Въпрос за книжка.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
cRoSsFiRe`
Автомобил: Audi A4
Двигател: 2005

Мнениеот cRoSsFiRe` » Нед 29 юли 2007 23:35

boje написа:моя съвет е да си почнеш курса около месец преди рождения ден защото аз ги почнах три преди тва и после инструктора ме върти и не съм карал от около месец а си чакам рождения ден ,защото изпита щял да ми е около 20 дена след това...а най-лошото е че колата си я гледам по цял ден в двора и не мога да я карам зашото не ми се рискува което ще продължи още около месец...така че най добре изчакай месец преди това :)

И аз съм така приятел, само че колата седи по цял ден в гаража... Но не си струва риска, дето ще си навлече човек сумати неприятности, по-добре да се почака още малко.Аз моя курс го почнах доста рано и вече над 2 месеца и половина не съм карал учебната, но си оставих 1/3 от часовете за преди изпита.Само малко ме изнервя това разстояние между изпитите, но ще се търпи няма как - преди 10 дни ми беше рд-то, преди 7 - теоретичен изпит, а кормуването ми е чак на 29 август...

Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boje » Нед 29 юли 2007 23:52

а задължително ли трябва да го има това разстояние?пффф моя е на 11.08 ако е така да не се точа до септмври средата...моя още първия път го питах и тои каза края на август или началото на другия..ма от месец никъв го няма тела му се изключен уж в отпуска но времето е мъчително бавно :cry: а иначе за "новобранците" съм напълно съгласен даже обм,ислям въпроса за удивителни че поне да ме знаят къв съм :wink: но се пак колкото и възрастен да си като са те скъсали на изпит и си си купил книжката ... :evil:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 29 юли 2007 23:57

boje написа:но се пак колкото и възрастен да си като са те скъсали на изпит и си си купил книжката ... :evil:

Тук си прав, но принципно под "новобранци" се има предвид не годините на шофьорите, а опита зад волана. И на 40 години да си, в началото винаги е терсене :wink: Не бързай за никаде и ядове няма да имаш :idea:

Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boje » Пон 30 юли 2007 0:01

напълно съгласен :) то и с мойта количка много много не може да се бърза а и особено както няма никакви системи за сигурност а е и поизгнила сигурно доста колана е повече от задължителен :)

Потребителски аватар
cRoSsFiRe`
Автомобил: Audi A4
Двигател: 2005

Мнениеот cRoSsFiRe` » Пон 30 юли 2007 0:04

Колкото и удивителни да си сложиш, все тая. Кой ще им обърне внимание, просто трябва повечко да се внимава в началото, а и не само. А за разстоянието между изпитите - при мен са 40 дни, а преди няколко дни четох форума на tuning.bg, някакъв се хвалеше, че взел книжка и каза че и двата изпита са му били в един ден...Така, нямам представа как ще е при теб.

Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот tskostov » Пон 30 юли 2007 0:43

boje написа:а задължително ли трябва да го има това разстояние?пффф моя е на 11.08 ако е така да не се точа до септмври средата...моя още първия път го питах и тои каза края на август или началото на другия..ма от месец никъв го няма тела му се изключен уж в отпуска но времето е мъчително бавно :cry: а иначе за "новобранците" съм напълно съгласен даже обм,ислям въпроса за удивителни че поне да ме знаят къв съм :wink: но се пак колкото и възрастен да си като са те скъсали на изпит и си си купил книжката ... :evil:

не съм съгласен с теб... аз от третия път си изкарах кормуването ( без никакви връзчици) когато седнах за първи път зад волана на учебната,на първия ми час, бях сядал само един път зад волана на една шкодичка 105л, и се постарах да се науча и си изкарах изпита сам без помощ,а тия дето като ги скъсат веднъж и веднага си купуват книжките,не струват.....така шофьор не се става........... книжката требе да си я изкараш ако ще и от 10-я път!!!! после спокойно да кажеш че можеш да караш, а не да не знаеш от къде да си видиш маслото и спирачната течност!!!

Потребителски аватар
The_Overmind
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The_Overmind » Пон 30 юли 2007 4:04

Колега, да те светма с една моя любима фраза - "Книжката не прави шофьора" :wink:

DTS-GOLF 4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DTS-GOLF 4 » Пон 30 юли 2007 13:46

А колко време се карат изпитите.
Колко навъртети часове трябва да имаш за градско и извънградско.
И аз смятам че купените книжки не е добре.След 2ва месеца някой запълва някоя дупка заради купена книжка.И аз смятам че няма да мога да взема книжка от 1вия път,но поне знам че ще се науча дори да е от 5тия.

Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boje » Пон 30 юли 2007 14:32

аз ще карам общо 24 - 20 градско и 4 извънградско но ги зимам по два. а за купените книжки - много ясно файда никаква и аз ще се явявам докато не я взема но пари няма да дам

DTS-GOLF 4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DTS-GOLF 4 » Пон 30 юли 2007 16:48

аз ще карам общо 24 - 20 градско и 4 извънградско но ги зимам по два. а за купените книжки - много ясно файда никаква и аз ще се явявам докато не я взема но пари няма да дам

Исках да ви питам и за това.
Каква е процедурата с парите.
От начало колко се плащат.И след това като те скъсат плаща ли се отново.Благодаря ви. :D

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Пон 30 юли 2007 21:14

И такааа по реда на въпросите:
Часовете са 24, по усмотрение на инструктора. Както той прецени. Може да те пусне и на полигон да види как си. След това може да има извънградско. Поне аз бях така. Изпита може да е в един ден (поне до сега така си мислех, че е на повечето места) или в различни дни.
Ако инструктора е твой човек се разбирате и му даваш парите на вноски.
Изпита си е чиста формалност. Нищо особено. Само учете листовките и правилника. Практиката се взема стига поне малко да можеш да караш и да не минаваш на червено и да спираш на стоп. :P
Ако искаш да караш C трябва и психо. Ако се интересуваш ще ти разясня. :D

DTS-GOLF 4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DTS-GOLF 4 » Вто 31 юли 2007 8:23

Аз се интересувах само за B.Бладодаря. :D

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Чет 02 авг 2007 23:42

Внимателно прочетох наредбата но не ми стана ясно аз и още 250 човека как сме започнали да караме курса за Ц категория на 15 г. и половина а на 17 аз бях издържал изпита и чаках до 18 г. за да си взема книжката от Кат ??????

Може би защото съм завършил средно автотранспортно училище ли ??

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Пет 03 авг 2007 7:17

Изглежда си минал по старите закони преди време. И сега може да се започне курса за B една година по-рано, но само, ако си от автотранспортно училище.(по-горе съм цитирал)
А за C направиха вързия, че преди това трябва да си изкарал B и на това отгоре да си си извадил книжката. Аз го карах преди почти три години, взех B и ходих с протокол на изпит. Поне книжка не трябваше да вадя. Все пак са 20 и няколко лева отгоре.

DTS-GOLF 4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DTS-GOLF 4 » Съб 04 авг 2007 10:27

Май сега който е учил в такова училище курсовете му са безплатни. :D

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”