 0:03

pit написа:Бате, вчера четвъртък, изгорях с паяка, и ми писаха и акт с отнемане на синия талон за 20 лв.+ паяка 30.лв.+ 3 часа на наказателния паркинг за 3 лева. :twisted: Бях си спрял под знак че е забранено паркирането и че има паяк от 7:30-21:30..МНОГО ПРИЛИЧА НА ТЕЗИ НА СИНИТЕ ЗОНИ....но няма надписите синя зона от-до..

Значи: има големи табели че е синя зона, до 18:30 примерно, което значи че след това не е....и ти се мяташ както направих аз, НО!! загледай се по-високо на същия стълб как има знак "забранено паркирането" и под него една табела с паяк и работно време от 7:30-21:30 !!! Е, питах един катаджия който се мотаеше там днес, точно като спирах пак, защото ми се налагаше да идвам на това място няколко вечери подред, и му викам "Ще ме дигнете ли, нали е до 18:30 синя зона, сега е 19:00? Онзи казва: Да, не е вече синя зона,спирай си, но я виж по-нагоре знака на стълба че е забранено паркирането!..И ми вика за капак Няма да те вдигнат тука". :twisted: Няма, няма..ама аз отпраших и търсих по уличките място

Номера е следния: Синя зона от 7:30-до 18:30,паяка вършее за такива без талони, на които съм и сложени скоби и се покриват...като изтече 18:30 и не е вече синя зона, почват балъците като мене да си паркират..и ги вдигат на основание паркирал на знак "забранено паркирането".

и това че го имам предвид!!! :) мерси

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Пет 27 юли 2007 8:59

Muncho написа:уикенда и в извън работно време сините зони не са ли безплатни?

Да безплатни са!!! :wink:

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пет 27 юли 2007 9:20

pit написа:Бате, вчера четвъртък, изгорях с паяка, и ми писаха и акт с отнемане на синия талон за 20 лв.+ паяка 30.лв.+ 3 часа на наказателния паркинг за 3 лева. :twisted: Бях си спрял под знак че е забранено паркирането и че има паяк от 7:30-21:30..МНОГО ПРИЛИЧА НА ТЕЗИ НА СИНИТЕ ЗОНИ....но няма надписите синя зона от-до..

Можело е да се разправаш. Не зная точно какъв е случая и къде точно си спрял, но в Наредбата регламентираща работата на паяка е записано, че се репатритарт коли, които са паркирали неправилно (на забранени за това места) и затрудняват движението. Обърни внимание, че буквичката е И - т.е. хем трябва да си спрял на забранено място, хем да пречиш. Или иначе казано - за това че си паркирал в зоната на действие на знак "Паркирането забранено" могат да си те глобят, да ти вземат точки и всичко там останало, но не пречиш ли на движението не мо'ат те барнат (с паяка).

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пет 27 юли 2007 9:29

Rumen написа:Можело е да се разправаш. Не зная точно какъв е случая и къде точно си спрял, но в Наредбата регламентираща работата на паяка е записано, че се репатритарт коли, които са паркирали неправилно (на забранени за това места) и затрудняват движението. Обърни внимание, че буквичката е И - т.е. хем трябва да си спрял на забранено място, хем да пречиш. Или иначе казано - за това че си паркирал в зоната на действие на знак "Паркирането забранено" могат да си те глобят, да ти вземат точки и всичко там останало, но не пречиш ли на движението не мо'ат те барнат (с паяка).

Ха-ха-ха-ха! Батко Румен не е прав!
Барнали са си тихомълком наредбичката гадовете мръснии!

Наредба за организация на движението на територията на Столична община
http://www.sofiacouncil.bg/index.php?pa ... ance&id=55
написа:
Раздел 5.
Принудително преместване на неправилно паркирани ППС

Чл.54. За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения могат да се прилагат следните принудителни административни мерки:
а/ преместване на паркирано пътно превозно средство без знанието на неговия собственик или на упълномощеният от него водач, когато превозното средство е паркирано правилно, но обстоятелствата налагат неговото преместване; за новото местоположение на превозното средство се уведомява районното полицейско управление, а разходите, направени във връзка с преместването на превозното средство са за сметка на лицето или организацията, поискала преместването;
б/ преместване на паркирано пътно превозно средство без знанието на неговия собственик или на упълномощеният от него водач, когато превозното средство е паркирано в нарушение на правилата за движение на места, обозначени с неподвижен пътен знак, предупреждаващ за принудително преместване на паркирано превозно средство, както и когато създава опасност или прави невъзможно преминаването на другите участници в движението; в този случай длъжностните лица от службите за контрол по тази наредба уведомяват районното полицейско управление, от територията на което е преместен автомобилът за новото местоположение на превозното средство; разходите, направени във връзка с преместването на превозното средство са за сметка на собственика на превозното средство, което може да бъде задържано до заплащане на тези разходи, като в този случай на нарушителя се съставя акт, а таксата за отговорното пазене на преместения автомобил се начислява от момента на уведомяването на районното полицейско управление;
/2/ Принудително преместените ППС се транспортират до специално определени паркинги на територията на Столична община и се освобождават от там след заплащане на разноските по отстраняването, транспортирането и паркирането.
/3/ Контролът по спазването на правилата за паркиране, както и дейността по принудително преместване на неправилно паркирани ППС, може да се осъществява и от служби за контрол, определени с нарочна писмена заповед от кмета на Столична община, издадена на основание и в изпълнение на чл.167 и следващите от Закона за движението по пътищата.
/4/ Оперативната дейност по принудително преместване на ППС на територията на Столична община се организира и осъществява по ред и при условия определени със заповед на кмета на Столична община, издадена на основание и в изпълненеие на чл.167 и следващите от Закона за движението по пътищата.
/5/ Размерът на сумите за разноски и такси, дължими от собствениците или упълномощените от тях водачи на принудително преместените ППС са фиксирани и се определят ежегодно с решение на СОС.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”