КАМЕРИ в София?
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Това са действащите към момента камери за следене на трафика в София:
1. На бул. Н.Вапцаров пред Sofia Land и там където се съединява с Черни Връх - камерите са в 2-те посоки
2. На околвръстното пред McDonalds(посока Студентски Град) в края на разширението - камерите снимат в 2-те посоки
3. На Цариградско шосе пред Експо Центъра и Тойота - камери в двете посоки
4. Хотел Хемус. Монтирана е на стълба на светофара, на който спирате идвайки от бул.,,Арсеналски,, към хотела. Представлява една голяма кутия и камерата е вътре. Има поставено и осветително тяло, което да осветява района на платното точно около стоп-линията, така че снимките ще стават хубави и ясни и през тъмната част на денонощието. Правели по пет снимки на кола.
5. На бул.България между НДК и моста на бул.Витоша
6. Пред строителния техникум, която хваща ако минаваш по трамвайната линия.
7. Ботевградско шосе - караулката на КАТ при разклона за Кремиковци точно срещу сервиз "Инкотар".
ледат посока Ботевград и Кремиковци.
8. На бул.Сливница (посока Сточна Гара) точно преди светофара/кръстовището с Христо Ботев ако погледнете вляво (откъм реката), 10-15 метра преди светофара ще видите на един стълб (около 10 метра височина) една сива кутия която гледа към кръстовището.
1. На бул. Н.Вапцаров пред Sofia Land и там където се съединява с Черни Връх - камерите са в 2-те посоки
2. На околвръстното пред McDonalds(посока Студентски Град) в края на разширението - камерите снимат в 2-те посоки
3. На Цариградско шосе пред Експо Центъра и Тойота - камери в двете посоки
4. Хотел Хемус. Монтирана е на стълба на светофара, на който спирате идвайки от бул.,,Арсеналски,, към хотела. Представлява една голяма кутия и камерата е вътре. Има поставено и осветително тяло, което да осветява района на платното точно около стоп-линията, така че снимките ще стават хубави и ясни и през тъмната част на денонощието. Правели по пет снимки на кола.
5. На бул.България между НДК и моста на бул.Витоша
6. Пред строителния техникум, която хваща ако минаваш по трамвайната линия.
7. Ботевградско шосе - караулката на КАТ при разклона за Кремиковци точно срещу сервиз "Инкотар".
ледат посока Ботевград и Кремиковци.
8. На бул.Сливница (посока Сточна Гара) точно преди светофара/кръстовището с Христо Ботев ако погледнете вляво (откъм реката), 10-15 метра преди светофара ще видите на един стълб (около 10 метра височина) една сива кутия която гледа към кръстовището.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Значи днес се заглеждах по стълбовете и видях камери на следните места:
1. На Левски при университета, насочена към Левски, като идвате откъм попа
2. на Левски и Дондуков, насочена към Левски, като идвате от паметника
3. на Раковска и дондуков, насочена надолу по раковска, посока Сливница
п.с. не знам дали са на КАТ тия камери, защото в днешния вестник излезе статия, че КАТ твърдят, че имат само 1 стационарна(при Хемус) и 3 подвижни в автомобили без маркировка, които снимат по Цариградско, България и т.н., обаче тия които видях днес, са насочени към пътя, а не кам някоя сграда и т.н. и са окачени върху стълбовете за осветление и не ми се вярва да са за нещо друго
1. На Левски при университета, насочена към Левски, като идвате откъм попа
2. на Левски и Дондуков, насочена към Левски, като идвате от паметника
3. на Раковска и дондуков, насочена надолу по раковска, посока Сливница
п.с. не знам дали са на КАТ тия камери, защото в днешния вестник излезе статия, че КАТ твърдят, че имат само 1 стационарна(при Хемус) и 3 подвижни в автомобили без маркировка, които снимат по Цариградско, България и т.н., обаче тия които видях днес, са насочени към пътя, а не кам някоя сграда и т.н. и са окачени върху стълбовете за осветление и не ми се вярва да са за нещо друго
Аз не мога да разбера каква е логиката да има камери и да не го обявят. Напротив много по-голям ще е ефектът ако се знае, че ги има. В Англия например има табели "Полицейски камери", като видиш знака и се замисляш как караш. Аз напълно одобрявам камерите на кръстовищата, само към тези дето снимат за превишена скорост съм със смесени чувства

- Mega75
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re ...
Прав си колега. Има камери но те са за да се следи трафика, не нарушителите. Такава камера на КАТ която снима за нарушения има само до хотел Хемус, но тя все още е с експериментална цел. Другите са на изходните КПП-та на София. Там също се виждат и към тях има доста голями инфрачервени прожектори. Другите камери са по колите на КАТ (за съжаление автомобилте са цивилни и не си личи).
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- mishu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
WDW написа:В Авто-труд пишеше,че камерата била само една !!!
Ти остави тая работа. Те да си пишат кфото си искат. Камерите са доста, не 1 и 2. Баща ми е плащал на камерата пред софия-ленд. Тези 8-те от списъка, който го пуснаха 3 пъти вече, са си истински. Тези на сфетофарите те ловат дали минаваш на червено, а другите за превишена скорост. Бас лова, че има сумати опарени. Особено пред софия-ленд и на цариградското при метро. Така трябва да е!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”