Вече 15000км карам Т4 2,4дизел със светнала лампа на маслото .Купих го миналата година от Германия.Още там ми светна лампата на маслото и не само тя ми вгорчи живота а и един зумер ритмично се опитваше да ми унищожи нервната система.След консултации с тамошни специалисти се реши че проблема е електрически, но аз все пак му смених маслото в сервиз и смело потеглих за Бг.Tук му купих нови датчици и отново му смених маслото с по висок вискозитет- Лики Моли 20w40.Проблема си остана.Междувременно установих че са ми дали не каквито трябва датчици.Това ме заблуди и така го карах до скоро когато вече му сложих
съответните датчици за налягане се разбра голата истина а именно че налягане в магистралата където са монтирани и датчиците няма.Предприех сваляне на картера,маслена помпа, маслен филтър,охладител на маслото,продухване с 8atm. сгъстен въздух,наливане до горе с газ за горене.За момент се оправи и вдигна 1,5 bar на празен ход и 4 bar при 2500 оборота но за съжаление само за момент.За сведение при филтъра бе измерено налягане на маслената помпа над 6 bar.Буса е 1991г.дизелов двигател тип AAB Колеги, дето се казва помогнете кой с каквото знае по въпроса.Предварително благодаря на тези които евентуално ще се отзоват на моя зов за помощ.
Вече 15000км карам Т4 2,4дизел със светнала лампа на маслото
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами просто не се сетихме да погледнем лагерите.Но от друга страна освен чукането на клапаните (повдигачите) което е естествено при липса на масло други шумове по двигателя няма самият двигател е на 300 000 км но работи почти като бензинов т.е. звукът му е доста приятен за слушане.Пали от четвърт ,не пуши въобще, и гърбиците на разпределителния вал изобщо нямаха износване .Абе голям шаш с една дума.Има нещо дето не можем да го хванем.Не мога да разбера как ту вдига налягане ту не вдига и го прави това когато си иска и на студено и на топло и т.н.
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”