Термостати?
Термостати?
Преди няколко дни един колега беше пуснал ето този адрес http://www.autoteile-shopping.de/ за авточасти който между другото се оказа наистина много интересен. Та ето тук може да се види в секцията за охлаждането и термостатите /аз го ползвах на руски език/ че TOPRAN произвеждат термостати освен за стандартната температура 87 градуса за двигателите ABS и ADZ и такива с температури на отваряне 71 и 75 градуса
Освен това в секцията за термостатите има предложения от около 15-тина производители наистина повечето предлагат термостати да тези двигатели отварящи на 87, но ми направи впечатление че има и такива на 92. Но най много ме учудиха тия на 71 и 75. Ето тук ми изникна въпроса защо се произвеждат такива термостати като всички смятат че температура от 70 градуса е твърде ниска за тези мотори, или има някаква грешка в инфото на сайта?

maks написа:Аз си купих от юнитрейд термостат който кове на 80 градуса...
Ми то като гледам точно в тоя сайт оставам с впечатление че най-приложимия за твоя двигател е термостат на 84 градуса ........ така че не разбирам какво те притесняват тия 4 градуса, още повече че толкова /4 градуса/ може да има грешка и да не се хваща въобще. Така че може би верен термостат са ди дали в юнитрейд. Въпроса е че ако погледнеш ще видиш че за едни исъщи двигатели се предлагат термостати с различни температури и то в доста широк диапазон

Не знаех,че топран правят и термостати,те едни гумени тампони като хората не могат да направят,представям си какви ще са им термостатите,бягай далеч от тях колега .Относно температурата на която отварят пък не виждам какво им се кахърите толкова на тея термостати.И аз три термостата съм сменил /на тях си пише 87 градуса/и все държи 80 градуса,само с втория стигаше отначало 90 и после не го знам кво му стана ама извънградско си почна да държи 80 и го смених,ама новия същата работа BEHR са и трите ,които съм ползвал.В крайна сметка нито ми гори повече колата нито нещо и има,така ,че в момента въобще не го мисля термостата и нямам намерение повече да се цапотя заради глупости.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=27559&highlight=%F2%E5%F0%EC%EE%F1%F2%E0%F2 и още около 100 теми за термостатите
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”