Майсторско управление

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пет 01 юли 2005 15:51

даде ама с различни акъли може да стане колата по-таван и после bishop ама нали беше така онака . Когато един шофьор се почуства сигурен в управлението на автомобила и в свойте умения той сам би се справил с някой основни трикове. А ако не знаеш как да пускаш съединителя с такива разни акъли не се стига до хубаво.

АБСОЛЮТНО ПРОТИВ

Потребителски аватар
ifa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ifa » Пет 01 юли 2005 17:08

SSivanov написа:gruebel Screwy Screwy Screwy Director АМИ ТО Е ПРОСТО ИЛИ ГО МОЖЕШ ИЛИ НЕ ГО МОЖЕШ.

E те тука хич не съм съгласен....
все едно да ми кажеш или можеш да караш или не можеш Screwy
това, че си има родени некадърници е съвсем друг въпрос :wink:

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пет 01 юли 2005 18:37

Сега ще ви кажа за какво съм против:
1. представетеси че чете новобранец шофьор как да се излезе от някаква кризисна ситуация.
какво си мислите че му е влязло в главата:
100% я да го пробвам това на някой полигон за какво аджеба пишат тия в този форум .
след 3-4 проби "Я аз съм много добър бе "
В прав текст ще ви кажа че това се нарича чист член на алкайда на пътната обстановка.
Изобщо нещата си идват с времето и стажа няма нужда от празни приказки това така това онака в кризисна ситуация на младия шофьор ще му тряба бутон F13 за рестарт камоли да се сети за каквито и да било подробности. Противоречивата информация в главата му от форума и инстинкта за самосъхранение + "добро шофиране' ще е равно на самоубиство. А тогава от своя страна статиите като БМВ или някакъв друг автомобил в автобусна спирка ще са ежедневие.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 01 юли 2005 20:30

Колега можем да си представим много неща-нещо от рода на защо да ям като утре пак ще огладнея-всеки пълнолетен гражданин носи отговорност за действията си-не съм новобранец шофьор-книжка взех на 13.10.1989 а можех да карам без придружител 2 години преди това-не мога да кажа,че съм перфектен водач защото има ситуации в които не съм изпадал-споделянето в този форум може да е полезно за всеки,който не е попадал в описаната от някой друг ситуация това ми е идеята,а който начинаещ иска да си пробва уменията само от прочетено засягат го законите на Р България и отговорността му произтичаща от тях!!!

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пет 01 юли 2005 20:34

веселин написа:Колега можем да си представим много неща-нещо от рода на защо да ям като утре пак ще огладнея-всеки пълнолетен гражданин носи отговорност за действията си-не съм новобранец шофьор-книжка взех на 13.10.1989 а можех да карам без придружител 2 години преди това-не мога да кажа,че съм перфектен водач защото има ситуации в които не съм изпадал-споделянето в този форум може да е полезно за всеки,който не е попадал в описаната от някой друг ситуация това ми е идеята,а който начинаещ иска да си пробва уменията само от прочетено засягат го законите на Р България и отговорността му произтичаща от тях!!!

Много се съмнявам че ако попаднеш в някаква кофти ситуация изобщо ще се се сетиш за нещо просто ще разчиташ на инстинкта си.
Замисли се че като попаднеш в кофти положение първо действаш и чак след това правиш разбор на случилото се .

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 01 юли 2005 21:28

Тая работа с инстинкта...к,во да ти кажа-нямаш опит нямаш инстинкт-зат,ва бешехубаво едно време със знака внимание на стъклото а сега не знаеш колегата пред теб дали не е пиян надрусан или не си е купил книжката-ето днес на цариградско-кремава лада чийто водач още от Евлоги Георгиев се меткаше наляво надясно и засичаше наред-така ли???Настига го после Веско преди Плиска престроявам се се съвсем културно пред него и поддържам 70 при ограничение 80-отдясно тролеи и маршрутки отдясно коли със 100 км/ч,колегата взе да светка да свирка отзад а аз само ,тва чаках кротнах на 60-ема още две ленти не съм му спирал пътя -мамка им на такива олигофрени!!!

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 02 юли 2005 0:48

И аз съм съгласен да си направим такава тема. Като не става въпрос за каране на ръчна и разни простотий, (а за авариино спиране,как да не ни блокират колелата и с ква сила да натискаме спирачката когато нямаме абс... или пък когато падне някво дърво на пътя, колко точно да извъртя с волана, така, че да не обърна колата и да избегна опасността - за такива работи става въпрос - когато някой е минал през това, и сподели тук, всички ще знаем какво да правим) Според мен има кой какво да научи като си споделяме преживени критични ситуаций... И който иска да прави експерименти, да си види лимитите на колата, отива на божурище и тва е.

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Съб 02 юли 2005 7:24

Абе колкото повече се замислям, ssivanov май е прав. Никой не може да ти каже примерно колко да завъртиш волана без да обърнеш колата - ти трябва да го усетиш. Така, че практика му е майката, а пък иначе ако има някаква школа (поне навремето май имаше) за шофиране в екстремни ситуации - най-добре курс там.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Съб 02 юли 2005 7:47

ми освен да съберем пари да вземем една лада
да я бронираме с тръби та всеки да се търкаля през капак :)

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 02 юли 2005 9:22

Да ама не -бая пари трябва да събереме-голф пасат корадо джета щото пътното поведение на жигата с т,ва леко дупенце е различно от наште колици иначе е много яка идеята и се сещам навремето във ветеринарния като учих в Стара Загора-мислихме със съквартирантите да си купим една циганка-за секс и за домакинска работа :D сори за спама,просто ми дойде на акъла :D

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 02 юли 2005 14:39

Гледах някъде, май беше по дойче веле, в Германия, Франция, абе въобще европа имат такива курсове за напреднали, при които желаещите се обучават точно на такива работи - как да спреш най бързо като нямаш абс или как се овладява колата когато занесе в зависимост от силовото предаване. Даже в репортажа показаха една мацка как се занася като закачили на колата някви приспособления и допълнителни колела, и всичко се управлява с компютър... абе много е полезно и тук да има такива курсове, обаче няма кой да ги направи, или поне аз не съм чул за такова нещо... но там хората бяха много доволни от резултата накрая на предаването. Доста неща им се изясниха за тва как да реагират в екстремни ситуаций.

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Чет 07 юли 2005 15:59

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Пет 08 юли 2005 0:23

та и аз да се изкажа по въпроса , и на мене ми харесва , 6тот съм малко щурав, и ще ми е полезно.
днес, кво направих , излизам от нас , и на 200 метра имаше пясък( останал от тия ш*бани дъждове), и си викам чекай си дръпнем една ръчна , леко да се кривне, и ша си изправим (редовен номер) , и като се завъртях, обърнах се 180градуса, не е истина а уж т'ва он'ва

та мисля че може да има полза .........

Потребителски аватар
Bliznak
Автомобил: MK6 Golf GTI
Двигател: 2010

Мнениеот Bliznak » Пет 08 юли 2005 8:37

Смятам, че е полезна такава тема, имал съм доста ситуации на пътя и още има какво да се научи. Вече друг е въпроса за спортно шофиране /хаиде на сбирките майсорите ще показват на място - ръчни, крачни ала бала...тука не е мястото за такава помощ - някой ще се пребие някъде/

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”