ГОЛФ 2 НЯКОИ ВЪПРОС4ЕТА

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
counterbass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ГОЛФ 2 НЯКОИ ВЪПРОС4ЕТА

Мнениеот counterbass » Сря 15 авг 2007 20:55

здравейте бъдещи колеги,още карам шоф.курсовете,но от доста време се занимавам с тез коли.та предстои ми да подкарам гоуфа/2/ скоро,но за сега ме карат във него само.та има някои проблемчета.колата е 1986,1.6 карбуратор,запазено се падна.та маслото ме тревожи.нямам книга с упътване за колата,и сега ми се налага да сменя маслото.скоро е сменяно-1 година,от предния собственик,та той я бил дал на "майстори".
е да ама маслото прокапва от масления филтър,зашото била останала там старата му гарнитура,и върху нея новата и за тва.дано да е зарад тва.та питам тука таме,тоз онзи,никой не казва стъбилно число-колко литра аджеба се налива в тая машина?!?!?намислил съм си марката-bp,нали и филтрите трябва да сменя,всичко съм планирал,обаче колко масло?това ми е дилемата.а и като сменях водната помпа,я оставих на вода,но да питам кое е по-добре-антифриз или концентрат?и даже някои са ми казвали че концентрата е по-добър,и даже да не го разреждам!луди ли са или имат право?айде мн мерси за помоща предварително.
п.с.ено малко проблемче-питах ,но пак да питам-има едно 4ъркане,някъде от ангренажа било,на 900 оборота и окло се появява,нещо от успокойтелната ролка,не било страшно ама мене ме гризе.ремъка е новичък и той,та да питам,че предното ауто беше на верига и нямам опит с ангренажите.пак благодаря предварително!!! :?

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Re: ГОЛФ 2 НЯКОИ ВЪПРОС4ЕТА

Мнениеот 6669 » Сря 15 авг 2007 21:03

колера първо добре дошъл във форума :welcome_to_group
та към въпроса има много теми писани по твоя проблем
Разбирам, че колата си е купил скоро значи като купиш кола е почти винаги задължително да си смениш 1.масло и маслен филтър 2.въздушен филтър 3.агренажен ремък а относно колко литра побира двигателя отговора е около 4л
п.п ако има нещо за допълване нека някой колега допълни, на теб ти пожелавам много безавариини с колата и много да те слуша :wink:

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Сря 15 авг 2007 21:04

Първо:Добре дошъл при нас :wink: :welcome_to_group : vw fen :don't worry

Второ:За маслото аз на моя му сипвам 3,5 л.Хубаво е на масления да се махне старата пущиня(гарнитура)и мисля че няма да имаш проблеми.

Трето:За агренажния:Като сменява агренажния смени ли и ролките?Ако не си смени ги :wink: .Дано съм прав и най-вече да съм ти помогнал.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 15 авг 2007 21:09

http://forum.vwclub.bg/search.php
първо виж тука.
има много нещо за четене преди да дойде ред на писането. дерзай! :wink:

Потребителски аватар
counterbass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот counterbass » Сря 15 авг 2007 21:26

значи наистина ще е от тея мизерни ролки/ролка/.но проблема-ремъка е наистина нов-най-много 10 000 км.пък филтрите наистина са за смяна/въздушния съм го минавал вече с прахосмукачка/ :lol: та относно маслото-ясно. :lol: чувал съм е "интересното включване на 1-ва 3-та и задна скорости"си е запазена марка на 2-ката.така ли е?щото оня ден не можем да включим на задна-смених и двете рамена/онея пласмасовите/та сега е по-добре обаче много плаващи тея скорости,свиква се ама така ли е по принцип или има работа?ако има утре я подпуквам... :lol: и за антифриза нещо? :roll: и понеже има ени дупки на предния капак/спойлери/ :wink: та влиза вода от таме като вали,на едното място капе на акомулатора-ок,ама другото е динамото...пречи ли?няма и как да го защитя-на акомулатора направих "улуче" :lol: добре стана ама динамото...може ли да му стане нещо или напразно не мога да спя вечер... :D и колко пари струва ена от онея щанги за амортисиорите-предна и задна,може и 2-ра ръка?че съм се запалил нещо по тях,а и с наще пътища и да не си запален,пък и е ниско и спортно/газови амортисиори/окачването...мн страда предния спойлер...то няма заден ама тоз отпрен/от онез дето са отделни,с тясна броня съм...та много въпроси,много нещо ама ко да прая-всичко идеално искъм да е...ае мерси за инфото! :wink:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 15 авг 2007 21:28

vaskoto1 написа:http://forum.vwclub.bg/search.php
първо виж тука.
има много нещо за четене преди да дойде ред на писането. дерзай! :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”