Озвучаване на Г3

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Озвучаване на Г3

Мнениеот FreeSoul » Вто 14 авг 2007 18:39

Събирам информация и съвети за някакъв бас.

Целта е да тежи максимално малко и да свири максимално добре.

По този критерии смятам че бас говорител в каса не е удачния вариант. Как ви се струва един бас говорител да се сложи на средата на кората и отгоре да се покрие с черен плат за да не се вижда.
Ще вади ли хубав бас - за мен хубав бас означава мек, без вибрации и къс. Да прави дум-дум а не дууум дууууум.... Дано сме ме разбрали :wink:

Последна промяна от FreeSoul на Сря 15 авг 2007 19:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Вто 14 авг 2007 18:43

значи за мек бас колегите хвалят марката Hertz и модел es300.според мен ще е грозно ако се покрие говорителя с плат защото при удъра платът ще се вдига нагоре.
Да прави дум-дум а не дууум дууууум
тва се гласи от настройките на системата.

ти имаш ли усилвател,плеар,говорители за среди и високи?с какво разполагаш като пари?има ли място в багажника?не ти ли допада варианта за 1 или 2 говорителя на мястото на облегалката на задната седалка(пак се използва багажника за кутия)

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Вто 14 авг 2007 19:01

Значи багажника не искам да го орязвам и все си мисля че този бас си е тежичък, дискотеки няма да правя. Аз пък имам наблюдения(може и от настройки да е) ама Херца е по твърд от един Пайнер 3104 май беше модела (na Lilo).

Разполагам с плеър Алпин + що годе хубаво стъпало. Трябва да взема едни пищялки за таблото и във вратите + басче. Това ми се върти в главата

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Вто 14 авг 2007 19:05

Сега гледам басчетата на Херц каква е разликата между ES серията и HX?

Иначе така като гледам максимума ще е 10"= 25см.

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Вто 14 авг 2007 20:01

hertz е по-мек от pioneer.25 см....май имат hertz.кората тряя да я смениш с нова саморъчно направена от дървен материал.плеарчето ти щом е алпин значи вероятно има добри корекции.нека още някой да се изкажи по темата за мекия и твърдия бас но според мен hertz e по-мек.вече за HX и ES сериите и разликите между тях не сам се интересувал.

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Вто 14 авг 2007 22:47

аз правих тоя вариант и останах разочарован отсякъде и пак си върнах бас говорителя в кутия и сега съм си доволен.е вярно няма място в багажника ,но това е избираш едно от двете -или музика ,или място.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Вто 14 авг 2007 23:06

Ако нямаш много претенции към ниските честоти става до някаде но и тоя вариянт си има своите недостатаци.Кората става много тежка и подскача и скрибуца мното досадно.Щом мислиш да вземаш 10-ка а не 12-ка то кутията не е много голяма и ще имаш по добра музика с по отчетливи ниски.Когато говорителя е на кората се получава много голям обем и говорителя все едно свири от вън без да е монтиран.

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Вто 14 авг 2007 23:46

Ясно значи ще се прави кутия с по малък говорител за да не осакатя багажника и да постигна приятен ефект.

За таблото и вратите какво ще предложите... :roll:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 15 авг 2007 1:13

Ам сложи го на мястотна резервната гума, поне да знаеш че ще ти свири, а вратите и таблото една компонентна система и си 6

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Сря 15 авг 2007 7:34

Вариянта за резервната гума не е лош но каде остава резервната гума,дали ще пречи тубата в багажника или резервната е едно и също даже резервната заема повече място.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 15 авг 2007 7:45

Без обем,т.е. без каса,туба,кашон,каца,бидон и т.н. просто не се получава или за да се получи се искат много пари.Освен това,личното ми мнение е,че твърдите кори при катастрофа са опасни.Сложи си една малка кутийка с малък говорител,дори и Херц 8-ца,ще останеш много по-доволен,отколкото да преправяш кори и т.н.После супортите на кората ще ти се разтракат...мани нема нужда.

Аз в момента съм с 30 литрова касичка (30 кинта,магазинска,скапана),говорител 10 инча,китаец,без марка за 18 лв от Конрад,DVC,работи на 2 ома,като е свързан само към CD-то,Пайнер 5-та серия,имащ възможност за бридж на задните канали на 2 ома.Отпред имам Херц 16,5 см,от ония евтините двулентовите.Резултатът ме удовлетворява напълно.

Преди имах Херц 10-ка с усилвател в каса,задна линия с елипси и ПДЧ кора,харесваше ми,но всичко тракаше в голфа,на свободен ход и набримчена музика ми играеха оборотите....мани бегай :arrow: в коша.

Потребителски аватар
lamer4e
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lamer4e » Сря 15 авг 2007 8:15

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Сря 15 авг 2007 9:05

Възможно е и да се направи кутия с такава геометрия, че да жертваш минимално от обема на багажника :!:

П.П. за мек бас мисля че JBL ще ти хареса :wink:

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Сря 15 авг 2007 11:00

а след като ти трябва лек,мек бас и не искаш да си нарушаваш пространството в багажника защо не вземеш 2 трилентови говорителя.ама да са от тия по-скъпичките че да вадят малко басс.например Pioneer TS-A2011 ili Pioneer TS-A2511. цената на първите е 150 лева а на втория модел е 200 лв.Hertz също имат добри 3-лентови говорителчета които също думкат :)

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Сря 15 авг 2007 12:11

Елипсите не могат да извадят толкова плътен бас поне според мен. Имам в двойката си Херц ECX 690 които се водят такива, думкат си ама нагоре изнемогват, вярно че са само през плеъра, но предпочитам да са ми отделно.

Значи така като гледам май пак всичко ще е на Херц...не съществува ли друга марка бе хора :roll: :roll:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”