Bora какъв двигател?!
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
russonera написа:Трудно се намира читава 4ка-дизел.
Много лесно се намира читава 4-ка дизел, но като всяко читаво нещо струва много пари. В това е проблема. Хубав, ама наистина хубав екземпляр TDI 150 кс, било в изпълнение GTI или 4motion е между 9 000 и 11 000 евро. Поради тази причина на никой не му се дават толкова много пари за кола, която вече си е на 5~6 години и всички казват, че нямало.
dobrinb написа:Имай предвид, че за петцилиндровия 2.3 V5 не съм чувал изобщо добри отзиви. За разхода на 1.8 Т беше писал един колега, че под 20 в София не пада, но това са непреки впечатления. За разхода на 1.9 TDI 150 к.с. изобщо не знам, нека някой друг да каже. Въпреки всичко, послените два двигателя са топ изпълнение в гамата на VW и не случайно се монтират на луксозните варианти от всички модели на VAG.
Здравейте колеги.Аз карам Бора 2.3i V5 4Motion Synchro Sport.
Взех я с ГИ слаган в Италия от оригиналната фирма.На газ с доста настъпване в София ми дава 14л.
Колата върви за световно.От досегашния си опит само BMW 2.5d нагоре може да ми се опре

Това са моите впечатления

Бората ако е бензин 1.8Т е добър избор,да не кажа най добрия в съотношението разход спрямо вървене,и именно по този критерий са по-добри от 2.3 ,за който лошите работи дето се чуват из форума не са че се чупи или нещо такова,а просто динамиката му не отговаря на разхода на гориво.Лошото е че не съм виждал много бори 1.8 Т да внасят ,да не кажа въобще поне аз докато си търсех кола преди два-месеца също една от целите ми беше бора /дори главната
/с 1.8Т ама нито една не видях .Прави ми впечатление,че в щатите се срещат доста по често отколкото в европа,тук повечето 150 к.с. са 2.3 като че ли.Най-често за съжаление внасят изпърдяни ТДИ -милионници и от бензиновите масово са 1.6 /2.0,дори 1.8 е рядко срещан обикновенно в безмислената според мен комбинация с 4-Motion.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”