Моля, кажете ми кой би ми помогнал

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
skino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Моля, кажете ми кой би ми помогнал

Мнениеот skino » Съб 28 юли 2007 8:06

Притежавам VW Transporter 1.9 боксер, 87г.(1.9 L (1913cc) (76bhp) (Serial # DG) 8.6:1 compression ratio, 2E3 or 2E4 carburetor
,ако не се лъжа)
Имам огромното желание този бус да се оправи и да завърви като хората.
В момента проблема му е, че капе масло от някъде(бели кахъри), и че ужасно се дърпа когато искаш да го запалиш. Мъчиш го 2-3 минути докато запали, след като запали и загрее, пали лесно, но с натискане на педала на газта.
Моята молба към Вас е, ако можете да ми препоръчате майстор, който би му се занимавало с буса, та дори и основен да му се направи(ако се намерят части де, имаго и този момент).
Да сподели някой майстор четящ този форум, дали могат да се намерят части за този бус.

Водил съм го по някакви майстори, който не можаха един теч на масло да открият от къде е, и ми омръзна вече, последния път ми казаха че ми тече от семеринга, но реших все пак да проверя сам, и не от семеринга, но явно на хората не им се занимава със стари коли. Сменях ме какво ли не, но запалването така и не можа да се оправи.
Та ако някой може да помогне :D
Предварително Ви благодаря за вниманиманието.
П.С. Има ли някой, менуал на такова нещо, в електронен вид? Ще съм ви благодарен ако имате от накъде.

Последна промяна от skino на Пон 30 юли 2007 8:38, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Съб 28 юли 2007 9:51

незнам кой би се навил да прави основен ремонт на Боксер

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 28 юли 2007 14:56

В бившата ми работа :)
Взехме такъв бус пак с 1,9 боксер и му направихме частичен основен (буталата и ризите останаха същите) :)
Части има , но се чака с доставките...

skino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот skino » Нед 29 юли 2007 12:51

The_Machine написа:В бившата ми работа :)
Взехме такъв бус пак с 1,9 боксер и му направихме частичен основен (буталата и ризите останаха същите) :)

Нещо не те разбрах.
Бифшата ти работа сервиз ли е или вие сами сте си направили ремонт?
И ако е сервиз или сте го закарали в сервиз - къде се намира сервиза и някакви координати
Трябва ми общо взето читав сервиз, който има шанс да познава боксьорчетата и като види коя година е да не се откаже.

skino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот skino » Нед 29 юли 2007 12:56

А и още нещо да Ви питам
Ако някой е запознат с двигателя
Точно под коляновия вал(ролката му) извира масло когато стартираш двигателя. направо си тече, но в продължение на 1 мин.(работеш двигател) изчича в пордъка на 50 мл.
Някой има ли идея какво може да е?
Не е семеринга на коляновия -там се вижда и не е от там

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 29 юли 2007 19:18

skino написа:
The_Machine написа:В бившата ми работа :)

Нещо не те разбрах.
Бифшата ти работа сервиз ли е или вие сами сте си направили ремонт?
И ако е сервиз или сте го закарали в сервиз - къде се намира сервиза и някакви координати
Трябва ми общо взето читав сервиз, който има шанс да познава боксьорчетата и като види коя година е да не се откаже.

Принципно е АГУ сервиз , но зимата се занимават момчетата и с ремонти по ходова част и двигатели :)

Ето ти телефон да звъннеш и да го питаш момчетео 0877 27 20 21

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Нед 29 юли 2007 19:57

Сложи му ладов двигател :wink:

skino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот skino » Пон 30 юли 2007 8:08

Geleto написа:Сложи му ладов двигател :wink:

И това съм го мислил, даже ми казаха, че и на голф някакъв модел се завирал идеално двигателя, но все си мисля, че ако може да се направи основен или както колегата казва частично основен е по-добрия вариант.

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Сря 08 авг 2007 8:32

колега влез в AIR COOLED, ТАМ СА ХОРАТА КОИТО ТЪРСИШ :!: :idea:

ТОЧНО ПОД КОЛЯНОВИЯ ВАЛ Е МАСЛЕНАТА ПОМПА, ОТ ТАМ МОЖЕ ДА ИЗТИЧА, КАТО И ПРЕЗ УЛАТНИТЕЛНИЯ ПРЪСТЕН НА САМИЯ ВАЛ .... И ПОНЕЩЕ ТАМ ИМА ДВИЖЕНИЕ МАСЛОТО СЕ ЗАВИХРЯ И НЕ СЕ ЗНАЕ ОТ КЪДЕ ТЕЧЕ ... НЕ Е БОЛКА ЗА УМИРАНЕ, НО ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СВАЛИ МОТОРЕТКАТА ДА СЕ ВИДИ, ТЯ СЕ СВАЛЯ ЛЕСНО 4 БОЛТА И ОЩЕ 4 НА ГРАДАТА, КАТО РАЗКАЧАШ И ЛОСТА ЗА СКОРОСТИТЕ, ЧЕ РАЗНИ МАЙСТОРИ НЕ ГО ПРАВЯТ И ГО КРИВЯТ!

skino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот skino » Сря 08 авг 2007 10:21

asentm написа:колега влез в AIR COOLED., ТАМ СА ХОРАТА КОИТО ТЪРСИШ :!: :idea:

ТОЧНО ПОД КОЛЯНОВИЯ ВАЛ Е МАСЛЕНАТА ПОМПА, ОТ ТАМ МОЖЕ ДА ИЗТИЧА, КАТО И ПРЕЗ УЛАТНИТЕЛНИЯ ПРЪСТЕН НА САМИЯ ВАЛ .... И ПОНЕЩЕ ТАМ ИМА ДВИЖЕНИЕ МАСЛОТО СЕ ЗАВИХРЯ И НЕ СЕ ЗНАЕ ОТ КЪДЕ ТЕЧЕ ... НЕ Е БОЛКА ЗА УМИРАНЕ, НО ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СВАЛИ МОТОРЕТКАТА ДА СЕ ВИДИ, ТЯ СЕ СВАЛЯ ЛЕСНО 4 БОЛТА И ОЩЕ 4 НА ГРАДАТА, КАТО РАЗКАЧАШ И ЛОСТА ЗА СКОРОСТИТЕ, ЧЕ РАЗНИ МАЙСТОРИ НЕ ГО ПРАВЯТ И ГО КРИВЯТ!

ми някой я е преместил темата в AIR COOLED, въпреки че двг е с водно , но няма значение. при направения оглед около коляновия вал има нещо като чаша и коляновия вал минава през дъното и, и се вижда че не е от семеринга- сигурен съм
ще огледам за помпата на маслото, и получих вече 1-2 предложения за хора които казаха че ще се справят с основен, че и проблема не е само в маслото. благодаря за отговорите.

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Сря 08 авг 2007 11:48

ами преместена е тук защото тук хората се занимават с боксери, независимо от това дали са въздух или вода

:idea: реших ти проблема :lol:
Изображение

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Re: Моля, кажете ми кой би ми помогнал

Мнениеот PACH » Чет 09 авг 2007 18:48

Аз имам същия бус,със същия двигател и да ти кажа в един момент ми писна защото трябваше като се свали мотора да се смени всичко от...до и тогава стават нещата,ама пустите пари,все не стигат и за това
си купих двигател от Голф 3 1.9 ТД ААЗ мотор 75 коня.Ако искаш да правиш тази транформация мога да ти помогна :)

Върни се в “Air Cooled & Boxer”