БЪЛГАРИЯ,Родината.......и спама....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Пон 13 авг 2007 9:11

Tyan написа:И приблизително 50000 са 365 дни по 140 лева така като се замисли човек въобще не са много ;) още повече като идват от няколко места

И в неделя ли печелиш по 140 лв? Сигурно имаш 6-8 таксита дадени под наем или 1-2 магазинчета?

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пон 13 авг 2007 10:35

[quote="ГLГLГL"][/quote]

Има разлика между страна и държава. Страната е даденост - природа. Държавата си я избираш. За съжаление поради много причини, които на всички са ясни немога да си я избера.

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пон 13 авг 2007 11:06

Как пък всички "патриоти" се оказва,че работите в голям град,а? Да ви питам там ли сте родени? И още - а потни вода пили ли сте? Щото тука у провинцията някой трябва да бачка физическата работа за да имате у офисите си примерно пожароизвестителните системи,поставките за скъпите ви GSM-и,да имате мущуците през които да духате в Дрегера и много други /а аз изброявам само артикули от нашата фирма/ За всичко това се изисква хора,които бачкат с работно облекло,а не с костюми Тези хора се мият с каша всеки ден,а не с ароматно сапунче.Тези същите хора се радват на заплата 350лв на МЕСЕЦ!!!
Да и моя баща е 45 набор и той се е не спирал и той фирма е направил /с ортаци,защото пари няма/ и той от нищото е почнал и той мрази правителството на Иван Костов /и не само неговото/ и той премии дава - по 50лв от джоба си ама дава от сърце .................къде е разликата,а?
За държавата и колко ни помага само ще кажа,че преди да продадат енергото ни поискаха 48 000лв !!!!! за трафопост,който беше необходим да започнат машините ни да работят
И все пак си останах тук и тук ще си остана
Но разберете,че не всеки има ВАШИЯТ късмет и че в някой от градовете на Българя понятие 1500лв заплата не съществува

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 13 авг 2007 11:38

Брей че интересна темичка - чак сега я видях. Настанал е върл спам, ама разискваните проблеми са актуални и подлежат на обширен коментар.

Аз лично съм бил в Америка 2 години - да не бях ходил, за да ми разправят някои хора колко е хубав животът там. 4 месеца здраво бачкане, споделяне на квартирата с n броя хора и пестене - по този начин се изкарват парици. Пак зависи де - трябва да имаш доходни работи (поне 2) и сезонът да е добър - щото 99,9% от хората, които отиват там на work and travel или някакви подобни програми, работят в летни курорти, които са пряко зависими от туристопотока. Колегите, които казаха, че ако останеш там и искаш да живееш що годе нормален живот, ти трябват много пари, са напълно прави. Това за евтината храна го забравете тотално - евтини са спагетите и соевите кремвирши. Качественото ядене струва бая, но е верно, че там гладни няма де - всеки може да си купи поне храна, което вече си важи и за България. Ако нямаш пари за основни неща и се оплакваш - виновен си си ти - работа за поне 300 лева има навсякъде - ааааа, малко са - еми като са малко, не мрънкай, че няма работа. Не може да почнеш с 1000 лева стартова заплата - трябва да си ги заработиш и да докажеш, че ги заслужаваш. Проблемът ни вече не е безработицата, а мързелът и чакането всичко да ни дойде на тепсия. Е няма да стане така.
Та пак за Америка - там е пълно с утрепки, пияндурници и пропаднали мизерници - просто можеш да се учудиш колко голям е броят им на глава от населението - ужасно много са. Не говоря за места като Харлем или Бронкс - там вече е почти военно положение - без майтап. На метростанцията на 105 улица и Амстердам Авеню (може и да бъркам точните наименования, моля да ме извините), което е началото на Харлем - в Манхатън!!!, имаше полицаи с бронежилетки, щитове и автомати.
Американците са потънали в кредити - затънали са до гуша - всичко е на изплащане, и като по някаква причина си загубиш работата и нямаш приходи, за 2 месеца ставаш бездомник - взимат ти всичко. Може би сте чували за кризата с ипотеките в САЩ напоследък - огромен процент от хората не могат да обслужват кредитите си, което заплашва с фалит банки, кредитни институции и ред други организации. Нямат пари средните американци - всички се оплакват колко им е труден живота и наистина не е лесен. А че къщите им са от картон и падат при най-малкия повей на бриза - това е отделна тема.

Аз лично не си представям да живея като среден американец, да изплащам тъпата дървена кочина 30 години, жена ми да тежи 120 кила без дрехи, да пия бира, която има вкус на газирана вода, да ям генно модифицирани боклуци, да излизам на ресторант 2 пъти годишно, щото нямам пари за повече, да съм в постоянен страх, че могат да ми вземат колата, ако пак забавя вноската, дацата ми да пушат "pot" - така казват на тревата там - на поразия, да не мога да си позволя здравна осигуровка, щото е $800-1000 за 4-членно семейство на месец и годишната ми почивка да е 2 дена в мотел - щото нямам платен отпуск и не мога да си позволя да не работя.

Харесаха ми доларите, които донесох от САЩ, харесаха ми пътуванията до Ниагара (велико е), Ню Йорк и Бостън, доста видях, но дотук. Американския начин на живот ме побърква, пък и България много ми липсва - просто не мога да живея далеч от родината - ужасно ми липсва - до плач съм стигал, :oops: :oops: , колкото и за коравосърдечен да се смятах.

И в България може да се успее - само погледнете колите по пътищата. Мафиоти - ще кажат някой. Да ама не - престъпници има - има ги навсякъде, но много от хората, които карат хубави коли и живеят добре, са постигнали успеха си по честен път - не са мутри, както повечето слабоумници си мислят. Аз лично, когато видя Мерцедес или Ауди за 150 000 лева, не завиждам на собственика му и не го смятам за бандит. Просто като спра на светофара, си мисля какво да направя, за да си купя и за някой ден такава кола.

Единствените ограничения в живота ни са тези, които сами по един или друг начин си поставяме.
България над всичко!!! :patriot :patriot :patriot :patriot

Последна промяна от connor cane на Пон 13 авг 2007 11:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 13 авг 2007 11:43

connor cane написа: Аз лично, когато видя Мерцедес или Ауди за 150 000 лева, не завиждам на собственика му и не го смятам за бандит. Просто като спра на светофара, си мисля какво да направя, за да си купя и за някой ден такава кола.

в 80% от случаите е така
обиколих доста европа тая година
такива и толкова скъпи коли като в софия видях само в Монако
много сме богати от честен труд еййй :wink:

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Пон 13 авг 2007 11:48

imedarov написа:
ГLГLГL написа:

Има разлика между страна и държава. Страната е даденост - природа. Държавата си я избираш. За съжаление поради много причини, които на всички са ясни немога да си я избера.

Е като идеш в Германия там няма ли природа? Или не може да си подбереш държавата по природата? Разлика м/у понятията няма.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пон 13 авг 2007 13:05

в германия природата е мноо яка, верно
ама там хора нема,
влизаш в кръчмата в 19-20 часа в делничен ден
нема никой бате
ходиш по улиците- няма никой

даже тъжно чак ти става от тая празнота
скучен живот си е там, не ми го хвали

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 13 авг 2007 14:13

dude написа:в германия природата е мноо яка, верно
ама там хора нема, влизаш в кръчмата в 19-20 часа в делничен ден
нема никой бате
ходиш по улиците- няма никой

даже тъжно чак ти става от тая празнота
скучен живот си е там, не ми го хвали
\
Това го казваше и моят колега-германец(специалист попозитивна психология)...той ужасно много ни завиждаше(тодината беше 1991!!!!-криза и бандитизъм в разцвет) за семейността в отношенията..твърдеше,че българският народ се държал като едно голямо семейство(нещо непознато при тях)....и това помагало за колективното разпределение на стреса(лайтмотива на позитивната психология)......абе казано по обикновеному ДА ИМАШ С КОГО ДА ИЗПИЕШ ПО ЕДНА РАКИЯ КОГАТО ТИ Е МНОГО КРИВО....
Той твърдеше ,че ако в Германия се случи и 1/3 от това което става тук поне половината от германците ще отключат реактивни депресии...
А за SYNCRO само ще кажа,че съм живял и в Търговище и в Шумен(а не само във Варна),че съм започнал лекарската си професия сам в една смрадлива дупка в Балчик,където си бях и санитарка и сестра и лекар...денят ми почваше с чистене и миене,слидваше дезинфекция и стерилизация на инструментите,а после прегледите и т.н......но въпреки всичко и до ден днешен Балчик си остава най-романтичното място където някога съм работил....въпреки,че сега съм на позиции за които дори и не съм мечтал,че ще достигна(но съм ги достигнал със собствени усилия)
Много неща съм видял и препатил.....Имало е ситуации ,когато съм гледал смъртта в очите и съм се радвал,че в този момент брат ми(който работеше в съседство ) е успял да се отдалечи от опасното място и майка ми може да погребва само един син вместо двама.....събирал съм парчета от хора по релсите и сме се чудили как да ги сглобим за ковчезите...по цели дни дъм ходил като побъркан,когато се е налагало да говоря с обречени на смърт хора(включилно и деца)......взирал съм се съм много пъти и в блестящите от радост и щастие очи на излекуваните от мен хора...
Дълбоко съм си преосмислил и продължавам да преосмислям живота си....и ви казвам.....[color=red][b]Животът...това е истината....живял съм и с малко и с много пари....те не са нещо за което си заслужава да се мисли и да се говори!!!!!!![/b][/color]
А БЪЛГАРИЯ и РОДИНАТА са онова идеалистично съвездие което грее над нас ,което ни кара да вярваме в духовното,във възвишеното и в бъдещето на нашите деца и внуци.....Без идеал не се живее!!

Потребителски аватар
Formel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Formel » Пон 13 авг 2007 14:29

:039: :039: :039:
намерих малко пуканки и сядам да чета

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 13 авг 2007 14:30

Жокер ти си нечовек, кеф ми е да ти чета постовете :да:

Поздрави.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 13 авг 2007 16:08

niikoo_1 написа:Жокер ти си нечовек, кеф ми е да ти чета постовете :да:

Поздрави.

Е хайде сега.......аз съм просто един средностатистически БЪЛГАРИН,който е свикнал никога да не се предава и да не върви подир ОВЧАРЯ ,колкото и тежка да е сопата му.....(още от гимназиятяа ми викаха черната овца...и до ден днешен е все така)...
Абе,че съм черен за някои черен съм....... АМА ОВЦА НЕ СЪМ И НЯМА ДА БЪДА!!!Мъча се сам да разбера света около себе си без да ползвам журналистически щампи или мъгляви идеологеми......много е трудно,понякога се правят фатални и болезнени грешки.....но успееш ли да усетиш макар и мъничко от смисъла на живота...... тогава наистина ставаш щастлив и това щастие никой не може да ти го отнеме!!!!!
шапка свалям на всички вас форумци-патриоти.......!!!!
Темата я пуснах нарочно защото наблюдавайки (макар и виртуално)общия мотив(на практика касаещ съвсем далечни от тази тема проблеми,но съотносим и към другите категории проблематика) на този форум аз бях почти сигурен,че много от форумците са идеалисти и заклети родолюбци!!!! И се убедих в това !!!!!!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 13 авг 2007 16:25

joker написа:
niikoo_1 написа:Жокер ти си нечовек, кеф ми е да ти чета постовете :да:

Поздрави.

Е хайде сега.......аз съм просто един средностатистически БЪЛГАРИН,който е свикнал никога да не се предава и да не върви подир ОВЧАРЯ ,колкото и тежка да е сопата му.....(още от гимназиятяа ми викаха черната овца...и до ден днешен е все така)...
Абе,че съм черен за някои черен съм....... АМА ОВЦА НЕ СЪМ И НЯМА ДА БЪДА!!!Мъча се сам да разбера света около себе си без да ползвам журналистически щампи или мъгляви идеологеми......много е трудно,понякога се правят фатални и болезнени грешки.....но успееш ли да усетиш макар и мъничко от смисъла на живота...... тогава наистина ставаш щастлив и това щастие никой не може да ти го отнеме!!!!!
шапка свалям на всички вас форумци-патриоти.......!!!!
Темата я пуснах нарочно защото наблюдавайки (макар и виртуално)общия мотив(на практика касаещ съвсем далечни от тази тема проблеми,но съотносим и към другите категории проблематика) на този форум аз бях почти сигурен,че много от форумците са идеалисти и заклети родолюбци!!!! И се убедих в това !!!!!!

АМИН !!!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 13 авг 2007 16:26

олиииииииииииии
олииииииииииииииииии
още малко ще се разрева
като чета тоз бълвоч

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 13 авг 2007 18:34

[quote="ГLГLГL"][/quote]

няма събота, няма неделя .... понякога по 24,32,48 часа задачки после два три дни отмора .... понякога няма отмора...... очите червенеят ....движиш като зомби ...... Ще се почива след като стана на 30се :) ...... така и така нощем няма какво да се прави ...идеално е за работа ..

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 13 авг 2007 21:00

One написа:олиииииииииииии
олииииииииииииииииии
още малко ще се разрева
като чета тоз бълвоч

имаш много време докато порастнеш!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”