Към Mountain байкърите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Към Mountain байкърите

Мнениеот napster » Нед 29 юли 2007 12:36

VW явно спонсорира TREK. Ето малко снимки от Whistler Bike Park Canada от тазгодишното Downhill състезание и Bike Expo (модели 2008)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Нед 29 юли 2007 12:57

Винаги съм мечтал за такова колело ама трябва да продам и двете коли ,за да си взема и то най-примитивното ,а за по-горния клас незнам кво требва да продада.За сега ще си карам Cross Nomad-а и скоро мисля да го направя рекламен на vwclub-bg 8)

Edit: Трябва да си купа и звънец ,че нема как да поздравявам колегите :lol: :lol:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Нед 29 юли 2007 13:16

Мдаа много хубав и изпълнен с тръпка спорт е това,но за жалост поради травма от колелото лекарите ми казаха да забравя карането:cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Нед 29 юли 2007 13:46

Мда, и аз се занимавах сериозно с crosscountry и по-малко с downhill. Като гледам тези колела и ми потичат лигите. И все пак не са толкова скъпи(4000-6000лв), има и изгъзици естествено. За моето пръснах 900лв и пак си е голяма скръб:) За съжаление и аз като колегата bomber претърпях травма на коляното и се отказах от състезанията. Сега карам само за кеф и то доста по-внимателно.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Нед 29 юли 2007 13:58

Супер е този спорт, няма ли кой да го направи по-популярен в България :dontknow: Има отлични условия за него, но няма кой да направи организация за състезания :roll:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Нед 29 юли 2007 14:26

Stefan написа:Супер е този спорт, няма ли кой да го направи по-популярен в България :dontknow: Има отлични условия за него, но няма кой да направи организация за състезания :roll:

Има състезания и в Бг,но на много ниско ниво.При тебе се е утепало за каране на тази красота ама айде да не говоря,че ми се плаче.Така ми се кара ама няма как :( здравето е на 1-во място :!:

Потребителски аватар
napster

Мнениеот napster » Нед 29 юли 2007 16:59

Един доста приличен байк почти на състезателно ниво е 5000лв в България. Относно състезанията има ги, но няма достатъчно реклама мисля, но от скромното ми мнение напоследък този вид спорт доста добре се развива. Естествено никои не дава пари за да се направи нещо по въпроса. Засега единственият байк парк в България е този в Сопот "Shambhala" където стават и най- готините състезания. Ето ви едно филмче от последното състезание проведено там 20/22 Юли 2007- Национален шампионат по планинско колоездене:
http://protranslation.eu/temp/Sopot/SOP ... tional.mpg

DTS-GOLF 4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DTS-GOLF 4 » Нед 29 юли 2007 20:52

Майка му стара.
Спонсорират некакви байкове а няма да спонсорират нашия футболен клуб а си търсим спонсори.

Потребителски аватар
napster

Мнениеот napster » Нед 29 юли 2007 21:05

DTS-GOLF 4 написа:Майка му стара.
Спонсорират некакви байкове а няма да спонсорират нашия футболен клуб а си търсим спонсори.

Тези "некакви" байкове им носят къде къде по голяма реклама от футболният Ви отбор ;)
И не спонсорират байковете а байкърите :idea:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 29 юли 2007 21:29

Gigabyte написа:Винаги съм мечтал за такова колело ама трябва да продам и двете коли ,за да си взема и то най-примитивното ,а за по-горния клас незнам кво требва да продада.За сега ще си карам Cross Nomad-а и скоро мисля да го направя рекламен на vwclub-bg 8)

Edit: Трябва да си купа и звънец ,че нема как да поздравявам колегите :lol: :lol:

не се коси...вече 12 години се придвижвам само с колело из гарада(включително и за работа).....с колата воза само кучето или пътувам на дълъг ъпт.....сменил съм 2 велосипеда CROSS, в момента съм с CROSS Apex с изцяло алуминиева рама и смятам,че е най-доброто което може да се купи като цена и качество.....българските велосипеди са със страхотно качество.....казвам го като човек тренирал 5 години колоездене.
Най-важното на велосипеда е здравината и лекоттата на рамата....всичко останало се модифицира и тунингова.....
Да живее велосипеда ..НЕ на автомобилите в града!!!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 29 юли 2007 21:41

joker написа:Да живее велосипеда ..НЕ на автомобилите в града!!!

Сега да те чуе Голфаааа.... как ще му обясняваш утре: "Ма не, бе миличко, аз таковата, щото такава беше темата..." :lol: :lol: :lol:

DTS-GOLF 4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DTS-GOLF 4 » Нед 29 юли 2007 22:05

Тези "некакви" байкове им носят къде къде по голяма реклама от футболният Ви отбор
И не спонсорират байковете а байкърите

Това беше в кръга на шегата. :D :D :D
Те от това до някъде си печелят продажбите.Като спонсорират.
Но и нашия отбор може да бъде подпомогнат от Представите на Фолксваген в България. :shock

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Нед 29 юли 2007 22:18

joker написа:
Gigabyte написа:Винаги съм мечтал за такова колело ама трябва да продам и двете коли ,за да си взема и то най-примитивното ,а за по-горния клас незнам кво требва да продада.За сега ще си карам Cross Nomad-а и скоро мисля да го направя рекламен на vwclub-bg 8)

не се коси...вече 12 години се придвижвам само с колело из гарада(включително и за работа).....с колата воза само кучето или пътувам на дълъг ъпт.....сменил съм 2 велосипеда CROSS, в момента съм с CROSS Apex с изцяло алуминиева рама и смятам,че е най-доброто което може да се купи като цена и качество.....българските велосипеди са със страхотно качество.....казвам го като човек тренирал 5 години колоездене.
Най-важното на велосипеда е здравината и лекоттата на рамата....всичко останало се модифицира и тунингова.....
E точно крос не са от най-добрите ама стават за в парка :)

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Нед 29 юли 2007 22:39

joker написа:

И аз така ,обикновенно лятото излизам да карам за кеф към 7-8 вечера ,но мойто не е с алуминиева рамка ,все пак вече е на 4 години и съм доволен от качеството.На него се научих да дигам на задна гума и много труки номера и колко люскане е било особенно с кончетата ама още го карам.Е верно сменявал съм поне 10 вътрешни и 10 външни ,но това е по-моя вина ,защото понякой път ме мързи да помпам гумите и хоп на некой бордюр и айде отиде вътрешната ,а външните от дрифт изпълненията от които ми се разтракаха лагерите :twisted: За гумички на спирачките да не говорим ,сменям ги на 1-2месеца максимално 3 ,дори и да не са се изтъркали .И жилата съм ги сменявал всички ,но пак по моя вина пък и се разбриждат и не стават вече ;) Много добри са Cross ,но доколкото знам само се сглабят в Бг иначе са китайски и гумите на тях (кенда) са китайски.Ето малко снимки на мойто колело:
ИзображениеИзображение
Преди няколко месеца се сдобих и с спортни сликове :D (e имитация ама е готино и има много по-добро сцепление ;) )

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Нед 29 юли 2007 23:45

Joker, и на мен първото ми MTB (ако може да се нарече изобщо така) беше Cross Leader. Оказа се доста доста ама доста здраво за времето си. Само че когато почнах да тренирам насам натам по баирите с "истинските" байкъри, се оказа че с това колело съм просто за никъде. Изпотрошиха се една сурия работи още при първото спускане. Та принудих се да си взема друго нормално колеце, с което станах 3-ти на републиканското по планинско колоездене на Аладжа манастир преди 3 години. Тогава беше добре, но почна да остарява морално, пък и всеки втори вече кара що-годе хубаво колело. Не е като едно време, да срещнеш човек с хубав MTB си беше голяма рядкост. Специално за Варна говоря.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”