БЪЛГАРИЯ,Родината.......и спама....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 10 авг 2007 13:28

Стига с тоя гол патриотизъм бе. :-)

То държава България отдавна не съществува, а покрай членството в EU това просто стана официален факт. И по-добре!

Българския народ - нищо особено. Има свестни хора и отрепки, както е навсякъде.

Единствено територията ни е действително (все още) райско местенце, но и по този въпрос се работи. :-)

Не виждам защо някой да няма право да плюе по България - това е част от свободата на словото! Щом аз мога да се подигравам на щатите например, защо друг да не може да се подиграва с БГ?

За всяко нещо си има причина, и щом някой е отвратен от БГ, то вероятно има причина за това.

Уважавайте и чуждото мнение, дори и да не ви харесва.

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Пет 10 авг 2007 14:19

imedarov написа:Правим ли разлика между страна и държава. Аз си обичам страната, но държавата не

Тая тъпотия много пъти я срещам, но не съм съгласен с нея. Какво й мразиш на държавата и какво е страната? И двете са абстрактни понятия. Има ли някъде стена, която е физическа част от "страната" - няма. Държава, родина и страна е едно и също. Проблема е в организацията или администрацията - кой което си избере като израз.

А по темата - не мисля че повече от 1% от хората стоят тук от "патриотизъм". Причините са съвсем прости и прагматични - липса на пари и сигурност за начален старт зад граница, неизвестност, гарантиран дискомфорт от липса на позната среда и познати.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 10 авг 2007 14:34

joker написа:Простотията моето момче говори с твоята уста!Казвам ти го като учен с достатъчно възможности да работи в чужбина,но съм предпочел РОДИНАТА И ХОРАТА ЖИВЕЕЩИ В НЕЯ!

Господин Джокер,за каква кауза се бори6 ти и въоб6те нужно ли е да се престарава6 с тези уголемени цветни изре4ения???
Какъв си ти у4ен би ли ми обяснил,4е ми стана интерсно???
А 4овека ако не6то се 4увства обиден е нормално да си напи6е мнението,а не да си мъл4и като путка........и наистина оттук натам да не влиза във форума ако мисли да продължава с неговата трагедия :!:

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Пет 10 авг 2007 14:44

:duel :lock: :059:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 10 авг 2007 15:05

:039: :039: :039:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 10 авг 2007 15:14

Ludia написа::039: :039: :039:

Дай малко пуканки :roll:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 10 авг 2007 15:22

при все че чист годишен доход от около 50000 лева в България се постига сравнително лесно ...защо му е на някой да ходи в чужбина ..... но след като ви е по добре да се се реве добре.......

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 10 авг 2007 15:26

Tyan написа:при все че чист доход от около 50000 лева в българия се постига сравнително лесно ...защо му е на някой да ходи в чужбина ..... но след като ви е по добре да се се реве добре.......

говорим за годишно нали
+данъци+осигуровки около 90 000
добра сума

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пет 10 авг 2007 15:32

joker написа:... Казвам ти го като учен с достатъчно възможности да работи в чужбина..

Бля бля приказки артък!

Да ти кажа и аз като уЧен на уЧен, че с това дето си го изучил шансовете ти за работа в чужбина по специалността на свободна практика са МИНИМАЛНИ вервай ми :lol:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 10 авг 2007 15:34

ми аз защо съм си тука :) хихи за това ония като казаха на ксероксите подръжка и чат пат телефона ги отсвирих :)

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 10 авг 2007 15:44

Tyan написа:ми аз защо съм си тука :) :)

Къде тука ве,софиянец :twisted:
За6то остави студентките от Университета в родния ти град.......и от об6тежитията :twisted: :lol:

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Пет 10 авг 2007 15:58

Tyan написа:при все че чист годишен доход от около 50000 лева в България се постига сравнително лесно ...защо му е на някой да ходи в чужбина ..... но след като ви е по добре да се се реве добре.......

че те пари за храна остават ли ти като изкараме бензина :lol:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 10 авг 2007 15:59

Tyan написа:при все че чист годишен доход от около 50000 лева в България се постига сравнително лесно ...защо му е на някой да ходи в чужбина ..... но след като ви е по добре да се се реве добре.......

Айде да не прекаляваме.........................................

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пет 10 авг 2007 16:10

:eyecrazy Една нула май има повече в задачката ли :?: :lol: :eyecrazy

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 10 авг 2007 16:18

"чист годишен доход от около 50000 лева в България се постига сравнително лесно"

"Малко" преувеличено, ама нейсе. :-)

И зависи от професията. За повечето хора все пак е важно да работят това което им харесва и това за което имат талант!

Има маса професии които в БГ са обречени на мизерия. Примерно - хората занимаващи се с наука.

Какво би им дала скапаната държава тук? Мижава заплата + професори и доценти олигофрени занимаващи се само с интриги и готови да си свалят гащите само за да им се появи името в някоя публикация? Много ясно че ще идат в някой западен институт примерно, и през ум няма да им мине да се връщат.

Аз седя в БГ просто защото професията ми позволява да изкарвам добри пари засега. Ако имах лошия късмет да ме бива в нещо което тук не се цени, 100% щях да съм навън, и вече отвратен от държавата.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”