Важна промяна в Закона за движение по пътищата!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 14 авг 2007 16:57

Huizel написа:Я да питам аз ей това
"4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство; "

Днеска ми думнаха акт за превишена с 35 км/ч ,как така ше остана без книжка?След като 1 месец мога да си карам с акта,след тоя 1 месец ли се изтърпява наказанието,тея нормални ли са бе. Четири години нямам едно нарушениице,ама минимално и са изведнъж да ми вземат книжката за цял месец.Я някой запознат да ме светне какво да направя.Аз това работя бре,немога да остана без книжка. :evil:
обжалвай. наеми си адвокат!

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Вто 14 авг 2007 17:52

Точно така - обжалвай, вероятността за успех е много голяма, без значение дали си виновен или не. Но желателно с помощ от адвокат.

Алтернативата е да върнеш книжката и да караш без книжка 1 месец, но с пари в брой :-), и разбира се да се стараеш да не даваш повод за спиране, а ако те спрат да твърдиш че си си забравил документите. За един месец е малко вероятно да те спрат без причина, но това е на твой риск, при това немалък!

По-добре все пак обжалвай.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 14 авг 2007 18:38

а какво да обжалва? това е текст от закона...... :roll:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 15 авг 2007 11:13

Ами ще оспори акта, например да претендира че показанията са на друга кола. Лесно може да твърди че чак сетне като си е седнал в колата е видял че часа на засичане показан на радара се разминава с реалното време примерно. И да се търсят формални причини например - за свидетел се е разписал само един човек, и то колега на написалия акта - в последната версия на закона са писали нещо че могло и свидетеля да е колега, но въпреки това е явно че такъв свидетел трудно ще е обективен, а и трябва да са двама май - юристите да кажат по-точно как е в момента. Може да се иска документ за последна проверка и калибрация на радара и т.н. Адвоката ще го посъветва.

Може би е трябвало да откаже да подпише акта още тогава. Едва ли са щели да се занимават да търсят свидетели и т.н., а дори и да биха довлекли, щяха да са пак колеги, при това не присъствали на самата ситуация и т.н.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 21 авг 2007 22:11

А с точките как седят нещата. Какви са наказанията?

Още ли си е старата наредба?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 22 авг 2007 8:50

zaro написа:А с точките как седят нещата. Какви са наказанията?

Още ли си е старата наредба?

мда
не е изменяна тая година

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 23 авг 2007 13:56

Няма да им платя глобите. Колата ми я дигнаха от централна гара. когато си я взех беше отдолу подвита, 30лв ми искат от кат и 30лв дадох да си я взема от паркинка. Да ама парите в кат НЯМА ДА ГИ ВНЕСА!!! Когато започнат да вдигат колите по по нормален начин тогава може и да си поговорим по по-друго яче!!!
КАТ за мен са пълни кретени, когато навлезеш в кат започва да мирише на пари това е една зграда за мошенничество и некоректно отношение и налагане на монопол върху българските шофьори. Гледат нас жалките същества да ни вземат парите, а не гледат пияните и дрогираните по пътищата....
Правят проби за алкохол, а за линий и по лоши неща някои прави ли???

Няма да плащам!!! :wink:
И мисля че много хора са на моето мнение.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 23 авг 2007 14:15

Ако добре си личи че подвитото е от паяк, сигурно може да съдиш фирма паркинги и гаражи. Но повечето хора нямаме свободно време за такива неща, и те затова са толкоз нагли.
И изобщо паяците барабар с персонала заслужават в пещите на кремиковци да идат.

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Чет 23 авг 2007 20:23

Tinko написа:Няма да им платя глобите. Колата ми я дигнаха от централна гара. когато си я взех беше отдолу подвита, 30лв ми искат от кат и 30лв дадох да си я взема от паркинка. Да ама парите в кат НЯМА ДА ГИ ВНЕСА!!! Когато започнат да вдигат колите по по нормален начин тогава може и да си поговорим по по-друго яче!!!
КАТ за мен са пълни кретени, когато навлезеш в кат започва да мирише на пари това е една зграда за мошенничество и некоректно отношение и налагане на монопол върху българските шофьори. Гледат нас жалките същества да ни вземат парите, а не гледат пияните и дрогираните по пътищата....
Правят проби за алкохол, а за линий и по лоши неща някои прави ли???

Няма да плащам!!! :wink:
И мисля че много хора са на моето мнение.

Разбирам те колега! Прегледах новия закон и един член направо ме стресна:
Чл. 173. (Изм. - ДВ, бр. 82 от 2006 г.) Когато за преминаването по пътя на
превозни средства на спешната медицинска помощ, Национална служба "Пожарна
безопасност и защита на населението" и Национална служба "Полиция" се налага
преместването на неправилно паркирани превозни средства, на собствениците на тези
превозни средства не се полага обезщетение, включително и застрахователно, ако на
преместените превозни средства са нанесени щети.

Съгласно написаното, ако просто полицаи решат че им пречи паркиралата ти кола,могат и да я обърнат дори и не само са НЕВИННИ по ЗАКОН, но и нямаш право на обезщетение! И това в ЕВРОПА! Даааа :shock

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 23 авг 2007 20:44

Мдааа, и аз го видях това като го публикуваха.
Да беше в "нормална" държава би било разбираемо може би, но при положение че тук съвсем умишлено се поддържа и целенасочено се задълбочава проблема с паркирането (щот паяци и т.н. носят сочни парички на някой хора), е цинизъм този член. Както и използването на паяци разбира се.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”