Изчетох доста теми из форума за подобни проблеми, писах и още една подобна тема, но така и немога да си отстряня проблема.
Колата е с монтиран газов инжекцион Каргаз на БСМ.
Прблема е следния - От време на време колата губи мощност. Както си карам и всичко е наред, в един момент подавам газ и все едно горивото свършва. Натискам газта , а голфа не иска да върви. Това го прави и на газ и на бензин. Отначало забелязах , че го прави сутрин когато тръгвам за работа и е студена, когато загрее се оправя. После ми направи впечатление че го прави и при загрял двигател. Този проблем обаче не е постоянен :roll: Един ден го има, а в друг го няма. Ходих на какви ли не диагностики, гледаха я какви ли не майстори. Няма грешки в компютъра! Всички консумативи са сменени. Сменен е и температурен датчик.
Тествах я как върви и на бензин и на газ и в момента ми се струва че по добре върви на газ от колкото на бензин.
В един сервиз, в който и монтират газови уредби я гледаха и казаха че монтажа на газовия инжекцион не е добър. Маркучите от газовата рейка към инжекторите са различна дължина, някои са доста дълги. Инжекторите не са равномерно поставени върху колекторите. Като заключение казаха че това може би бърка компютъра и от това колата работи зле както на бензин така и на газ. Незнам вече какво да правя. Предстои ми и по- дълго пътуване и не ми се иска да закъсам някаде.Моля Ви помагайте.

Голф 3 1.6 АФТ с проблем, който от време на време изчезва
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как му е работата на празен ход?Играят ли оборотите? Ако да,може би има нужда от почистване на дросела.Със спрей за карбуратори.Според братята руснаци,най-лесно става като се свали целия дросел и се напръска на няколко пъти със спрея,избърсване с парцалче и монтаж.После за обучението му има нужда или от диагностика или 200 км пробег.
На мене ми гаснеше по едно време,точно така както го описваш на бензин и то рядко,като после се оправяше.Решението беше нова капачка и палец на делкото.Можеш да си почистиш контактите на твоите и виж как е.
На мене ми гаснеше по едно време,точно така както го описваш на бензин и то рядко,като после се оправяше.Решението беше нова капачка и палец на делкото.Можеш да си почистиш контактите на твоите и виж как е.
Re: Голф 3 1.6 АФТ с проблем, който от време на време изчезва!!!
приятел, и аз имам този проблем как го оправи
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”