Що за марка е TopRan и какви са ви впечатленията?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Dosy
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател: CAXA 2012

Мнениеот Dosy » Чет 08 дек 2005 11:13

и с немските е като с японските-имаш възможност да избираш,като оригиналните части не са само в юнито-има няколко официални вносители на части от Германия,но цените наистина са солени.Никога не спестявам тази информация на клиентитеи се стремя да поддържам наличности и от двата вида,но има и много недобросъвестни търговци,най-вече прекупвачи,които предлагат некачествена стока в оригинални кутийки и компроментират марките

Потребителски аватар
gsb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gsb » Нед 11 дек 2005 11:52

Аз пък си взех външни дръжки за вратите от тая марка и бяха много добре направени - на битака виждах китайски ментета за Голф - трагична работа! Така, че не се надъхвайте срещу фирмата - има си добри и лоши неща, като навсякъде!

Забелязвам, че някои от вас, момчета, умират да си измъчват колиците! Що така правите бе! :roll:

За ходовата част - Лемфъордер, Феби-Билщайн!
За електрическата част - Бош, Хелла, Беру, NGK!
За части за двг - Колбеншмит!
За спирачките - Ате, Брембо, Pagid!

Това е, което съм научил за 4 години ремонти и търсене на части из всякакви магазини! Другото са ментета, които ще изкарат няколко пъти по-малко време и не си струва да се сменят толкова често - плащате същото за частите (но разсрочено), обаче труда го плащате няколко пъти (всеки път всъщност)!

Уважавайте си колите - ремонтирайте си ги с любов и знания! Ако нямате такива - Ваското 1 е насреща винаги!!! :lol:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 11 дек 2005 12:49

gsb написа:За ходовата част - Лемфъордер, Феби-Билщайн!

Като изключиме febi, за всичко друго и аз съм съгласен!

На febi тампони и тем подобни хич не държат! Хем ги купувах преди директно от Манимпекс, които са официален представител и вносител за бг! Що е гума - Лемфъордер най-добре!

аааа. и бош ще включа към частите, които не бих си сложил в колата. От тях за последните 2 години само 1 ламбда сонда съм купил.

Потребителски аватар
gsb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gsb » Пон 12 дек 2005 9:37

За Феби - една гарнитура за капака на клапаните си взех от тях - оттогава теч няма!

За Бош - всичко по колата е Бош и никой не може да ме убеди, че са им скапани нещата! Обаче има много ментета и кати си ги купиш два-три пъти ментаците - по-добре е да си си ги купил от сериозен дилър частите, а не после да ревеме кат бизони! :(

Забелязал съм, че някои хори (не само тук разбира се) купуват части от разни магазинчета, сергийки дори, а и от моргите - единствено при официалните дилъри имате някаква гаранция, че чаркалаците са читави - значи в сервизите на Бош може и да не ги бива много с диагностиката, но поне частите със сигурност не са ментета!

Р.С. При толкова ментета свещи Бош, аз що карам с такива и немам проблеми вече 4 години! (За един комплект става въпрос) :roll:

b_stantchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b_stantchev » Пет 10 авг 2007 0:06

Здравейте, и аз да се включа за марката "topran". Днеска си купих перка за радиатора - 88 лв(комплекта с двигателчето :)) ). Предстои монтаж. Отзиви по нататък.

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Пет 10 авг 2007 0:29

b_stantchev написа:Здравейте, и аз да се включа за марката "topran". Днеска си купих перка за радиатора - 88 лв(комплекта с двигателчето :)) ). Предстои монтаж. Отзиви по нататък.

На голфа е такава 2 години и никви ядове , даже си е тихичка

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пет 10 авг 2007 8:07

Vlad777 написа:
gsb написа:За ходовата част - Лемфъордер, Феби-Билщайн!

Като изключиме febi, за всичко друго и аз съм съгласен!

На febi тампони и тем подобни хич не държат! Хем ги купувах преди директно от Манимпекс, които са официален представител и вносител за бг!
Феби тампоните за днигател са им отврат,същите като топран.Тресат яко

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Пет 10 авг 2007 8:10

аз купих веднъж датчик за температурата topran за ауди 80 1.8 - няма такова менте :lol: значи тръгвам да го стягам на щуцера и......не ще да стегне :lol: не съм го натягал почти :lol: до тук добре :arrow: тръгвам да слагам буксата на датчика, слагам я и паля колата :arrow: не отчита температура :shock свалям буксата на датчика и какво да видя - едната клема влязла в датчика :lol: :lol: :lol: след това свалям датчика - почти на ръка се отви и гледам :shock сцепен в края на резбата :lol: навих си стария, който хич не поддаде при два пъти по-силно стягане :lol: и отидох за друг :wink: та аз повече няма да си купя продукт на topran :wink:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 10 авг 2007 12:06

Тази марка е най- големият и долен боклук
През 2005г купих чисто нов 2 скоростен вентилатор за Голф 3 и то с поръчка за около 108 лв.
Оцеля по-малко от 1 година. Пластмасовата перка от температурата на радиатора се изметна на елипса .Получи се дисбаланс .Изгоря 1 ва степен на ел.мотора.
Миналата година си взех "Бош" от ударен отзад Голф 3 за 40 лв .

Потребителски аватар
road runner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот road runner » Пет 10 авг 2007 15:14

Сложих датчик за температурата "Топран". Познай дали показваше вярно :lol: Разбира се цвета съответстваше.. и к'во от това?! Интересното в случая обаче е, че само на кутийката пишеше Топран, на самия датчик ни буква, ни цифра... Мани, да се смееш ли, да плачеш ли?! :roll:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пет 10 авг 2007 15:18

Моят личен опит с Топран е този маркуч:
Изображение

и гумички ремонтен комплект на задните спирачки (дискове). Това последното преди повече от година и не са протекли.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пет 10 авг 2007 15:20

Е какво още има да се говори ...просто се пакетират части от където падне китайски , турски , монголски - каквото дойде и от там качеството е неясно - знаете , че за тези производители важи момента на партида - ако случиш ( случайно ) - кучата марка може да изкара повече и от оригинална ако ли не - гориш ..... За чайниците думата качество е имагинерно понятие.... :wink: виждал съм и пак не вярвам на очите си ...
п.с Имам сложен датчик на перката топран - вярвайте , тази гадост работи точно както си пише , невероятно , но факт :!: А бе тези части са добре да се взимат за експеримента - ако не си сигурен ,, че проблема е от частта, взимаш си топран., слагаш и гледаш - за толкова обикновено изкарват и после си купуваш нещо истинско :lol: :lol:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 10 авг 2007 15:54

90% от частите на въпросният "дилър" на VW за Русе са Topran интересното е че там ми извадиха ролка(обтяжна) за ангренаж INA (на лагера пишеше SKF) и искаха 112лв :shock същата ролка но в кутия Febi Bilstein (пак лагер SKF) 65лв незнам какво да мисля вече то кое е оригинално в BG :?::!: :patriot

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 22 авг 2008 18:30

b_stantchev написа:Здравейте, и аз да се включа за марката "topran". Днеска си купих перка за радиатора - 88 лв(комплекта с двигателчето :)) ). Предстои монтаж. Отзиви по нататък.

Днес купих перката+моторчето за 77 кинта от Ауто Плюс в Бургас ,
продавача се кълне , че е немска - работи си де :wink: , ама си пазя и фабричната в багажника за всеки случай - поне смяната е за 15 минути :wink:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 22 авг 2008 19:12

[quote="ila"]Ей, казвайте когато установите нещо турско, че от тзи братчеди е безопасно да се купува само локум и басма.

Молбата ми е ако някой установи че даено нещо е произведено "от немските заводи в Турция" веднага да сигнализира - то е боклук с опасни за .quote]

Topran - абсолютен долен гаден боклук. През 2005 взех чисто нов вентилатор за радиатора 108 лв.За по-малко от година поради високото качество перката се изметна на ексцентрик и вибрации. Връща се жената и ми каза предницата на колата подскача - отварям и гледам перката има ексентричен бой над 4-5 см и трие в платсмасовия кожух. Когато свалих вентилатора се оказа, че има още 1 изненада - самата перка е деформирана и по дебелина / т.е. по остта на ел.мотора. В резултат изгоряла 1 ва степен .
Бърза обиколка по морген и опа чистак оргинален Бош без бой на перката в 2 те посоки - 40 лв.

Евро 07 - продава съшите боклуци датчик на вентилатора / за 155 ца / изкара цял половин ден :shock . С голям скандал ми го смениха за друг тип.

Турски носачи "As Metal" пак за 155 ца- по са железни от всякакви други - MOOG i Federal Mogul i Vema . "As Metal" са 75лв осстаналите боклуци от 120 лв нагоре и изкарват само 15-19 000км .Метала вече са над 25 000км и няма тропане или луфт на болт.
Simer накладки съм доволен - спират не скърцат , за някъде 20-25к км са износени, но не дерат дисковете. Но многа отделят чернилка.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”