Важна промяна в Закона за движение по пътищата!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Сря 18 юли 2007 11:51

maiz написа:До колко знам, имам познат в данъчното, глобите имат давност и тя е 10 години.

Един гол банан:). Всики НП, влезли в сила преди 01.01.2005 са опростени. Няма ги! С каква наредба не знам точно - при мен бяха 3 на стойност над 700 лв трите - сега няма никой - нито в АДВ, нито в данъчното, нито в полицията. От АДВ ми обясниха, че са ги опростили....

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 18 юли 2007 15:37

iwanst написа:
Dpop написа: Говорено е и за възможността да не се подписва от страна на нарушителя акт, съставен от органите на КАТ на пътя, но съставителя може да изчака присъствието на двама свидетели, с които да се осъществи подписването. Въпроса е колко време има право служителя на КАТ да задържи шофьора, за да се осигурят свидетелите.

Нещо неразбирам какви свидетели ще са ако вече е станало нарушението примерно минал си на червен светофар как ще се подпишат за свидетели когато са дошли по късно.

Така е защото актовете се съставят по ЗАНН-закона за административните нарушения и наказания.
Предполагам, че по точно и ясно би могъл да се разпише някой от юристите по този въпрос.

Red Gay, ще супер, ако намериш и постнеш тук наредбата с която има "помилване". :wink:

Потребителски аватар
asmo
Автомобил: passat variant 3b5
Двигател:

Мнениеот asmo » Сря 18 юли 2007 21:44

Сега да ви светна за глобите понеже ми беше отнето свидетелството за правоуправление и както се полага си издържах изпита на ново и при повучаването на новата книжка се наложи да си платя глобите от 2000 година до сега иначе няма книжка така че няма никакво погасяване по давност всичко се плаща

SLR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLR » Чет 26 юли 2007 13:23

добре, а кога ще си възвърна точките на 27? преди беше за 1 година, а сега как е?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 26 юли 2007 14:40

SLR написа:добре, а кога ще си възвърна точките на 27? преди беше за 1 година, а сега как е?

Ако се явиш на изпит(и кешираш) за възстановяване на отнети точки или ако изминат две години от датата на последното нарушение за което са отнети и се подава молба в КАТ за възстановяване.
Ако някой има друго инфо, нека да ни :idea:

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 26 юли 2007 14:56

Dpop написа:
SLR написа:добре, а кога ще си възвърна точките на 27? преди беше за 1 година, а сега как е?

Ако се явиш на изпит(и кешираш) за възстановяване на отнети точки или ако изминат две години от датата на последното нарушение за което са отнети и се подава молба в КАТ за възстановяване.
Ако някой има друго инфо, нека да ни :idea:

само с това за молбата в КАТ не съм съвсем съгласен

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА, изм. ДВ. бр.51 от 26 Юни 2007г.
http://www.kat.mvr.bg/zdp.txt
написа:
Чл. 158. (1) Броят на точките за потвърждаване валидността на свидетелството се възстановява:
1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., доп. - ДВ, бр. 51 от 2007г.) чрез частично увеличаване с 1/3 от първоначалния брой точки след преминато допълнително обучение, но не повече от веднъж за срок от 1 година, при условие че водачът е изпълнил задълженията си по чл. 190, ал. 3, което удостоверява със съответните платежни документи;
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) служебно, до максималния размер, след изтичане на две години, считано от датата, на която е влязло в сила последното наказателно постановление, с което на водача са отнети контролни точки.
(2) Броят на точките за потвърждаване валидността на свидетелството може да се възстановява само до първоначалния максимален размер.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 27 юли 2007 7:34

asmo написа:Сега да ви светна за глобите понеже ми беше отнето свидетелството за правоуправление и както се полага си издържах изпита на ново и при повучаването на новата книжка се наложи да си платя глобите от 2000 година до сега иначе няма книжка така че няма никакво погасяване по давност всичко се плаща

Същото положение и в Плевен! Я форумните адвокати да измислят някакъв текст за грамотна жалба , да ползваме при нужда.

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Пет 27 юли 2007 21:22

Колеги а как стои въпроса с детските столчета, че нещо не го разбирам. Така са го разводнили този въпрос, че не се разбира нищо. Какъв е критерия за ползване на детско столче - ръст, години, тегло? :gruebel

Потребителски аватар
katosun
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот katosun » Пет 27 юли 2007 23:01

Това е от закона:

Чл. 137б. (1) Системите за обезопасяване на деца в зависимост от теглото на децата, за които са предназначени, се класифицират в пет групи:

1. група 0 - за деца с тегло под 10 кг;

2. група 0+ - за деца с тегло под 13 кг;

3. група I - за деца с тегло между 9 и 18 кг;

4. група II - за деца с тегло между 15 и 25 кг;

5. група III - за деца с тегло между 22 и 36 кг.

(2) Системите за обезопасяване на деца се подразделят на два класа:

1. пълен клас, който включва комбинация от ленти или гъвкави компоненти с осигуряваща ключалка, регулиращи и присъединителни устройства и в някои случаи допълнителна седалка и/или защитна преграда, и могат да се закрепват чрез нейната вградена лента или ленти;

2. непълен клас, който представлява цялостна система за обезопасяване на деца и може да включва частично обезопасително устройство в комбинация с обезопасителен колан за възрастни, който обхваща тялото на детето или задържа устройството, в което детето е поставено.

Продават се няколко вида - от бебешка кошница, до седалка, която се закрепва с общите колани, детето също. Между тези двете има цяла палитра от столчета и седалки, но само на някои фирми покриват изискванията за безопасност... ъъъъ европейските.
На каквото и да го сложиш детето, трябва да караш внимателно и... много да се оглеждаш за другите - все още лепенките за "Дете в колата" - не оказват кой знае какво въздействие :?

DTS-GOLF 4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DTS-GOLF 4 » Съб 28 юли 2007 8:48

Здравейте колеги.
Знаете ли дали е удобрен този закон:
Шофьорските курсове да се карат на 17 години и на 18 да си се взима книжката от КАТ.
Благодаря

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Съб 28 юли 2007 8:54

па тва си беше така и по мое време - 93 г.

Потребителски аватар
pasatronic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasatronic » Сря 01 авг 2007 16:42

asmo написа:Сега да ви светна за глобите понеже ми беше отнето свидетелството за правоуправление и както се полага си издържах изпита на ново и при повучаването на новата книжка се наложи да си платя глобите от 2000 година до сега иначе няма книжка така че няма никакво погасяване по давност всичко се плаща

Странно, не знам как е при отнета книжка, но аз днес ходих да си взема контролния талон и да си платя акт, при което ми разпечатаха всички актове за последните 1200 години, но ме принудиха :a boi de да си платя само този от тази година. Питах изрично трябва ли да плащам акта от 2002г. за да си взема талона, казаха - не, загубил е давност. Жената каза че тези от над 3 год са изфирясали :-)

Между другото, бях много приятно изненадан от въведената система за облекчаване на опашки, навалици и познатата ни зверска цигания. Има машинки които издават номерца, сядаш си на столче и чакаш да излезе твоя номер на таблото... най-накрая малко цивилизация в КАТ, еййййй доживяхме, аз мислех че ще стане за правнука ми :bishop

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 01 авг 2007 17:26

pasatronic написа:
Странно, не знам как е при отнета книжка, но аз днес ходих да си взема контролния талон и да си платя акт, при което ми разпечатаха всички актове за последните 1200 години, но ме принудиха :a boi de да си платя само този от тази година. Питах изрично трябва ли да плащам акта от 2002г. за да си взема талона, казаха - не, загубил е давност. Жената каза че тези от над 3 год са изфирясали

ако това е истина лично ще почерпя целия форум по една бира
пак по евтино ще ми излезе

Потребителски аватар
pasatronic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasatronic » Нед 12 авг 2007 20:01

da__buzz написа:
pasatronic написа:
Странно, не знам как е при отнета книжка, но аз днес ходих да си взема контролния талон и да си платя акт, при което ми разпечатаха всички актове за последните 1200 години, но ме принудиха :a boi de да си платя само този от тази година. Питах изрично трябва ли да плащам акта от 2002г. за да си взема талона, казаха - не, загубил е давност. Жената каза че тези от над 3 год са изфирясали

ако това е истина лично ще почерпя целия форум по една бира
пак по евтино ще ми излезе

Е, хайде сега няма да се лъжем. Къде ми е бирата :beer :lol:

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Вто 14 авг 2007 16:47

Я да питам аз ей това
"4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство; "

Днеска ми думнаха акт за превишена с 35 км/ч ,как така ше остана без книжка?След като 1 месец мога да си карам с акта,след тоя 1 месец ли се изтърпява наказанието,тея нормални ли са бе. Четири години нямам едно нарушениице,ама минимално и са изведнъж да ми вземат книжката за цял месец.Я някой запознат да ме светне какво да направя.Аз това работя бре,немога да остана без книжка. :evil:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”