капак на клапани
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
капак на клапани
За 2 години откакто карам Голф 2 1,6 мотор, единственото нещо с което не можах да се справя е теча на масло от капака на клапаните. За този период съм сменил една коркова и две гумено-метални гарнитури. Като за последната, най-оргинална си платих 38 лв. Всичко е за по 4-5 месеца. Вече само като протече много свалям капака мажа гарнитурата със силикон и така изкарва около два месеца. Носих капака при един познат слага го на некаква маса, вика равен бил. Равен ама тече
. Мисля да се върна на коркови гарнитури/ добре, че си запазих шпилките/. Някой ако се е спарвил с проблема да сподели.

- Вангел
- Автомобил:
- Двигател:
:)
Ани това ще да е:))))
Кажи му да ти монтира датчик за налягането върху капака на клапаните:)
Кажи му да ти монтира датчик за налягането върху капака на клапаните:)
- chakarov_force
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
И при мен го има този проблем. Преди 2-3 месеца я смених - заспа, рай, никакъв теч вече. Преди седмица като направих един трип от 1000км и покарах малко в лютеницата - пак протече, ама тоя път така протече, че за 500км изтече 0.5 литра масло. И аз мислех със силикон, има един дето е за картери на по-новите автомобили. С него ли става фокуса?
- Вангел
- Автомобил:
- Двигател:
:)
колко парички взимат вашите майстори за смяна на тази гарнитура:)?
Ако не е тайна де?
Ако не е тайна де?
Re: :)
Вангел написа:колко парички взимат вашите майстори за смяна на тази гарнитура:)?
Ако не е тайна де?
Аз сам си е сменям не е философия-в събота за 15 мин си е смених-та пробвай и ти трабва ти само отверка с накрайник за камък Ном.10 и си готов

Иначе вземат по около 10лв за смяна

- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
brum написа:И при мен го има този проблем. Преди 2-3 месеца я смених - заспа, рай, никакъв теч вече. Преди седмица като направих един трип от 1000км и покарах малко в лютеницата - пак протече, ама тоя път така протече, че за 500км изтече 0.5 литра масло. И аз мислех със силикон, има един дето е за картери на по-новите автомобили. С него ли става фокуса?
Колега това е много

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Ха, какво ми казаха току що !
Капака на клапаните се изчуквал
. Е, сега, само в случайте когато е тенекия. Там където контактувал капака с гайките които го натискат надолу тенекията поддавала. И след смяна на гарнитурата правела добър контакт само там. Затова се изчуквало.
И все пак - това е от майсторите в сервиза на heed 91. Трябва да има нещо вярно
.
Капака на клапаните се изчуквал

И все пак - това е от майсторите в сервиза на heed 91. Трябва да има нещо вярно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”