Купих си голф .. а сега ?! :)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Нед 05 авг 2007 16:09

абе има един момент в началото на покупката в който само влагаш пари и ти писва,но после не е така като си я стегнеш караш свиркаш си под звука на мощна бас с-ма и газ... :lol:

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Нед 05 авг 2007 16:13

И мога да кажа на колегите които ще преддприемат скорошна покупка на какъвто и автомобил да е ,че е по -добре някой от тук с подръжка от колкото някоя бръкма :нов внос: по която нищо не е пипано и тепърва почва да се сменя и влага.Я вижте какви запазени колички продават хората тук и много добре пазени и поддържани стига с тези селски приказки ама тя карана тук в Бг.По-добре поддържана тук и карана от колкото занемарена и захвърлена в чужбина...това е мое лично мнение. :wink:

madkodiak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madkodiak » Нед 05 авг 2007 16:27

Moже би има нещо вярно...това ми е първата кола която си купувам...
Внос от Италия. Термостата не работеше и още няколко дребни неща които оправих с помощтна на хора които разбират...и сега е горе долу добре. Има много какво още да се желае но всичко с времето :)

Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blondeskiller » Нед 05 авг 2007 17:21

chefito написа:батка "тия" те накраха да смениш цялата кола бре :)

филтри - всички!!!
ремъци - всички!!!
масло + промивка!!!
спирачки
предница
гуми
стенд

е това вече е направено = без стенда ..
ама има и още нещо = казаха ми за няква промивка на водата (цялата система - през радиатора) и да сменя водата с антифриз.. малко повече инфо за това ? как кое що кво ?!

освен това .. прословутия филтър за парното .. (като е за смяна парното не духа ) .. видях в една тема , че някои си го правят с чорапи и прочие .. питах в магазин - 19 лв е чисто нов .. някакви препоръки за него и смяната ?

Сигурно задавам глупави въпроси .. но предпочитам да питам 10 глупави неща, вместо една глупост да направя по колата :))
Мерси :) :roll: 8)

Потребителски аватар
vrangel
Автомобил: vw golf3
Двигател: ABU

Мнениеот vrangel » Сря 08 авг 2007 9:52

Това всичко е вярно и аз няма да го повторям а ще ти напомня че свещите е най добре да се сменят, провери и съединителя, тампоните на заден мост и шок тампони на задните амортисьори спирачки,стенд преден мост,така ще знаеш какво е състоянието на колата ти и по нататък ще си правиш сметка какво и кога да го смениш.И ако всичко е наред си улучил почти 6 от тотото наливай гориво и карай.

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Сря 08 авг 2007 9:54

jagler написа:полека лека доста работи ще смените по колите си ,а ако има и тунинг не ми се говори... :lol:колата е един бирник ама е хубаво да я имаш не се съобразяваш с никой...караш и си се кефиш.
Всяко нещо си има цена:)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 08 авг 2007 12:00

извинявам се за повторението(писал съм го вече в постинг)ама заради колегата е,че енова ще го напрвя....Пък нека си прави изводи какво да сменя..
Аз по моята кола смених следните части и елементи(2000 лв всичко)
1.Стандартни-всички ремъци,свещи,кабели и капачка на делкото,преди и задни накладки,...масло,филтри антифриз и т.н не ги броя
Обаче освен това
1.Скоростна кутия
2.Жило на съединителя
3-Радиаторче на парното
4.Радиатор на охладителната система
5.Комутатор
6.цилиндърчета на задните спирачки
7.Задни главини
8.Задни лагери
9.Вентилатор
10.Разширително казанче
11.Десен шарнрен болт
12. селенова втулка на носача вляво
13.маншон на дясна полуоска
14.Гумички на клапаните
15.Феродов и притискателен диск на съединителя
16.Ляв фар
17.Гарнитура на капака на клапаните.
19.Помпа на централното заключване.
20.Екофилтър на вентилацията на резервоара(под десния калник)
...ммммм и още имаше май ама вече не помня всичко

Но пък за сметка на това от доста време си карам колата с огромно удоволствие и не треперя къде и кога ще ме остави на пътя....Мисля,че си заслужаваше инвестицията...... особено когато касае безаварийно,безопасно,сигурно и спокойно шофиране...
Другият начи на третиране на автомобила(каране до дупка докато се счупи) е безсмислен принос към огромния ежедневен стрес на който сме подложени!

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 08 авг 2007 12:39

joker написа:извинявам се за повторението(писал съм го вече в постинг)ама заради колегата е,че енова ще го напрвя....Пък нека си прави изводи какво да сменя..
Аз по моята кола смених следните части и елементи(2000 лв всичко)
1.Стандартни-всички ремъци,свещи,кабели и капачка на делкото,преди и задни накладки,...масло,филтри антифриз и т.н не ги броя
Обаче освен това
1.Скоростна кутия
2.Жило на съединителя
3-Радиаторче на парното
4.Радиатор на охладителната система
5.Комутатор
6.цилиндърчета на задните спирачки
7.Задни главини
8.Задни лагери
9.Вентилатор
10.Разширително казанче
11.Десен шарнрен болт
12. селенова втулка на носача вляво
13.маншон на дясна полуоска
14.Гумички на клапаните
15.Феродов и притискателен диск на съединителя
16.Ляв фар
17.Гарнитура на капака на клапаните.
19.Помпа на централното заключване.
20.Екофилтър на вентилацията на резервоара(под десния калник)
...ммммм и още имаше май ама вече не помня всичко

Но пък за сметка на това от доста време си карам колата с огромно удоволствие и не треперя къде и кога ще ме остави на пътя....Мисля,че си заслужаваше инвестицията...... особено когато касае безаварийно,безопасно,сигурно и спокойно шофиране...
Другият начи на третиране на автомобила(каране до дупка докато се счупи) е безсмислен принос към огромния ежедневен стрес на който сме подложени!
Колега, ти цялата си я сменил направо - евала. Нов внос беше, нали? Затова винаги съм казвал: като си купиш кола на старо, винаги имай поне 1000 лева на разположение за ремонт и смяна на части - стара кола и млада жена пара си искат :lol:
А за оставянето на пътя - чукай на дърво - винаги може да стане даже и с най-поддържаната кола :wink: :arrow:

Потребителски аватар
iceto_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iceto_666 » Сря 08 авг 2007 12:58

T.Spark написа::welcomee

Накладки, спир. дискове, спир. течност, ако имаш серво-хидр. течност.

Хубав ремонт на ходовата част

Виж как е съединителя /къде отделя,.... показате ли много/
Ти още малко ще го накараш и основен ремонт да направи човека :shock

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Сря 08 авг 2007 13:05

:D :D :D То по-добре да фане нова кола да си купи.Не плашете човека.Да смени масла,ремъци,филтри,кабели и свещи па то после колата сама ще си покаже кое е за смяна.

Потребителски аватар
iceto_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iceto_666 » Сря 08 авг 2007 13:40

Претполагам,че щом е купил голфа значи е технически изправен само трябва да му се сменят консумативите кво го карате да сменя и други щуротии :twisted:

Потребителски аватар
jetta75
Автомобил: VW BORA Variant 4motion
Двигател: AJM 2000

Мнениеот jetta75 » Сря 08 авг 2007 21:07

Според мен сменяй само консумативите: масло на ДВГ-то, ремък, ролка и всички филтри.Този на купето може да провериш за по-евтин в Евро07.Там имат такива по около 10лв.Но само филтъра на купето от там иначе другите части не оттам :evil: .Провери си спирачките те са най -важните.Огледай спирачните маркучи дали са започнали да се напукват и ако трябва ги смени.Другото като си покаже.И си я карай със здраве.

Потребителски аватар
bobo_drive
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_drive » Чет 09 авг 2007 9:55

Аз не знам как е колата на колегата, ама аз моята като я взех преди 2-3 седмици за сега съм и сменил само ремъци, ролки, масло и филтри и като че ли не виждам някви проблеми(карам я всеки ден по 30км). То имам да сменя още неща по окачването(тампони на Макферсоните и някъви болтове дето ги забравих) :oops: , ама доста добре се представя въпреки това по нашите кофти пътища. Знам че много хора ще ме посъветват да ги сменя, ама като няма сводни сервизи сутрин и вечер(през другото време съм на работа) :(

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Чет 09 авг 2007 17:58

bobo_drive написа:Аз не знам как е колата на колегата, ама аз моята като я взех преди 2-3 седмици за сега съм и сменил само ремъци, ролки, масло и филтри и като че ли не виждам някви проблеми(карам я всеки ден по 30км). То имам да сменя още неща по окачването(тампони на Макферсоните и някъви болтове дето ги забравих) :oops: , ама доста добре се представя въпреки това по нашите кофти пътища. Знам че много хора ще ме посъветват да ги сменя, ама като няма сводни сервизи сутрин и вечер(през другото време съм на работа) :(

Е то никога не се знае ако попаднеш на потдържана кола няма да имаш ядове обачеееееееееее ако ти се падне някой пишман шофер не ти завиждам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”