faf4o написа:Добре бе пич,защо хората се чупят от тука?Само умните българи остават а?

Всеки един от нас се е сблъсквал с това в ежедневието си.
faf4o написа:Добре бе пич,защо хората се чупят от тука?Само умните българи остават а?
веселин написа:В крайна сметка не всичко е пари на този свят - тук съм роден и тук е родено детето ми - искам си приятелите , природата , традициите , православните храмове , да помогна на родителите си и близките ако се наложи - искам си Пещерската мастика и нашто си кисело мляко!
Въобще - такива ми ти работиГадна е реалността - безпаричието,престъпността , липсата на толерантност в обществото и хиляди други неуредици и проблеми - непознати в белите държави , но няма да емигрирам със сигурност!
Даскала™ написа:dobrinb написа:защо толкоз много американци, англичани, японци, идват да инвестират в България?! И не говорим за един, два апратамента, а за истински инвестиции...
За6тото всякакъв вид данъци и такси са им евтини
Даскала™ написа:dobrinb написа:защо толкоз много американци, англичани, японци, идват да инвестират в България?! И не говорим за един, два апратамента, а за истински инвестиции...
dobrinb написа:Даскала™ написа:dobrinb написа:защо толкоз много американци, англичани, японци, идват да инвестират в България?! И не говорим за един, два апратамента, а за истински инвестиции...
Което означава, че условията за бизнес, сиреч за правене на пари тук са добри
Защото тук далаверата процъфтява,защото тук е от малкото страни кадето за убийство не се влиза в затвора и въобще ако имаш пари правиш каквото си искаш.Но така е от много времеdobrinb написа: защо толкоз много американци, англичани, японци, идват да инвестират в България?! ...
Въпреки всичко и аз не смятам да емигрирам.Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
santo_trafficante написа:глупостиPichaga написа:dxd написа:2. Мързел
4. Простащина
5. Завист
6. Мизерия
7. Неприлагане на законите
Заради това и още доста подобни/сходни проблеми предпочитам да работя в чужбина,но не и тукаАман от паляци,снобщина,злоба и простотия съчетана с неспазване на законите и мисъл за величие и безнаказаност
![]()
П.п ще работя нискоквалифициран труд година-две докато се ориентирам в обстановката и после няма да е проблем да си намеря и по-добра и по-високо заплатена:wink:
Да и гледайте как с миене на чинии и работене по строежите за 5 години се спестяват пари за един сносен апартамент![]()
Пък тука се теглят палави 30 годишни кредити за миши дупки и прочие-пък пак си взимай 1000 левовата заплата![]()
Обичам Бг,но селянията и безнаказаността ме плашат малко
и в това има много смисъл
имам приятел в англия на строеж с висше образование-инженер, но е проззз работник, за 4 години си купи тристаен в хиподрумаако не те мързи в БГ можеш и 4 апартамента да имаш
joker написа:СЛЕД КАТО СИ ЗАМИНЕ ОТ ТОЗИ СВЯТ ЧОВЕК ОСТАВЯ СЛЕД СЕБЕ СИ НЕ ПАРИ А ИМЕТО си И СПОМЕНИТЕ ЗА ДЕЛАТА КОИТО Е ИЗВЪРШИЛ.....
Мен ми е достатъчно ,че съм успял да спася десетки човешки живота,че хилядите пациенти на които съм успял да върна здравето и радостта от живота няма да ме забравят и като се преселя в отвъдното....тъй както аз никога няма да забравя техните щастливи и грейнали погледи.......ей това е истинското удовлетворение(а не гнусните рушвети и т.н здравен рекет)
Аз като лекар не бих отишъл в чужбина(хич и не си мислете,че медицината им е толкоз върхова!)...вие за миене на чинии ми говорите!!!!
Adnan написа:joker написа:СЛЕД КАТО СИ ЗАМИНЕ ОТ ТОЗИ СВЯТ ЧОВЕК ОСТАВЯ СЛЕД СЕБЕ СИ НЕ ПАРИ А ИМЕТО си И СПОМЕНИТЕ ЗА ДЕЛАТА КОИТО Е ИЗВЪРШИЛ.....
Мен ми е достатъчно ,че съм успял да спася десетки човешки живота,че хилядите пациенти на които съм успял да върна здравето и радостта от живота няма да ме забравят и като се преселя в отвъдното....тъй както аз никога няма да забравя техните щастливи и грейнали погледи.......ей това е истинското удовлетворение(а не гнусните рушвети и т.н здравен рекет)
Аз като лекар не бих отишъл в чужбина(хич и не си мислете,че медицината им е толкоз върхова!)...вие за миене на чинии ми говорите!!!!
Ееех що всички лекари не са като тебе ? Защо повечето изневеряват на хипократовата клетва ?
П.С. думите ми са към онези касапи които размотават дете ми вече 4 месеца и само си правят опити с него !
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 58 госта