Б3 - съединителя остава доло- ПАК :(

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Б3 - съединителя остава доло- ПАК :(

Мнениеот Jako_ludiq » Вто 31 юли 2007 19:13

Проблема е следния, но не появява постоянно. Когато се натисне съединителя педала остава доло и трябва да го дигам с крак, но даже тогава няма гаранция, че когато си махна крака няма да падне пак от самосебеси. Мисля си че някой от цилиндърчетата преви бела, но не знам кое ще е горното или долното. Също и да добава, че не винаги при натискане отделя добре.

Последна промяна от Jako_ludiq на Чет 02 авг 2007 19:53, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Б3 - съединителя остава доло

Мнениеот Lisho » Вто 31 юли 2007 19:20

Jako_ludiq написа:Проблема е следния, но не появява постоянно. Когато се натисне съединителя педала остава доло и трябва да го дигам с крак, но даже тогава няма гаранция, че когато си махна крака няма да падне пак от самосебеси. Мисля си че някой от цилиндърчетата преви бела, но не знам кое ще е горното или долното.

Позната история. Овори казанчето за спирачната течност. Дигни педала на съединителя на ръка и се опитай да го "напомпиш". На помапата на съединителя има пробка."Помпаш" съединителя и обезвъдушаваш помпата на съединителя.
Поне при мен така се оправи.

Успех

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 31 юли 2007 19:22

Напълно възможно, ама... пробва ли да обезвъздушиш? И двете помпи!
Имай предвид, че отворите, където влиза спирачната течност в отсека за съединителя са малко по-нагоре от чертичката MAX. Бях учуден вчера, като го видях, но... така си е!
Под разширителния съд за охладителната уредба се намира щуцера за обезвъздушаване на горната помпа. Той е с ключе 10.
Обезвъздушава се като конвенционална спирачна система -> помпиш, задържаш и някой развива щуцера. И после пак!
Долната попа си я обезвъздуших, като изчистих първо всиките мизерии, оправих горната и след това по същия начин и долната. Нейния щуцер ми е с ключе 11
Ако знаете какви невероятни мизерии изтекоха от там... :shock :shock УЖАСт!
Ама при предната смяна на спирачна течност не бях източил всичко... само проверих, че не излиза въздух и толкова! Та явно тази, дето е била в съединителя е от хиядолетия!
Сега педала ми се държи много по-добре, няма престъргване, като включвам на първа или задна... въобще - ПРИКАЗКА! :dance:

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Вто 31 юли 2007 19:27

Мерси много колеги. Утре се заемам с обезвъздушаването. Ще пиша какъв е резултата.

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Сря 01 авг 2007 17:47

Днеска обезвъздушихме горната и долната помпа и да си призная усеща се резултата. Има подобрение. Мерси много.

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Чет 02 авг 2007 19:58

Колеги днеска се поразкарах така повечко градско и пак ми направи тая мизерия на два пъти. Значи когати си задържа каракът на съединителя повечко време явно на някоя от помпичките някоя гумичка изтърва и влиза масло зад буталцети и прави мизерий. Качете и вие от какво мислите, че може да става така да ми потъва педала и как случайно може да се ремонтира, защото скоро имам път към морето и ме е малко страх да пътувам така.

i.arihtev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.arihtev » Чет 02 авг 2007 20:51

и ас сам с същия проблем ма си карам така щот нямам време да се занимавам получава се най-вече при градско трябва ряско да се натиска и враща тогава отделя добре и ас незнам как ша се оправя тва ма знам наи сигорно как ще стане като се сменят и двете помпи тва не ми харесва щото струват по 70 и нещо едната за нови става вапрос па ас си карам така като падне педала си напомпвам и си продалжавам

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Чет 02 авг 2007 21:39

Jako_ludiq написа:Колеги днеска се поразкарах така повечко градско и пак ми направи тая мизерия на два пъти. Значи когати си задържа каракът на съединителя повечко време явно на някоя от помпичките някоя гумичка изтърва и влиза масло зад буталцети и прави мизерий. Качете и вие от какво мислите, че може да става така да ми потъва педала и как случайно може да се ремонтира, защото скоро имам път към морето и ме е малко страх да пътувам така.

Щом не се оправило от обезвъздушаването требва да сменяш гумички или помпа.Аз съм с твоя проблем откакто съм взел колата.Забелязъл съм че остава долу като си задържа повече крака на съединителя.Но не съм обезвъздушавал, и мисля да пробвам.Иначе си карай към морето.То скорости могат да се включват и без съединител,ако нещо се прецака.

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Чет 02 авг 2007 21:43

с гумички само ще хабиш нерви .алуминия се износва и става елипса гумички не помагат :wink:

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Чет 02 авг 2007 21:55

Зависи на каква цена са гумичките. Аз нерви имам. Ще пробвам пък дано стане.

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Чет 02 авг 2007 22:01

а време имаш ли (времето е пари)щото може да правиш нещо дето разбираш за кинти . :P

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Чет 02 авг 2007 22:17

1-2 часа на ден все ще намеря да ги сменя, пък ако требе ще стой в гаража и ще чака да го оправя когато имам време.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 03 авг 2007 10:04

kombito-tdi написа:с гумички само ще хабиш нерви .алуминия се износва и става елипса гумички не помагат :wink:

Помагат! Вече две години откакто ги смених моите.НП.
7 лв са.
На долната помпа.

Потребителски аватар
Yu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Yu » Пет 03 авг 2007 10:16

Аз купих долната помпа за 25лв.Мисля че не си струва да се ремонтира .

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Пет 03 авг 2007 13:34

Ще се сменят гумички тогава, пък ако не стане - нова помпа. 8)

Върни се в “Passat”