заключена врата не ще да се отвори голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lakarimas
Автомобил:
Двигател:

заключена врата не ще да се отвори голф3

Мнениеот lakarimas » Сря 01 авг 2007 12:48

колеги жив пропаднах не стига че колата ми е с 2 врати а сега остана и с 1 :lol: смех ви казвам ма за мене трагедия
Така в4ера отключвам колата и дясната врата не се отвара кат е погледнах тя затворена на полвина ритнах е да се затвори хубаво пак отключвам заключвам ма не ще да се отвара проверих и въздуха стига въздух до нея всичко цъка вътре нещо ма пак не отвара кората даже свалих на полвина ма нищо се не вижда вътре
та жив съм пропаднал казвайте ко да правя и как да е отварам :twisted:

Последна промяна от lakarimas на Сря 01 авг 2007 15:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Сря 01 авг 2007 13:23

вътре в самата брава на ключалката има лостов механизъм който се придържа с пружина. Според мен тази пружина се е счупила и не позволява на врата да се отвори. Много сложно го написах, но ако можеш иди до някоя морга, вземи една брава и ще видиш за какво става въпрос.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Сря 01 авг 2007 13:31

той за взимането ще вземе лесна работа но ми кажи как ще отвори вратата за да го смени този механизъм :roll:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 01 авг 2007 14:01

2ка 3ка каква е колата? Ако е 3ка сваляй кората и отваряй от вътре принудително.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 01 авг 2007 14:12

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6022 - Василий Първи
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=7096 - Никси
Все един от двамата ще я отвори ако сам не успееш :D

Потребителски аватар
lakarimas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lakarimas » Сря 01 авг 2007 15:01

значи гледах и на мойта врата механизъма но нещо нищо не виждам как да е отворя а за друга брава лесно ще се намери да е сменя проблема е некой патил ли е да ми каже ко да натисна да е отвора

Потребителски аватар
iceto_666
Автомобил:
Двигател:

Re: заключена врата не ще да се отвори голф3

Мнениеот iceto_666 » Сря 01 авг 2007 20:04

lakarimas написа:колеги жив пропаднах не стига че колата ми е с 2 врати а сега остана и с 1 :lol: смех ви казвам ма за мене трагедия
Така в4ера отключвам колата и дясната врата не се отвара кат е погледнах тя затворена на полвина ритнах е да се затвори хубаво пак отключвам заключвам ма не ще да се отвара проверих и въздуха стига въздух до нея всичко цъка вътре нещо ма пак не отвара кората даже свалих на полвина ма нищо се не вижда вътре
та жив съм пропаднал казвайте ко да правя и как да е отварам :twisted:
При мене беше същият проблем ама колата ми е венто и е с 4 врати и постъпих така:купих си един чисто нов лист ножовка(че голямо търкане падна)от една авто морга си купих заключващия механизам този който се монтира ватре във вратата и стоманената гредичка тази която е монтирана кам самото купе двете за 30 лв.Прерязах тази гредичка за да отворя вратата от там махам прецаканият механизам и слагам новия,закачам другата гредичка и слагам кората.Отне ми чесно почти ден с почивките.Но при теп нещата са по-сложни защото колата ти е с 2 врати казвам ти защото когато прерязвах тази гредичка се наложи да отворя задната врата за да имам достап иначе прерязването е невазможно. :?

Потребителски аватар
iceto_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iceto_666 » Сря 01 авг 2007 20:08

В много-много кофти положение си! :roll:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Сря 01 авг 2007 21:44

В най-лошия случай нова кора на вратата .....сваляш дръжката и дърпаш колкото можеш кората навътре така че да бръкнеш под нея и да напипаш механизма...ако повредиш кората вземаш нова(нови ) и си ок

Потребителски аватар
lakarimas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lakarimas » Чет 02 авг 2007 3:45

а мале кви ша ги върша днес незнам
толко откачих че съмс е возил цел ден с госпожа вазка(ладата)
кората вече е история купил съм си друга та кажете на тоя механизъм кода му гледам вътре цъка си вакума и до тук кво да дигам кво да свалям само едно палче железно виждам на каде ли го не мърдах неще и неще умирам

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 02 авг 2007 6:38

lakarimas написа:а мале кви ша ги върша днес незнам
толко откачих че съмс е возил цел ден с госпожа вазка(ладата)
кората вече е история купил съм си друга та кажете на тоя механизъм кода му гледам вътре цъка си вакума и до тук кво да дигам кво да свалям само едно палче железно виждам на каде ли го не мърдах неще и неще умирам

Взимаш едно ВД-40 или подобен спрей,слага му тръбичката,намираш някоя дупчица в пластмасата на бравата и пръскаш яко...После чакаш 30-на минути и правиш опит да отвориш.
И на мен така ми се беше заключила дясната врата,добре,че след 150-тото дръпване на ръчката за отваряне реши да се отвори.Едно хубаво смазване на бравичката реши проблема.

Потребителски аватар
lakarimas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lakarimas » Чет 02 авг 2007 12:08

тва за преобразуването на ръждата ли беше и кво викаш да пръскам вътре яко и после да дърпам
сега се загледах в бравата отключа и заключа палчето си мърда на горе и надоле на самата брава ма не ще да се отвори

Потребителски аватар
iceto_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iceto_666 » Чет 02 авг 2007 12:45

ами не се отваря защото самият механизъм се е преебал трябва по някакъв начин да го смъкнеш а за да го смъкнеш трябва да отвориш вратата иначе няма как прерязване на гредичката трябва тя е закрепена за купето със такива подобни на шестограми болтове самоче са със формата на звезда. :wink:

Потребителски аватар
lakarimas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lakarimas » Съб 04 авг 2007 18:55

мерси на всички да се похваля отключи е един приятел аз е заключих и днес ве4е кат е отключи пак смених бравата и вече цели 3 отваряния и даже заключвания преживе и нема проблем

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”