:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Проблем с двигателя на празен ход на Polo 1.4 16V

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
T.Todorov
Автомобил:
Двигател:

Проблем с двигателя на празен ход на Polo 1.4 16V

Мнениеот T.Todorov » Сря 01 авг 2007 13:17

Здравейте на всички !!! :):) имам един много дразнещ проблем.. в неделя си взех Поло 1.4 16V 101 Hp 99г. всичко по него е перфекно освен че на празен ход и до 2000 2500 оборота двигателя неработи добре прекъсва и леко му се менят оборотите на празен ход иначе над 3500 оборота вси4ко е супер също така и ми мирише на бензин ,водих го каде ли не ЕЛКОН-и майстори нищо немогат да му открият свещите са добре кабели съм замервал и какви ли не още работи и не се оправя и не се оправя всичко му е сменено масла ремъци филтри всичко което можах да се сетя :(:( старнното че и на майсторите кадето съм я водил и те неможаха да кажат нищо ....... ако някой има идей от какво може да е да помага

П.П Благодаря предварително !!!

RomanZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RomanZ » Сря 01 авг 2007 13:37

Не съм запознат с 16V двигателя
Моят редови 1.6 ми направи сходен проблем заради повледа в механизма на дроселовата клапа. Доколкото се ориентирам от форума, това е често срещан дефект. За съжаление подмяната й не е особено евтина - към 500 лева.
Клапата предизвиква грешка в компютъра, и вместо да е отворена на 1 до 7 градуса, понякога се отваря до 20-22. Резултатът е нестабилна работа на по-ниски обороти, загуба на мощност и осезаемо по-висок разход на гориво.
Естествено, това е само едно от възможните обяснения. Най-лесният начин да разбереш със сигурност е при диагностик :)

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 01 авг 2007 13:41

здрасти колега,датчик за положение на дроселовата клапа дава грешна информация на компютъра закачия на стенд да видят грешките в компютра и да ги изтрият

Потребителски аватар
T.Todorov
Автомобил:
Двигател:

:(

Мнениеот T.Todorov » Сря 01 авг 2007 13:46

благодаря за мненията но ме тревожи това че я закачах на 3 различни ЕЛКОН-а и не показва никакви грешки абсолютно нищо всичко си е в норма , последния техник ми гарантира 100 % че не било по електрониката, и запалителната система :( :( :(

adrenalin4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adrenalin4o » Сря 01 авг 2007 16:28

провери всички маркучи и ремъци!защото на мен не ми изглежда като на проблем с дросел,а аз имам опит с него,повятвай ми :evil:

Потребителски аватар
T.Todorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Todorov » Сря 01 авг 2007 17:54

Само да попитам това го прочетох на главната станица на сите от "често задавани въпроси"
Как може да си направим двувалката по-голяма бегачка?

Много просто.Трябва да презацепите валовете.Един зъб напред един назад.На празен ход няма да държи стабилни обороти,ама вкарате ли я в обороти.Просто дава по голямо предварение.

че въпроса ми възможно лие при мен да се е получило същото нещо ,предния собственик да си е играл по него ???

adrenalin4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adrenalin4o » Чет 02 авг 2007 9:26

:roll:

Потребителски аватар
T.Todorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Todorov » Чет 02 авг 2007 15:19

Хайде хора мпля ви помагайте , вече не ми идва нищо наум от какво може да е ...... последното което се сетих е да смуче или твърде малко или твърде много въздух .вие какво мислете ????

Потребителски аватар
T.Todorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Todorov » Пет 03 авг 2007 18:12

:gruebel :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel

Потребителски аватар
asco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asco » Пет 03 авг 2007 20:37

При мен беше станало точно така.
Белезите на валовете несъвпадаха.
И имаше нестабилни обороти на празен ход.
Иначе бягасхе - саолет.
Лесно се проверява. Сваляй капака на валовете.
и се виждат белезите. В аутодатата ги има как трябжа да са.

Потребителски аватар
request
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с двигателя на празен ход на Polo 1.4 16V

Мнениеот request » Съб 04 авг 2007 19:39

T.Todorov написа:Здравейте на всички !!! :):) имам един много дразнещ проблем.. в неделя си взех Поло 1.4 16V 101 Hp 99г. всичко по него е перфекно освен че на празен ход и до 2000 2500 оборота двигателя неработи добре прекъсва и леко му се менят оборотите на празен ход иначе над 3500 оборота вси4ко е супер също така и ми мирише на бензин ,водих го каде ли не ЕЛКОН-и майстори нищо немогат да му открият свещите са добре кабели съм замервал и какви ли не още работи и не се оправя и не се оправя всичко му е сменено масла ремъци филтри всичко което можах да се сетя :(:( старнното че и на майсторите кадето съм я водил и те неможаха да кажат нищо ....... ако някой има идей от какво може да е да помага

П.П Благодаря предварително !!!

за мириса на бензин си провери маркуча за въздуха , който влиза в кутията на въздушния филтър....аз съм в момента със сцепен такъв и на мен ми мирише

adrenalin4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adrenalin4o » Сря 08 авг 2007 8:17

колега какво стана,оправи ли колата? ако да кажи какъв беше проблема!

Потребителски аватар
T.Todorov
Автомобил:
Двигател:

:(

Мнениеот T.Todorov » Пон 13 авг 2007 18:13

За съжаление не :( :( :( прожериха му обсолутно всичко за което можете да се сетите двигател . електроника , запалителна система .дросел .моторчето за празен ход и какво ли още не просто всичко си работи нормално и все пак на празен ход и до 2500 оборота двигатела прекъсва :( :( :( след някой друг ден ще го занеса на един последен майстор кадето се занимавал само с VW и ако той неможе да го оправи ще го карам така ..... :( :( :(

П.П Ако някой знае добър специалист на VW в Варна да сподели каде се намира ...... освен този в с.Здравец и в MaxLive ....... ще съм много благодарен !!!

adrenalin4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adrenalin4o » Вто 14 авг 2007 8:01

кофти работа колега:( при мен положението е аналогично,само дето не придърпва колата,а на място ниските обороти притрисат,сякаш ще изгасне колата :roll: за съжаление немога да ти помогна с майстор от Варна,щото съм от Сф :? успех и пиши какво е станало :!:

Потребителски аватар
T.Todorov
Автомобил:
Двигател:

!!!

Мнениеот T.Todorov » Вто 14 авг 2007 11:33

проблема с предърпването и губенето на обороти го разрешихме с махането на едно маркуче от ляво на двигатела има едно клапанче или реленце електронно кадето в него влиза едно маркуче а от другата страна излиза също, а аз го изкарах от тая страна кадето излиза и отива към въздушния филтър (това реленце незнам какво точно регулира от маркуча които го изкарах смуче въздух) сега нито предърпва нито губи обороти само кадето стои на 1100 оборота и много върви ......незнам на какво се дължи това.... днес ще ходя да да сменя това реленце или датчик незнам как да го нарека и да видим какво ще стане :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”