Впечатления от гуми "Тигър"

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 25 юли 2007 22:01

Може ли да караш такова ауди с гуми тигър :roll:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Чет 26 юли 2007 21:52

Поздрави баща ти..има какво да научиш от човека :да:

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Чет 26 юли 2007 22:43

Ronin написа:Поздрави баща ти..има какво да научиш от човека :да:

:да:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 27 юли 2007 11:01

Ако действително вече имат нещо общо с michelin значи може и да не са лоши.
Иначе преди доста време имах тигър на москвича - гадни бяха. Само Видинките бяха по-зле май. :-)

Gal

Мнениеот Gal » Пет 27 юли 2007 16:54

Няма смисъл да се пести от гуми, ремонта на окачването после излиза доста повече...Гуми се купуват от приятели или поне доказани търговци...както и доказани марки :) Личен опит...

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Пет 27 юли 2007 20:43

Гуми се купуват и със финансови средства.Моята сметка - гуми Тигър за към 70 лв. с монтажа и пробег около30 - 35 хил км. или нещо по квалитетно над 100 лв. гумата пробег 40-50 х. а може би и повече км.Аз не карам чак толкова и предпочетох Тигъра като сметнах че за година и половина ще го сменя с нов тоест неизпечен от слънцето каучук. :)
А иначе гумите като ги купувам натискам с пръст каучука на протектора ако се огъва начи е мека и качествена гума която ще се износва но ще те държи на пътя - нещо като накладките - меките спират твърдите не.Та теста с пръста - като че ли Тигър бяха най меките които имаше в магазина.Това окончателно ме зариби.За сега нямам никакъв проблем със стабилност или нещо друго.Даже се учудиха при една яка дупка и джанта предна на осморка как Тигър е издържал без да се скъса някой тел и стане на балон.Искам да заявя че не съм дилър на въпросната марка просто ми допада това което карам в момента повече от някои по скъпи марки.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 27 юли 2007 21:19

Абе не е толкоз просто.

Пробега нищо не означава - видинките навремето можеха да се карат почти безкрайно. Просто след няколко месеца ставаха "на дърво" и почти спираха да се износват. Аналогично беше и с моите "тигри" на москвича - с тях го продадох, сигурно още 10 години ще изкарат. Само дето не спираше с тях на мокро изобщо. :-) Но те си бяха чисто сръбски, от времето на Милошевич май.

Прекалено меките гуми в жегата се размазват по асфалта вместо да спират. Прекалено коравите - спират прекрасно в жега и на сухо, но на дъжд, и особено на павета - като шейна. Та е сложен компромис всичко.

Всички гуми, дори и откровените ментета се държат добре като са чисто нови. Ако усетиш гумата много корава в магазина, значи не само е калпава, а и е стояла дълго на склад в добавка. Чисто нова гума, дори и абсолютен ментак ще е мека и хубава. Разбира се има значение дали е лятна или всесезонна - летните са по-корави.
Разликите се усещат като мине 1 година примерно. Разликите са в добавките които стабилизират характеристиките и забавят процесите на стареене в гумата, в качеството на платовете и температурната им устойчивост и т.н.

Ще кажеш догодина как са "тигрите", и чак тогава ще се разбере бива ли ги или не. :-)

Аз след като се опарих с едни евтини сръбски гумета навремето, гума под 100лв не поглеждам. Не че имам излишни пари, просто ми излезе двойно тарикатлъка тогава. :-)

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пет 27 юли 2007 22:40

Миналата седмица на жена ми бащата сложи на опела гуми тигър които свали от старата му кола и ги беше купил миналата година с пробег около 5000 км.В момента дядото вдига прозорците защото не издържал на шума от гумите по асфалта !!!!

п.с Гумите след навартяния пробег от 5000 км. са стояли на старата кола около една година без да се карат !!Гумите наистина изглеждат като нови ама какво от това като са дърво ??

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пет 27 юли 2007 22:44

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 13:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
FaTDoG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот FaTDoG » Пет 27 юли 2007 22:50

Еми момчета и аз искам да си сложа някви яки гуми за по 200 лева,ама финансите малко ме спират,така или иначе почти доволен съм от Vredestein-а ,макар че са малко твърдички и возят малко по-некомфортно,но това и казаха от сервиза,в който ги сложиха... Поне от сервиза излезнаха готини хора и ми направиха отстъпка 40 лева,символичн,но пак 40 лева,кой ти ги дава.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пет 27 юли 2007 23:06

[quote="didoriginal"]От 3-4 месеца карам с летни гуми Tigar Hitris. Tigar вече са под шапката на Michelin и произвеждат старите им шарки. Изключително много съм доволен. Супер стабилни и на мокро, и на сухо. Препоръчаха ми ги пред Debica (Debica-та даже беше по-евтина). Ето как изглеждат:

Изображение

Дебиката не са лоши,даже никак само след 25000 км. не стават за нищо вече....аз втора употреба някакви мишелин ако си бях купил щяха да изкарат два пъти повече км. на два пъти по ниска цена !! Като видиш дебика гледай на другата страна ?? От личен опит с дебика !!

П.С Аз имам същата шарка гуми в момента на голфа само че МИШЕЛИН ! !! Прав си колега ..за шарката..асиметрични с добра возия !!

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Съб 28 юли 2007 15:21

До година ще съм ги сменил вече с нови.Това имах предвид като казах ще ще карам само с нови пресни гуми.Годишния ми пробег е тъкмо едни Тигърки на година и половина.
А УВ слънчевите лъчи изобилстват от такива лъчи разказва играта на всеки каучук,пластмаса и т.н.
Дебиката и при мен се държа ужасно като мина година две.Станаха на дърво и се въртях много здраво на 360 гр. късмет че се отървах само с въртенето по хоризонтала.От тогава Дебика са ми в черния списък за автомобилни гуми.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Съб 28 юли 2007 15:32

Един гумаджия ми каза че Тигър е новото име на Траял :dontknow:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 28 юли 2007 16:01

дръвета са малко се лъзгат и са тежки/и кофти за баланс/ ама за отзаде са екстра па отпред слагай по нашумели хехехе

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 28 юли 2007 16:22

[quote="Ronin"]
Дебиката не са лоши,даже никак само след 25000 км. не стават за нищо вече..../quote]

бахх маа аз повече от 10 000 км с едни гуми не мога да изкарам :)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”