Проблема ми е следния.неми работят светлините и когато влюча на задна нищо не виждам а и като натисна стопа десния стоп не свети.Нещо става защото сменях крушки от единя стоп на другия и на светлините за задно виждане и пак не става.Как мога да разбера от къде другаде може да идва проблема.
Пасата ми е модел 2-ка от 1991г.
Благодаря!!!

Светлините ми нещо не работят
- aiptek
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vaskoto1 написа:за начало можеш да се научиш какво караш! 2йка '91 няма!
за справка разгледай темата в началото на раздела "какъв ми е пасата?".
братле аз ли знам какво карам или ти ако можеш да помогнеш помогни
аз карам ето този VW Passat B3 (04.1988 - 09.1993) и знам че се води 2-ка.Са това че сум се бъркал проблем ли е.Даго напиша в отделна тема
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
aiptek написа:братле аз ли знам какво карам или ти ако можеш да помогнеш помогни
Тъй, де, тъй!

Недей са нерви!
И аз в началото огелпих нещата с модификацията, ама в другата посока

Мислех, че карам Passat 3, В4, като смятах, че 'В4' означава това, че е комби.
А то си е чисто В3...

Казаха ми колегите и се коригирах!

Относно светлините за заден ход вероятно проблема ти е в датчика, намиращ се на скоростната кутия.
Представлява едно като болт, на главата на който стърчат 2 кабелни обувки. Влизат 2 кабелчета в него, ще го познаеш!

Вземи ги дай накъсо тези 2 кабелчета (при подаден контакт) и ако светнат задните светлини, в датчика е проблема. Нов мисля е около 12-15 лв.
Специално за стопа ще трябва да огледаш плафона. Възможно е да се е пооткъртила някоя от металните пластини вътре. А също така възможно е просто да се е огънала навътре и да не контактува.
Цял заден фар в морга е под 30 лв. Само плафона не би трябвало да стува повече от 15.
Късмет!

- aiptek
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:aiptek написа:братле аз ли знам какво карам или ти ако можеш да помогнеш помогни
Тъй, де, тъй!![]()
Недей са нерви!
И аз в началото огелпих нещата с модификацията, ама в другата посока
Мислех, че карам Passat 3, В4, като смятах, че 'В4' означава това, че е комби.
А то си е чисто В3...ко да се праи!
Казаха ми колегите и се коригирах!
Относно светлините за заден ход вероятно проблема ти е в датчика, намиращ се на скоростната кутия.
Представлява едно като болт, на главата на който стърчат 2 кабелни обувки. Влизат 2 кабелчета в него, ще го познаеш!
Вземи ги дай накъсо тези 2 кабелчета (при подаден контакт) и ако светнат задните светлини, в датчика е проблема. Нов мисля е около 12-15 лв.
Специално за стопа ще трябва да огледаш плафона. Възможно е да се е пооткъртила някоя от металните пластини вътре. А също така възможно е просто да се е огънала навътре и да не контактува.
Цял заден фар в морга е под 30 лв. Само плафона не би трябвало да стува повече от 15.
Късмет!
Да .... сори можеби трябваше да се извиня за грешката со. И все пак СОРИ.
Нервирахаме модетаторите от дата.бг
Благодаря ти все пак!!!
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
VW_forever написа: и аз карам същият колега, но когато го купувах ми го пробутаха за 3-ка....
Сори за СПАМ-а, ама да идеш да стиснеш ръката на джамбаза, дето знае каква кола продава!!!
В петък пооглеждах колите из пловдивските морги за информация на колега от форума и нямаше ни един, дето да е наясно с моделите!!!
Даже се намери и такъв, дето като му казах, че търся "ей такъв" -(сочех един В3) или следващата модификация, той ме заведе при една В5-чка и заяви най-отговорно, че по средата м/у двете няма друга модификация!
А пък какви бараки бяхааааааа.... не ми се разправя!
Единствено една Arriva, '93 година ми хареса и като интериор, и като двигател!
Най-странното е, че НЯМАШЕ КЛИМА!!!

- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
За radotom:Това го написах на шега, иначе "джамбаза" дето ми докара колата ми е приятел и преди 7год. доста спорихме, аз естествено държах, че е 2-ка, а той не та не 3-ка. Също така ми гарантира, че щом мотора е 2Е е 2000куб., та това го казах на майстора при един техн.преглед, той ми се изсмя в очите, накара ме да вдигна капака и заключи: Такъв малък двигател е не повече от 1800куб..... та от тогава ме е страх да кажа колко куб. ми е двигателя. Ей това е майстор- само с поглед...
Защо ли и тези от даначното не мислеха, като него

Последна промяна от VW_forever на Нед 12 авг 2007 23:27, променено общо 1 път.