Аз мислех ако се наложи да купувам нов, да махна новата перка и да си сложа мойта старата. Тя е с една зегерка отпред която се маха, перката се вади от оста на мотора и се подменя!
Поне аз си мисля че ще стане! (недай си боже да се наложи да разбирам това......)
Проблем!Странен шум (като резонанс) от перката на радиатора!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
toshev написа:Благодаря колеги (особено kris11 за изчерпателния отговор) !
напръсках обилно (на работеща на 1-ва перка) м/у корпуса на мотора и тялото на перката с WD40 !
Може би съм спасил положението за известно време (1-1,5 год.)!
P.S. Проверих, ново моторче+перка=100лв. Честит сбор! Да не говорим колко време ще загубя + доливане при разлят антифриз+дест.вода!
1. WD 40 е времено решение и е предназначено повече за отвиване на клясали болтови или ръждясали такива. Смазващите му качества за с кратковременен ефект.
По доброто решение е спрей с МоS2 na Den Braven / 4 лв/ има и др. марки .
2. Мога да проверя на моргата от която купих моя вентилатор миналата година / 35-40 лв в идеално състояние/
2.а Операцията по демонтаж -монтаж е по-малка от 1 час , и антифриза ти е за смяна след толкова години. В "Метро" има 5 л туби руски "ТосоЛ" към 15 лв за -40 градуса по спомени.
2.б . Най е шибана скобата на долният маркуч на радиатора - точно там е наврян и маркуча на хидравликата , ама със "специални"клещи от 4 лв от "Шон ЖО" се справих лесно
Даа, наистина е временно....ама нали ще му капна масалце...
Тия скоби на маркучите наистина са гадни, пронвал съм да ги сваля и се отказах (миналата година)! Пък иначе антифризчето си ми е ново, смених го миналата година(сменях термостата и използвах случая), сумати време търсих дестилирана вода за да го разредя 50:50! В момента течноста ми е бистро зелена, като сълзичка ми е, и си ми е жал да я разбутвам...
Kris11, ще съм ти благодарен ако ми кажеш само за сведение как е във Варна цената в някоя автоморга, но не се ангажирай усилено, само ако случааайно имаш път някъде...... аз като се поосвободя близките дни (надявам се) ще си потърся тук по Русенските автоморги, да видя заслужава ли си или не!
Тия скоби на маркучите наистина са гадни, пронвал съм да ги сваля и се отказах (миналата година)! Пък иначе антифризчето си ми е ново, смених го миналата година(сменях термостата и използвах случая), сумати време търсих дестилирана вода за да го разредя 50:50! В момента течноста ми е бистро зелена, като сълзичка ми е, и си ми е жал да я разбутвам...
Kris11, ще съм ти благодарен ако ми кажеш само за сведение как е във Варна цената в някоя автоморга, но не се ангажирай усилено, само ако случааайно имаш път някъде...... аз като се поосвободя близките дни (надявам се) ще си потърся тук по Русенските автоморги, да видя заслужава ли си или не!
Проблема ми се задълбочи. Толкова здраво вибрира и шуми че чак спира да духа като изпадне в резонанс!
Днес си купих от Ауто+ перка+моторче комплект, струваше ми 78 лв. Направо се изненадах от евтината цена! Марката е ~hans pries PROTEC germany~, някой знаели дали са читави!
Предстои тежката смяна тези дни!!!
Днес си купих от Ауто+ перка+моторче комплект, струваше ми 78 лв. Направо се изненадах от евтината цена! Марката е ~hans pries PROTEC germany~, някой знаели дали са читави!
Предстои тежката смяна тези дни!!!
Не се ли похвалих че от 1 седмица съм си с ново моторче! 78 лева от АУТО ПЛЮС, некво немско.(Hains-Prais)
Отне ми 1:30 часа и още 30 мин за да обезвъздуши и тествам!
Бях разхвърлял цялата предница пред блока.Събраха се поне 10 кибика, като ме питаха какво правя (гледката беше наистина страшна), отговарях че сменям двигателя, слагам дизел щот тоя ми горял.....
!!!
Перчицата ми е новичка сега, работи си тихо, пък и термостата си смених с такъв на 84 градуса (стария 87), не че не работеше ама нали такъв ми дават заводско!
Отне ми 1:30 часа и още 30 мин за да обезвъздуши и тествам!
Бях разхвърлял цялата предница пред блока.Събраха се поне 10 кибика, като ме питаха какво правя (гледката беше наистина страшна), отговарях че сменям двигателя, слагам дизел щот тоя ми горял.....

Перчицата ми е новичка сега, работи си тихо, пък и термостата си смених с такъв на 84 градуса (стария 87), не че не работеше ама нали такъв ми дават заводско!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”