незнам дали в закона и правилника го има, но по цял свят е задължително децата до 9 год. да се возят в специални седалки както и да бъдят винаги с колан!!!
Всеки път като си ходя в БГ се учудвам как родителите си оставят децата да играят свободно в колата докато карат, като те самите са с колани!!! А децата ??? Може би защото съм родител ме заболя след като прочетох поредната статия за починало дете "в скута на майка си", защото не е било обезопасено .... е нали родителите са здрави ...
Evil or Very Mad
Моля ви, не си играйте със здравето и живота на децата ви! Те не са виновни! Спасете ги - возете ги ВИНАГИ в седалка и с колан!
на който му е все едно нека прочете:
Цитат:
ДОБРИЧ. 3-годишно дете умря в скута на майка си след зверска катастрофа. Трагедията стана към 22 ч в неделя в добричкия кв. "Балик". 27-годишният баща на детето бил заслепен от насрещно идващ автомобил. Загубил всякаква видимост, шофьорът ударил пенсионер с колело. 77-годишният мъж загинал на място. Детето на шофьора, което стояло в скута на майка си на предната седалка, си ударило главата в арматурното табло при удара. Час по-късно то починало, без да дойде в съзнание.
Copy paste bmw
ДА СЕ ПРОЧЕТЕ ЗАДАЛЖИТЕЛНО
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ДА СЕ ПРОЧЕТЕ ЗАДАЛЖИТЕЛНО
Rado написа: Детето на шофьора, което стояло в скута на майка си на предната седалка , си ударило главата в арматурното табло при удара. Час по-късно то починало, без да дойде в съзнание.
Copy paste bmw
Не стига всичко, ами и на предната седалка. Луди хора
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
тия дни се възмущавахме с жената на една кифла дето си кара най спокойно С КОЛАН (тя) а до нея на ПРЕДНАТА СЕДАЛКА си лудува детенце на не повече от 4-5 годинки БЕЗ КОЛАН БЕЗ НИЩО!!
подскача си детето и се надига на пръстчета да гледа над РЪБА на таблото напред...
бахти-втресе ме!
какви са тия хора какви са тия РОДИТЕЛИ направо не знам...
beat_butt2
a boi de

подскача си детето и се надига на пръстчета да гледа над РЪБА на таблото напред...

бахти-втресе ме!

какви са тия хора какви са тия РОДИТЕЛИ направо не знам...

- Bratt
- Drivers wanted
- Автомобил: MKII
- Двигател: EZhko
Пичага...хич не се скъпи за 200-те кинта..ЗАДЪЛЖИТЕЛНА е седалката, ако ще возиш детенце...сина ми е на 10 години и се радвам, че съм го научил на навик...при качване в колата, първата му работа е да сложи колана (естествено още ще има и да си мечтае за предната дясна седалка, макар и да му се ще)
СЛАГАЙТЕ КОЛАНИ!!!
ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА!!!

СЛАГАЙТЕ КОЛАНИ!!!
ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА!!!
Последна промяна от Bratt на Сря 29 юни 2005 11:03, променено общо 1 път.
- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си имам за щерката хубаво столче и детенце така си го харесва, че под никакъв предлог неиска да се вози без да е на него и със закопчани колани.
Сутрин когато я водя на ясла (на 2.5 годинки е) спира заедно с мен един доктор, който кара като състезател една Астра, а сина му е на предната седалка до него изправен и се държи за таблото! Луди хора! И това е лекар!
Сутрин когато я водя на ясла (на 2.5 годинки е) спира заедно с мен един доктор, който кара като състезател една Астра, а сина му е на предната седалка до него изправен и се държи за таблото! Луди хора! И това е лекар!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”