Последните 2 минути......

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 30 юли 2007 8:12

Тйан-ски стрет рацер :lol:

Едно приятелче така караше с по 180-200 .. гонки работи с едно сузуки суифт понаправено.. и какво стана.. докато си караше извънградско на огромен широк път със 100 .. му се скъса носача бил с фабричен дефект до колкото разбрах след това .. и какво ? каваци и във водата хубаво че е бил нередовен че това го е спасило (без колан и е паднал през прозореца по време на преобръщанията а те не са били малко до колкото успяха да преброят около 6 или 7 ... :) така че всичко е относително ..

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 30 юли 2007 8:14

мдааа ако е писано да се разкостя ще се ..не мога да му мисля ...това казвам ...все пак за праведниците ще поясня че в градовете си карам мирно и славно :)

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пон 30 юли 2007 8:42

Tyan написа:извинавай ама в 27 годишния си шоферски стаж кога разви свръх естествени способности че знаеш къде ги вдигам тези скорости ??? я по спокойно и не ми чети морал 8)

Прав си ... досега поне не си се похвалил да правиш изпълнения в градовете, а само по междуградските пътища .... да, там може да няма пешеходци, но има други автомобилисти и мотоциклетисти....не ти чета морал ... но можеше да си спестиш глупавият пост за КЪСМЕТ в тази черна тема ...

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 30 юли 2007 9:22

joker написа:.......

:kef: :kef: :kef: :kef: :kef:
:bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Пон 30 юли 2007 9:33

Tyan е прав че донякъде се прекалява с тая война по пътищата. И то по възможно най-малоумния начин. Защо телевизиите само плашат народа с разни зловещи картини, а не направят нещо конструктивно - примерно да направят инициатива за промяна на законодателството, но не да ти забраняват или нареждат нещо, ами да те улеснят да си купиш нов автомобил. Примерно пътният данък да не е в пъти по висок за нова кола. Да нямат акциз новите коли. Въобще - да се даде някаква сламка на обикновенния човек.

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Пон 30 юли 2007 9:43

Vizor написа:Тйан-ски стрет рацер :lol:

Едно приятелче така караше с по 180-200 .. гонки работи с едно сузуки суифт понаправено.. и какво стана.. докато си караше извънградско на огромен широк път със 100 .. му се скъса носача бил с фабричен дефект до колкото разбрах след това .. и какво ? каваци и във водата хубаво че е бил нередовен че това го е спасило (без колан и е паднал през прозореца по време на преобръщанията а те не са били малко до колкото успяха да преброят около 6 или 7 ... :) така че всичко е относително ..

А не мислиш че този носач си е заминал заради високите скорости.
А и според мен при скорост 100 не можеш да направиш 6-7 кавака, ако ще и акробат да си, трябва повечко да е било.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 30 юли 2007 9:44

да бе и сигурно и пътищата искаш да оправят mhihi

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пон 30 юли 2007 9:46

XpacTa написа:Tyan е прав че донякъде се прекалява с тая война по пътищата. И то по възможно най-малоумния начин. Защо телевизиите само плашат народа с разни зловещи картини, а не направят нещо конструктивно - примерно да направят инициатива за промяна на законодателството, но не да ти забраняват или нареждат нещо, ами да те улеснят да си купиш нов автомобил. Примерно пътният данък да не е в пъти по висок за нова кола. Да нямат акциз новите коли. Въобще - да се даде някаква сламка на обикновенния човек.

Ох боже опази ... и какво ще стане ако всички сме с нови автомобили с ЕПС-и, АБС-и, възглавнички и тн. .... ще бъде по безопасно за шофера - ПРИ НОРМАЛНА СКОРОСТ .... a факта, че новите автомобилчета имат малко повече кобилки какво е ? скрит бонус? не ... ако всички сме с нови автомобилчета няма да е мноо по сейф защото ще се кара още по безрасъдно ... войната не се разрешава с по-нови оръжия ... трябва да се излекува манталитета .... факт е че 90 коня ти стигат да направиш изпреварване при по голяма скорост ... дай ми една причина поради която твоят семеен автомобил трябва да развива скорост от 200км/ч ... ограничението на магистралата ти е 140 ... а на места и пътя не ти го позволява ... ти какво си мислиш, че ако има инциативи и се оправят пътищата ще можеш да летиш с 180 ли ???????? ... това ли е целта на упражнението ... хубавият път ти трябва за да може да караш безопасно и без много напрежение с 90!!!!! или 140 на магистралата ... точка по въпроса :evil:

ПС: и не ми давай примери с аутобаните в германия, че и там май останаха само 2 без ограничение. Повтарям... новият автомобил и хубавият път не са извинение да се кара със скорости при който човек не може да реагира достатъчно бързо, че да СПАСИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ

Последна промяна от tankishev на Пон 30 юли 2007 9:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 30 юли 2007 9:46

Veso101 написа:
Vizor написа:Тйан-ски стрет рацер :lol:

А не мислиш че този носач си е заминал заради високите скорости.
А и според мен при скорост 100 не можеш да направиш 6-7 кавака, ако ще и акробат да си, трябва повечко да е било.

ела баце до бс ще те закарам да видиш къде се е търкалял.. + това не съм казал че е заминал заради високите.. ако прочетеш ще видиш че е било заради фабричен дефект. Та мисълта ми е че ако ти е дошло времето .. ще си отидеш.. просто не насилвай нещата да стават толкова бързо ;) + това.. да ти кажа. .бая голям акробат беше и в болницата само с един счупен крак... а колата падна във блатото и ако беше с колан е щял да се удави... така че.. мир да има..

Потребителски аватар
G-force
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G-force » Пон 30 юли 2007 10:35

tankishev написа:
XpacTa написа:Tyan е прав че донякъде се прекалява с тая война по пътищата. И то по възможно най-малоумния начин. Защо телевизиите само плашат народа с разни зловещи картини, а не направят нещо конструктивно - примерно да направят инициатива за промяна на законодателството, но не да ти забраняват или нареждат нещо, ами да те улеснят да си купиш нов автомобил. Примерно пътният данък да не е в пъти по висок за нова кола. Да нямат акциз новите коли. Въобще - да се даде някаква сламка на обикновенния човек.

Ох боже опази ... и какво ще стане ако всички сме с нови автомобили с ЕПС-и, АБС-и, възглавнички и тн. .... ще бъде по безопасно за шофера - ПРИ НОРМАЛНА СКОРОСТ .... a факта, че новите автомобилчета имат малко повече кобилки какво е ? скрит бонус? не ... ако всички сме с нови автомобилчета няма да е мноо по сейф защото ще се кара още по безрасъдно ... войната не се разрешава с по-нови оръжия ... трябва да се излекува манталитета .... факт е че 90 коня ти стигат да направиш изпреварване при по голяма скорост ... дай ми една причина поради която твоят семеен автомобил трябва да развива скорост от 200км/ч ... ограничението на магистралата ти е 140 ... а на места и пътя не ти го позволява ... ти какво си мислиш, че ако има инциативи и се оправят пътищата ще можеш да летиш с 180 ли ???????? ... това ли е целта на упражнението ... хубавият път ти трябва за да може да караш безопасно и без много напрежение с 90!!!!! или 140 на магистралата ... точка по въпроса :evil:

ПС: и не ми давай примери с аутобаните в германия, че и там май останаха само 2 без ограничение. Повтарям... новият автомобил и хубавият път не са извинение да се кара със скорости при който човек не може да реагира достатъчно бързо, че да СПАСИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ

Забелязвам, че тук или там по-извънградските пътища като излезнеш на нов хубав и сравнително прав път, некролозите и плочите стават няколко пъти повече там, така че закво си говорим. За пича дето се пише късметлия, се надявам да не разчита само на късмета си, каквото и да приказва :wink:

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Пон 30 юли 2007 10:46

tankishev написа:Ох боже опази ... и какво ще стане ако всички сме с нови автомобили с ЕПС-и, АБС-и, възглавнички и тн. .... ще бъде по безопасно за шофера - ПРИ НОРМАЛНА СКОРОСТ .... a факта, че новите автомобилчета имат малко повече кобилки какво е ? скрит бонус? не ... ако всички сме с нови автомобилчета няма да е мноо по сейф защото ще се кара още по безрасъдно ... войната не се разрешава с по-нови оръжия ... трябва да се излекува манталитета .... факт е че 90 коня ти стигат да направиш изпреварване при по голяма скорост ... дай ми една причина поради която твоят семеен автомобил трябва да развива скорост от 200км/ч ... ограничението на магистралата ти е 140 ... а на места и пътя не ти го позволява ... ти какво си мислиш, че ако има инциативи и се оправят пътищата ще можеш да летиш с 180 ли ???????? ... това ли е целта на упражнението ... хубавият път ти трябва за да може да караш безопасно и без много напрежение с 90!!!!! или 140 на магистралата ... точка по въпроса :evil:

Никакви примери няма да ти давам - аз колата си я карам с разрешената скорост, но ако тръгне да ме удря някой льольо първо ще мога да го избегна без да се метна в канафката благодарение на ESP-то, второ ако все пак се ударя - колите в последните 10 години са в пъти по-безопасни. А за мощността - тръгвам да изпреварвам тир и се оказва че не съм преценил добре - ако колата е мощна ще успея да ускоря и да се прибера. А ако ми изпише на екранчето "Максимално допуситмата скорост от 130 км/ч е достигната" и аз докато се пуля се хакна - какво?

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пон 30 юли 2007 11:00

XpacTa написа:....

точно така ... типично по български се хвани за две, три думи от целият текст и разчитай да обориш тезата като ги опровергаеш без дори да адресираш целият смисъл ....

както казах:
1) няма нужда семейна кола да се движи с 180/200 км.ч - не говорим за 130
2) изпреварване на тир движещ се с 130 ( :shock !!!!!!) предполага магистрала ... там няма какво да си съобразил при условие че няма насрещно движение
3) с 75кс. (от който сигурно поне 30% са умрели) и 13 годишна кола успявам да изпреваря с лекота коли и тирове движещи се с 90км/ч .... + да се движа с над 140 на магистралата при изпреварване (с 4 човека + багаж в колата) => 90/100 коня ти стигат
4) неуспешно избягване на льольо пори липса на ЕПС не е основна причина на катастрофите по пътищата => т.е новите коли не са ключа към бараката
5) а ако все пак толко те притеснява това изпреварване на ТИР-а на междуградският път при състезателни скорости .... отпусни газта и се прибери обратно зад него (писнало ми е от състезтели дето ми изкачат пред колата в тайна надежда да спестят 5 мин. чрез рисковано изпреварване.

Потребителски аватар
dann
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dann » Пон 30 юли 2007 11:16

чета и невярвам на очите си !!!
превърнахте темата в безмислен спор
факт е, че по пътищата загиват хора ( послената катасрофа с жертви която видях почти на живо - с. Венец) и километрична опашка от разклона за Карнобат та почти до Сливен- гадна гледка

няма значение с каква кола си ако я караш разумно риска е в пъти по-малък, някои може и да не се съгласят мисля че при скорости до 100-130 времето за реакция е повече

и все пак може да се появи някой самонадеян фукльо в нова кола с много коне под капака който се мисли за безсмъртен и да те отнесе

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Пон 30 юли 2007 11:20

Ми то и ти се хвана за две три думи ако е за въпрос. Аз казвам че ми е писнало от това за всяка катастрофа да се говори и да се жалее все едно умрелите са ти близки приятели. В случая на филмчето младежите заслужават награда Дарвин и трябва да се радваме че са се самоотстранили от генофонда и няма да го замърсяват повече с дефектните си рацерски гени.
Друг е въпроса че ако въпросното BMW имаше ESP нямаше да се стигне до тази катастрофа.
Не карам рисково, но съм човек и е нормално да сбъркам. Ако това се случи предпочитам да имам някакво предимство, което да ми помогне да поправя грешката си или да ме спаси да не платя твърде висока цена за нея.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 30 юли 2007 12:06

Чета постингите и се радвам безкрайно,че разумните хора във форума доминират!!!!
Разумът ,а не късметът и автохазартът са тези,които биха помогнали да има по-малко трагедии по пътищата(да оставим настрана другите фактори-от значениие са ,но те са второстепенни)......и ако нашия форум успее поне малко да промени вижданията на някои колеги с имащи характер на жребец преял с овес и така да предотврати дори и само един инцидент...........е може да се каже,че ужасно много си е струвало да попишем по тия теми.......

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”