Здравейте. От както съм взел колата има едно леко придръпване докато още не е загряла. Ходих при един познат с VAG-com и според компютъра ланда сондата не работи много добре и се колебае. Вертикалните линии не са много отсечени а са по скоро като параболи. Извесно време съм я карал с малко гориво, предимно в червеното и по-рядно почти на последната черта. Възможно ли е да се е запушила леко бензиновата помпа или някои от филтрите по горивопровода и затова да прекъсва така или най-вероятно си е точно от ланда сондата. Съответно дали тя се влияе от количестовото бензин в резервоара? Съвсем скоро се изръсих 40лв за да заредя поти до средата и сега е доста по-добре. Придръпването почти изчезна. Дали нещо се е затлачило и като я понастъпвам повече се е продухало или си въобразявам?
mod edit: vaskoto1
Зависимост между бензинова помпа и ламбда сонда??
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Зависимост между бензинова помпа и ланда сонда??
Wish_Master написа:Здравейте. От както съм взел колата има едно леко придръпване докато още не е загряла. Ходих при един познат с VAG-com и според компютъра ланда сондата не работи много добре и се колебае. Вертикалните линии не са много отсечени а са по скоро като параболи. Извесно време съм я карал с малко гориво, предимно в червеното и по-рядно почти на последната черта. Възможно ли е да се е запушила леко бензиновата помпа или някои от филтрите по горивопровода и затова да прекъсва така или най-вероятно си е точно от ланда сондата. Съответно дали тя се влияе от количестовото бензин в резервоара? Съвсем скоро се изръсих 40лв за да заредя поти до средата и сега е доста по-добре. Придръпването почти изчезна. Дали нещо се е затлачило и като я понастъпвам повече се е продухало или си въобразявам?
Причината води до следствието.....отстраняваш причината няма го и следствието....
Ти сам си си отговорил и постинга ти звучи почти риторично.
Ама не знам да има връзка ламбдата с помпата......едното е в управителния съвет на фирмата наречена АВТОМОБИЛ,а другото си е черноработник....
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
смени бензинов филтър - ул.Цариброд -след ОМV на гарата в посока обръщача на автобусите. Има в дясно 1 пазарче за авто боклуци. Точно преди него има магазин на Бош за филтри. Изпитани са - оттам съм вземал.
Недей рискува каране с много малко гориво - времето е горещо ,а помпата се охлажда от горивото. След като смениш филтъра поръчай на Смелия да ти вземе добавка за горивото STP. Поне на мен ми е помогнала и за 2 те коли. Милен понякога слага по 2 флакона на печката за по-сигурно - хем пуши, хем мирише загадъчно и върви повечко.
Поне помага малко за позапушени дюзи.
Недей рискува каране с много малко гориво - времето е горещо ,а помпата се охлажда от горивото. След като смениш филтъра поръчай на Смелия да ти вземе добавка за горивото STP. Поне на мен ми е помогнала и за 2 те коли. Милен понякога слага по 2 флакона на печката за по-сигурно - хем пуши, хем мирише загадъчно и върви повечко.
Поне помага малко за позапушени дюзи.
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Зависимост между бензинова помпа и ланда сонда??
Wish_Master написа:Здравейте. От както съм взел колата има едно леко придръпване докато още не е загряла. Ходих при един познат с VAG-com и според компютъра ланда сондата не работи много добре и се колебае. Вертикалните линии не са много отсечени а са по скоро като параболи. Извесно време съм я карал с малко гориво, предимно в червеното и по-рядно почти на последната черта. Възможно ли е да се е запушила леко бензиновата помпа или някои от филтрите по горивопровода и затова да прекъсва така или най-вероятно си е точно от ланда сондата. Съответно дали тя се влияе от количестовото бензин в резервоара? Съвсем скоро се изръсих 40лв за да заредя поти до средата и сега е доста по-добре. Придръпването почти изчезна. Дали нещо се е затлачило и като я понастъпвам повече се е продухало или си въобразявам?
имам подобен проблем като запаля колата сутрин и като и подам гас иска да гасне гадта мръсна всеедно се дави като поработи малко заспиват нещата и аз се съмнявам в ламдта или бензинов филтър макар че е сменян преди 10 к някъде
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами казаха ми, че може още доста да се кара така. Пък и предполагам знаеш болният проблем на всички-парите. Освен това не е съвсем сигурно че е само от нея проблема. Както каза Kris11 може да е от бензинов филтър, аз се замислям и за кабели, свещи или нещо друго. Има ли начин чрез някакъв вид диагностика да се разбере точно от къде е проблема? Идеята ми е да се завъртя към Росен от Варна и евентуално той да каже какво мисли по въпроса.
-
- Автомобил:
- Двигател:
НА кабелите едва ли им има нещо,поне моите са си ОК,за толкова години.С нови не ми се рискува,че е пълно с ментак,а и щом старите на тъмно не светят,няма смисъл.
Недей бързай да купуваш нова капачка и палец,щом нямаш възможност.Просто им почисти контактните повърхности на електродите.
Видял ли си свещите?Ако не,свали ги,почисти ги,те са триелектродни и животът им е доста дълъг,спокойно карат над 100 хил.км,въпреки че ги дават да издържат от 45 до 60 хил.
Виж си дали ти работи дебитомерът правилно.На работещ двигател,на два от пиновете трябва да има флуктуиращо напрежение между 1,2 и 1,7 волта (по спомени),като напрежението зависи от оборотите.
Почисти си дроселовата клапа със спрей за карбуратори - 12 лева,като после й дадеш шанс да се самообучи в продължение на 150-200 км,или след почистването иди на диагностика.
Един бензинов филтър ти е около 10 лева,струва се да се подмени.
Последно - има и евтини сонди - около 80 лева.Ако твоята не работи правилно,сменяй.
АФТ-то не е придирчив двигател.Може да си работи без половината датчици безпроблемно (айде сега хората с железнио АБС да не ме напшадат,защото това е двигател от каменната ера,простичък е и няма какво да му се развали,което не му пречи да е чудесен агрегат).
В резервоара може да имаш боклуци - помпата ги засмуква,те се спират в цедката й,съответно дебита пада.Кофти,иска си чистене,но е дълга и неприятна работа.
Недей бързай да купуваш нова капачка и палец,щом нямаш възможност.Просто им почисти контактните повърхности на електродите.
Видял ли си свещите?Ако не,свали ги,почисти ги,те са триелектродни и животът им е доста дълъг,спокойно карат над 100 хил.км,въпреки че ги дават да издържат от 45 до 60 хил.
Виж си дали ти работи дебитомерът правилно.На работещ двигател,на два от пиновете трябва да има флуктуиращо напрежение между 1,2 и 1,7 волта (по спомени),като напрежението зависи от оборотите.
Почисти си дроселовата клапа със спрей за карбуратори - 12 лева,като после й дадеш шанс да се самообучи в продължение на 150-200 км,или след почистването иди на диагностика.
Един бензинов филтър ти е около 10 лева,струва се да се подмени.
Последно - има и евтини сонди - около 80 лева.Ако твоята не работи правилно,сменяй.
АФТ-то не е придирчив двигател.Може да си работи без половината датчици безпроблемно (айде сега хората с железнио АБС да не ме напшадат,защото това е двигател от каменната ера,простичък е и няма какво да му се развали,което не му пречи да е чудесен агрегат).
В резервоара може да имаш боклуци - помпата ги засмуква,те се спират в цедката й,съответно дебита пада.Кофти,иска си чистене,но е дълга и неприятна работа.
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен започни с бенз. филтър /12-15 лв. читав/ и добавката за почистване... Аз щях да сменям бенз. помпа, но се оправи след почистване с ултразвук... Като инфо за размисъл - на закупена тук, в БГ, Зафира 1.6 на 2.5 год. /няма и 30к км/ също се наложи почистване на помпата с ултразвук - прави си сметка с какви горива караме... Зареждана е само на ОМВ и Лукойл, рядко на ЕМАТРАНС/Ромпетрол, тук в Плевен, в кв. Сторгозия...
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси за бързия отговор! Значи смятам при всички положения да сменя бензиновия филтър и повече изобщо да не карам с по-малко бензин от червения сектор. Ще проверим и дебитомера и свещите както казваш, защото тях изобщо не съм ги преглеждал в какво състояние са. Много ми се иска да погледнем и цедката на резервоара, но май наистина е голяма играчка. Относно всякакви добавки съм изключително скептично настроен. Просто съм се наплашил от познати, които са ползвали добавки за масло, за бензин и за още какво ли не.
А как вървят цените на почистване с ултразвук на бензиновата помпа? Варианти много, само пари да имаш...
А как вървят цените на почистване с ултразвук на бензиновата помпа? Варианти много, само пари да имаш...
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Нов филтър /стария вече си беше на 8к км.../ и почистването с ултразвук - 60 лв. с труда в Бошсервиз в Пл. Без да е най-ниската цена наоколо, напротив... Доволен съм, можеха спокойно да ми "резнат зелката" с нова помпа, но не го направиха...
Колата си върви идеално вече 6к км - чукам на дърво...
П.П. Откачете акумулатора, когато вадите помпата... Не го направиха и от тогава на таблото ми показва малко по-малко бенз. от истинското количество... Свалях помпата пак, мерих с мултицета, пробвах с чисто нов поплавък, пак мерих - все същото, накрая върнах моя и така си карам - все пак в резервоара винаги е малко повече от показанието...

П.П. Откачете акумулатора, когато вадите помпата... Не го направиха и от тогава на таблото ми показва малко по-малко бенз. от истинското количество... Свалях помпата пак, мерих с мултицета, пробвах с чисто нов поплавък, пак мерих - все същото, накрая върнах моя и така си карам - все пак в резервоара винаги е малко повече от показанието...

- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Странно. И при мен има разлика от няколко милиметра в показанията на индикатора за бензина. Обикновенно като запаля при студен двигател показва повече, а като загрее почва да пада с 2-3мм и се застоява там. Относно разкачането на акомулатора... някой беше казал че се разбутвало нещо(дебитомер или незнам какво) и после трябва да се настройва. Има ли такова нещо?
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Такааа, днес бях при Росен. Проблемът се оказа "изгнил" маркуч на картерните газове след дебитомера на въздушния филтър или нещо такова. Не съм го сменял, само временно запуши дупката. Почисти дроселната клапа и провери доста датчици, свещите, ламбда сондата и каквото има там - всичко е наред. Сега колата върви доста повече от преди, а това придръпване и непоемане при натискане педала на газта не го усещам. Карах едва 3-4км, но поне за този пробег не забелязах предишните проблеми. Страшен е направо. Много съм доволен от него. Препоръчвам го на всеки с проблеми с двигателя и всичко свързано с него. Евала на момчето!!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Лапа повечко въздух и бърка сместта.
Но не си мисли, че ти си е разминало със смяната на горивен филтър -караш с много малко гориво в резервоара и обираш всички батаци. Имай в предвид и че помпата се охлажда от горивото, а все още е горещо. Освен това засмукване на въздух и гориво може да скапе помпата.
Ф-р Бош 12лв писах къде, спрей за карбуратори 5 лв, добавка за безнин 5 лв STP.
Ега ти пък и глупавият дебитомер - Алфата я карам с сцепена гумена тръба на смукателен колектор и не ми пречи да изпреварвам
Но не си мисли, че ти си е разминало със смяната на горивен филтър -караш с много малко гориво в резервоара и обираш всички батаци. Имай в предвид и че помпата се охлажда от горивото, а все още е горещо. Освен това засмукване на въздух и гориво може да скапе помпата.
Ф-р Бош 12лв писах къде, спрей за карбуратори 5 лв, добавка за безнин 5 лв STP.
Ега ти пък и глупавият дебитомер - Алфата я карам с сцепена гумена тръба на смукателен колектор и не ми пречи да изпреварвам
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”