On-Line банкиране. Къде ? Впечатления

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 07 авг 2007 11:48

Намерих- преведох ги в ДРУГА банка.
Скапаняци!
:D :D
Браво ! точно така оправих и аз тези от ДСК :twisted:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 07 авг 2007 11:56

Само вижте мненията за въпросната банка: http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=40

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Вто 07 авг 2007 11:58

juve написа:
хаха ама в ДСК ти искат и 5 лева за сертификата ..т.е 6 ( 50 ст месечна такса) :wink: така че си трай :idea: :wink:

С една подробност - може и без него! Доскоро имах карта и всичко си беше наред. Закрих я, защото не ми трябва за момента, а ме дразни да ми смучат по 1.25лв/месец за "поддръжка на сметката" сякаш ще падне ако някой не я поддържа :)

Иначе имат една много добра услуга - виртуална кредитна карта VISA. На мен ми свърши много добра работа. В клоновете им е малко кретенско - уж 5-6 гишета работят, а чакаш по 20 минути да мине 1 човек.

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Вто 07 авг 2007 11:59

ДСК - предоволен от електронното банкиране, никога не съм имал проблем. Интерфейса е читав също.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 07 авг 2007 12:02

ChimeyJimmey написа:Да, защото за да се достъпи частния ключ на сертификата се изисква вторична автентификация (ПИН, например).
За повече трябва да изнеса курс по криптографски методи... :D

Персоналния сертификат също има ПИН. Тоест подписа си е персонален сертифекат самоче на карта с чип ?

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 07 авг 2007 12:02

Аз съм в Централна Кооперативна. Имат си сертификат, който се инсталира онлайн. Трябва обаче да отидеш до най-близкия клон да си го потвърдиш. Няма такси за него.

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Вто 07 авг 2007 12:02

ChimeyJimmey написа:
Veso101 написа:
ChimeyJimmey написа:Е, процедурата с изискването на цифров сертификат за удостоверяване на наредена транзакция се въвежда с цел повишаване на сигурността, ноооо...
Дупките във сигурността се крият в немарливо изградена логическа структура и работни процедури. Внедряваш PKI системи за десетки хиляди евро, а парите ти могат да изтекат през РИНГС трансфер... :roll:
Онлайн-банкирането на банките в България е в трагично положение, и не заради използваната техника, а мениджърски простотии.

Теоретично, да си извадиш цифров сертификат не е чак толкова сложна процедура, а и ще ти послужи за още доста полезни неща (например, подаване на данъчни декларации онлайн), само че трябва малко да се поограмотиш технически как се използват тези карти/токени, четци и програми...

Нещо бъркаш цифров сертификат с електронен подпис.

Вееееерно?!
Я обясни! :wink:

Ако не той, аз ще пробвам да ти обясня. Електронният подпис има правна стойност. Пак е сертификат, но с тая разлика че е "регистриран" и като подпишеш нещо с него е все едно твоя подпис. Докато обикновения сертификат си е само за твоята сигурност, но не успокоява отсрещната страта. Тъй че техническа разлика няма, но принципна - има.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 07 авг 2007 12:11

за ДСК ....
С една подробност - може и без него!

ами да може.... ама мене ме караха да си взимам , защото не можело да се регистрира картата в И-пей :!: :?: :?: заради липсата му - това беше 1ви вариант :shock
виртуална кредитна карта VISA.

ха такааааа ей това ми пробутваха за И-пей .... може и да е далавера , ама я да видим какви са таксите при транзакции през дебитна и през кредитна карта я да видим..... яяяяяяяяя за дебитна от ПИБ искат 15 стотинки , за 100 лева да кажем и за 1000 също , а за виртуалната изгъзица на ДСК - някакви процентчета :wink: от сумата ... ми то ще ми излезе да си хвана такси по далвера :evil:
за поддръжката на сметката няма да говоря :evil:
Кожодери :!: :evil:

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 07 авг 2007 12:16

В крайна сметка ...... Да си стоя при ПИБ, но да си изкарам втори сертификат, този път на карта :lol: После като ги изкарат и на холограма и от тях ще си взема :evil:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 07 авг 2007 14:12

Stoi написа:В крайна сметка ...... Да си стоя при ПИБ, но да си изкарам втори сертификат, този път на карта :lol: После като ги изкарат и на холограма и от тях ще си взема :evil:

Това което имаш като серт е усъвършенстван серт по нашия закон(ако е издаден от ПИБ де, че до скоро тя беше единствената банка, обявила ПКИ структура).Сега ти трябва Удостоверение за Универсален Електронен подпис. Издава се от лицензирани организации - за БГ са B-Trust, Infonotary, StampIT и некви други, ама не се сещам името все пак от 4 месеца не съм в тази сфера ;-).

Колкото до това дали подпис (та бил той и цифров) и сертификат са едно и също нещо - не са!!!!!!
Електронния(цифров) подпис се "прави" със сертификат (отново проблем с превода, защото в БГ под сертификат се разбира както цялото удостоверения - по вярното според мен, така и само публичния ключ със съпътстващата го информация - имена, град, мейл и т.н.). Връзката между Удостоверение за Универсален Електронен подпис и самия Електронен подпис е като връзката между Химикал/молив и ръчен подпис на хартия. Надявам се обясних чисто терминната разлика, за технологии не ми се говори, че е мноооооого инфо.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 07 авг 2007 14:25

http://dao.internetreklama.com/vile/fibank/

Доста клиенти ще изгубят като гледам.

Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maxee » Вто 07 авг 2007 14:36

Онтопик

Много против ДСК

Много за ПроКредитБанк

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Вто 07 авг 2007 15:16

santo_trafficante написа:от ПИБ много доволен
:да:

Потребителски аватар
martinpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinpetrov » Вто 07 авг 2007 15:59

ДСК - предоволен от електронното банкиране, никога не съм имал проблем. Интерфейса е читав също.

И аз съм с това впечатление

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Вто 07 авг 2007 16:10

Maxee написа:Онтопик

...

Много за ПроКредитБанк

И защо си "за" Прокредит? Имаш ли идея от техните "такси" за някои услуги? Аз веднъж научих няколко и повече не ги броя.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”