Нормално ли е при палене веднада сам да се включва и климатроника ?
Golf 3 1600, 101k.c. 1997г
Вероятен проблем с климатроника.
-
- Автомобил:
- Двигател:
RS6 написа:Ако преди да си изгасил двигателя, не си го изключил- да.
Дори и да си го изключил,на определен брой паления и при определени условия на вътрешна температура и наличие на слънчева светлина пак решава самичък да се включи.Климатроникът е направен да работи постоянно,затова,дори и през зимата се включва при ниски външни температури.Върти си фреончето,защото автоклиматиците имат навика като не работят дълго време да изпускат фреона в космоса.
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
Re: Вероятен проблем с климатроника.
inffo681 написа:Нормално ли е при палене веднада сам да се включва и климатроника ?
Golf 3 1600, 101k.c. 1997г
Моя никога не се е включвал сам!
- batkotivalio
- Контакти:
inffo681 написа:В такъв случай не е добре и за компресора ?batkotivalio написа:Чак да му вреди не,но със сигурност му пречи и затормозява допълнително двигателя при включен компресор (AUTO), така е поне при мен, изследвах го един дена от колкото време го карам нито веднъж климатроника не ми се е включил сам !!!
Не. Мисля, че за самия компресор не е проблем. По скоро за стартера и акумулатора най вече...
Все пак ще го закарам на диагностика защото не ми харесва да тръгва да работи без да съм му "казал".batkotivalio написа:inffo681 написа:В такъв случай не е добре и за компресора ?batkotivalio написа:Чак да му вреди не,но със сигурност му пречи и затормозява допълнително двигателя при включен компресор (AUTO), така е поне при мен, изследвах го един дена от колкото време го карам нито веднъж климатроника не ми се е включил сам !!!
Не. Мисля, че за самия компресор не е проблем. По скоро за стартера и акумулатора най вече...
- batkotivalio
- Контакти:
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Клима
inffo681 написа:Все пак ще го закарам на диагностика защото не ми харесва да тръгва да работи без да съм му "казал".
По добре да си включва сам отколкото после на "диагностика" с ремонт на компресорът.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”