Здрасти.
Да внесем малко пояснения, защото за пореден път се бъркат моделите, които могат реално да се сравняват.
Шкода Октавия не трябва да се сравнява Пасат, бил той В5 или В5.5, защото този модел на Шкода е на базата (шаси, ако искаш го наречи) на Голф4, Бора, Ауди А3, Сеат Толедо).
Всички гореизброени модели са сходни, като Октавията (говоря за Октавия І) мисля, че с най-голям багажник 500 л. (еднакъв и при хечбек и при комби). Октавията си страда както и Голф, Бора и Толедо от сравнително тясна задна седалка. Ако си висок просто ти опират краката в предната седалка.
Пасата е друга класа. Можеш да го сравняваш с Шкода, но Супърб. Тук вече габаритите на вътрешното пространство са друг порядък. Простор имаш и на задната седалка + голям багажник.
Слабост на тези два модела е така наречените алуминиеви носачи или по-скоро стационарния шарнир в тях. Ако евентуални разходи по поддръжка на предница не те притесняват, аз бих те посъветвал да вземеш Пасат.
Ако ли не, моето мнение е за Бора. От гледна точка на това, че ще държи по-висока цена спряма Октавията или Толедото.
Сещам се, че така наречената Октавия седан реално си е хечбек, т.е. класическо двуобемно купе -имаш достъп от багажника към купето.
П.П. Лично аз имам приятел с Октавия 2003 1.8 Т 4х4, за която с ръка на сърцето казвам, че страхотна кола.
Сетът си е 6 и не искам да се разделям с него! Но ще ми трябва по-голяма кола и затова сондирам мнения и от следващата седмица започвам великото обикаляне. Много трудно избирам коли, много съм взискателен .
от тия трите толедото е най-евтино
а според мен не им отстъпва по качества, освен това на мен лично много ми харесва на външен вид...
абе квото излезе читаво в крйна сметка
Бях изправен пред същата дилема, а резултатът е в гаража - и в пряк и в преносен смисъл ... Мощен, удобен, голям, комфортен автомобил, с доста /470 литра/ място за багаж, и качествена изработка. Нито едно от другите две предложения не може да конкурира Пасата по качество на изработка. Все пак преди да излезе Фаетона, Пасатът беше т.нар. флагман на марката
малко ми е чудно, че отказваш Г4 защото бил малък и сравняваш октавия и толедо с пасат Колегата brabus e написал подробно разликите и няма да го повтарям.
Само ще кажа, че Пасата е РАЗЛИЧНА (по-висока) класа.
Иди на Горубляне (защото има най-голям избор от модели на едно място) и пробвай последователно трите харесани от теб автомобила. Това ще помогне най-много за избора ти.
Погледни и някоя А6-ца след '98. Цените са добри, а поддръжката е абсолютно еднаква с тази на Пасат-а.
За втори път се изказвам по тази тема ... питаш кое е по-добро от трите!? Сигурно се колебаеш за покупка!? За втори път ти казвам ... тук не съществува избор!? Виж колата на dobrinb и тичай да купуваш подобна ... това е
Вземи Октавия,Пасата не си струва да даваш толкова пари.Октавията по прилича на автомобил.Тея Пасати така и не се научиха да ги правят по привлекателни.Направо си е грозна още от предишните си модели!
H2O написа:Вземи Октавия,Пасата не си струва да даваш толкова пари.Октавията по прилича на автомобил.Тея Пасати така и не се научиха да ги правят по привлекателни.Направо си е грозна още от предишните си модели!
въпрос на мнение...за мен пък по привлекателна от пасата няма