Не карам на фарове това си е излишно и през зимата!
Тази зима беше без особедно големи снеговалежи и намалена видимост затова мисля,че фаровете освен нощно време и при намалена видимост не са нужни!

Ще продължите ли да карате с включени светлини и след 1март?
Meти написа:Не карам на фарове това си е излишно и през зимата!
Тази зима беше без особедно големи снеговалежи и намалена видимост затова мисля,че фаровете освен нощно време и при намалена видимост не са нужни!
Нищо чудно да си прав, но днеска привечер към 7 часа имаще още коли които караха без фарове, а 7 часа си е тъмничко още.. стига пестили от тока бе!
Аз съм ЗА фаровете постоянно!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Hertz™ написа:Meти написа:Не карам на фарове това си е излишно и през зимата!
Нищо чудно да си прав, но днеска привечер към 7 часа имаще още коли които караха без фарове, а 7 часа си е тъмничко още.. стига пестили от тока бе!
Аз съм ЗА фаровете постоянно!
Да именно тва е идеята на закон.Има много положения при който фара не ти трябва,ама има и толкова много че и повече при който никой не е пуснал фарове.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Да не пускам нова тема, забелязвам нова мода за лятно каране на дълги светлини на максимум, което е дразнещо.
Имате ли такива наблюдения?
Последна промяна от L&R на Вто 31 юли 2007 14:55, променено общо 1 път.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
L&R написа:Да не пускам нова тема, забелязвам нова мода за лятно каране на дълги светлини на максимум, което е дразнещо.
Остави това, но не си прават сметка, че въпреки силната слънчева светлина дългите светлини дразнят и пречат на насрещните. Мен ме спря един таксиджия и вика момче мини на къси, пък аз си бях на къси, но веднага отидох в СБА да ми регулират фаровете и се оказа че са били твърде високо вдигнати.
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
К.Одаджийски написа:L&R написа:Да не пускам нова тема, забелязвам нова мода за лятно каране на дълги светлини на максимум, което е дразнещо.
Остави това, но не си прават сметка, че въпреки силната слънчева светлина дългите светлини дразнят и пречат на насрещните. Мен ме спря един таксиджия и вика момче мини на къси, пък аз си бях на къси, но веднага отидох в СБА да ми регулират фаровете и се оказа че са били твърде високо вдигнати.
И аз от сума време се опитвам да обяснявам на заблудените, че карането на фарове през деня много дразни в поне 30% от случаите. Но не - така ги забелязвали. Като караш 3-4 часа и ти светят се уморяваш допълнително. Изкуствено "засиленото" внимание изморява, дразни и т.н. Дали се дължи на нерегулирани фарове или не са подробности, важното че е факт.
- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
batmilko написа:ChernoGTI написа:L&R написа:Да не пускам нова тема, забелязвам нова мода за лятно каране на дълги светлини на максимум, което е дразнещо.
да
щот не видат, че им свети синята лампичка вътре, деба и дебилите![]()
![]()
Тва нощно време е най дразнещо и адски много народ го прави! Кьорчовци!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”