Мнение за "Наводнени автомобили"
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
mafiota написа: ...ако засмучат вода през въздушния филтър...
Е при тоя вариант де му викат воден удар. Понеже така или иначе компресията е доста голяма, като влезе вода в мотора се увеличава неосъзнато повече от неоходимото и прави леки поразии (дали ще ти сцепи глава, дали ще ти извади ремък...) и така те удря (психически и финансово), че

А за помпата не съм чувал. може и там да има нещо

- mx3333
- Автомобил:
- Двигател:
dlug написа:mafiota написа:dlug написа:.........Да не говорим че ако искаш все пак да имаш шанс с колата трябва да я разглобиш на съставни части, да я изчистиш и пак да я сглобиш.....мааааааааалко е трудоемко
Безплатен обяд никои не ти дава!
Е така е, прав си...спор няма. Аз също бих се потрудил, не би ми попречило, но винаги остава едно "но", т.е. въпреки целия труд пак може да имаш лееек проблем. Но въпреки всичко като се замисля ако ми изпадне такъв автомобил сигурно бих си го купил![]()
Проблем няма, ако вземеш запазена кола със значително по-добра цена. Лошото е, че автокъщите ще ги излъскат и ще ги продават пак като останалите, евентуално със 100-200 лв по-ниско, което е едно нищо. Т.е. ще има поредна партия прецаквания. През 2002 май бяха големите наводнения дето после почти всичко "нов внос" беше наводнявано.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Проблем няма, ако вземеш запазена кола със значително по-добра цена. Лошото е, че автокъщите ще ги излъскат и ще ги продават пак като останалите, евентуално със 100-200 лв по-ниско, което е едно нищо. Т.е. ще има поредна партия прецаквания. През 2002 май бяха големите наводнения дето после почти всичко "нов внос" беше наводнявано.
Сещай се

- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Незнам,но въпреки всичко за себе си мисля , че бих се навил да си сложа главата в торбата и да си взема наводнена кола (но разбира се нищо да не е пипано преди това по нея) на доста ниска цена, и да се опитам сам да си я "изпера". А и колата,да не е някакъв супер нов модел, а да е нещо по силите ми!
Като си купувах колата и разглеждах преди това бях харесал един ABF.Собственикът беше доблестен да ми каже че колата е наводнявана и ми каза: "Преценявай си за теб.Всичко и е почистено - оправени електрики и компютър но си е наводнявана.Аз се занимавам с това да внасям коли и не искам да лъжа клиентите."Може би малцина биха го направили
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
reinhard написа:Като си купувах колата и разглеждах преди това бях харесал един ABF.Собственикът беше доблестен да ми каже че колата е наводнявана и ми каза: "Преценявай си за теб.Всичко и е почистено - оправени електрики и компютър но си е наводнявана.Аз се занимавам с това да внасям коли и не искам да лъжа клиентите."Може би малцина биха го направили
Евала на тоз продавач!!!Колега прав си.Малцина са тези дето продават коли и са честни.
Може би се броят на пръстите на едната ръка на стругар ветеран

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
mafiota написа:До колкото съм чувал по самите елементи на помпата се натрупва някакъв финен слои окис (ръжда) от водата,и в резултат от това се влошава работата и - някои му казват:воден удар.
Воден удар е като по някакъв начин влезе вода в цилиндъра
И понеже водата не си пада по сгъстяването се чупят бутала, мотовилки и прочие карантия.
Аз нямам нищо против да взема наводнена - не виждам нищо фатално за напред, ако вече е станало и е отстранено

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”