И от къде се взима нали би трябвало инжекциона да го връща акое повече...пълна инжекция е...
Защо ми гърми пасата...?
- passatGL
- Автомобил:
- Двигател:
Защо ми гърми пасата...?
Като карам на скорост и върна педала на газта почва да гърми...това неизгорял бензин ли е?
И от къде се взима нали би трябвало инжекциона да го връща акое повече...пълна инжекция е...
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
И при мен така гърми, та явно и аз ще трябва да оправям същите неща, но гърми не само когато пусна газта. Колата ми на газ върви перфектно, но мина ли на бензин започва да пуши (направо бронята почернява за 10-ина км) и харчи двойно... Трябва ли да обърна по-сериозно внимание на проблема, при положение, че карането на бензин ми се налага твърде рядко?
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
viksa написа: на газ върви перфектно, но мина ли на бензин започва да пуши (направо бронята почернява за 10-ина км) и харчи двойно...
При теб проблема е ясен и разискван мноооооогократно!
Явно си с обикновена газова, без Ламбда-емулатор и Ламбда-контрол.. Компа ти трупа грешки и при включване на бензин става мазало!
За това как да зачистиш грешките трябва да кажеш с каква кола си.
RP и ABS моторите потдържат RESET чрез откачане на акумулатора.
2Е-то, с какъвто е колегата- не!
Но той не е казал още дали има газ (май нямаше, амаааа...)
За повече информация погледни в 'АвтоГазови"
-
ttony
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Защо ми гърми пасата...?
passatGL написа:Като карам на скорост и върна педала на газта почва да гърми...това неизгорял бензин ли е?
нехерметичност в изпускателната система, незатварящ напълно изпускателен клапан(и), лоша центровка на предварението (разтегнат ремък или прескочил зъб)
Това са причините, за които се сещам. Никоя не е болка за умиране (освен последната може би
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Уффф... зависи къде и колко гърми.ttony написа: Никоя не е болка за умиране (освен последната може би)
Да не е в смукалните, че лошо!
Вчера свалях дебитомера със филтърната кутия на един комшия.
Opel GSI на газ! Густу!
С обикновена газова, разбира се!
Имаше 'кихалка', но това не му беше попречило да пръсне тръбата от филтъра до колектора и да избуши близо 1/5 от капака на кутията на филтъра!
Поне видимо по дебитомера му няма нищо, ама знае ли човек!
Белята е станала, защото диванетата-констуктори са сложили бобината така, че централния кабел минава точно до нулевите проводници на акумулатора. Трили са се един в друг- трили са се и накрая централния се е протрил... и от там прекъсвания в мотора и накрая БУУУМ!
- passatGL
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:dj_tuhla написа:Откачи двете клеми на акумулатора и ги дай на късо за 10 минути-
нИдей!
Няма а стане
Digifant контролерите не ги признават тия номера с откачане на захранването
На газ ли си? Скоро проверка центровката на запалването правил ли си?
И не по-малко важно: с какви свещи си?
Не само на бензин съм...и днеска пробвах да карам на по-високи обороти и не гърмя...Иначе съм със свещи каквито си ги препоръчват по каталог на няма т и 8хил. км с умължен живот до 60 000км. на бош. от ауто+ 3-полюсни
- passatGL
- Автомобил:
- Двигател:
ttony написа:passatGL написа:Като карам на скорост и върна педала на газта почва да гърми...това неизгорял бензин ли е?
нехерметичност в изпускателната система, незатварящ напълно изпускателен клапан(и), лоша центровка на предварението (разтегнат ремък или прескочил зъб)
Това са причините, за които се сещам. Никоя не е болка за умиране (освен последната може би)
Човече ти ме вкара в размисли и страсти...как прескочил зъб
Гърми от зад от ауспуха...
Ма може и от това,че съм я карал за уж по-икономично до 2хил.об и сменях на по вискока предавка...
- skysecurity
- Автомобил: WV PASSAT B6
- Двигател: 1 4 TSI
- Контакти:
ttony написа:passatGL написа:Като карам на скорост и върна педала на газта почва да гърми...това неизгорял бензин ли е?
Това са причините, за които се сещам. Никоя не е болка за умиране (освен последната може би)
Ако е 2Е мотор и орескочи зъб ще чукат клапан- бутало