Подръжка на Polo 1.4 TDI
Подръжка на Polo 1.4 TDI
Здравейте, нова съм във форума и дано не се повторя с вече задаван въпрос. Мисля да си купя Polo 1.4 TDI,2001 г.,но нямам никаква представа колко коства смяната на основните неща (ремъци,ролки,филтри и т.н.). Чувала съм,че по принцип TDI се подържа по-трудно и за това ако можете да ми дадете ориентировачни цени много ще съм ви благодарна.
Здравей, добре дошла първо!
За тези 1.4TDI знам че са 3-цилиндрови, имат големи вибрации и са доста шумни. Като разхода са супер! В един стар брой на Auto-Bild 2005 бяха писали че има много оплаквания от дефектни водни помпи, спукани глави, и какво ли още не! Имаше дори снимки на сцепен двигател зимата от студ (имал е антифриз, не вода и пак..)!
За тези 1.4TDI знам че са 3-цилиндрови, имат големи вибрации и са доста шумни. Като разхода са супер! В един стар брой на Auto-Bild 2005 бяха писали че има много оплаквания от дефектни водни помпи, спукани глави, и какво ли още не! Имаше дори снимки на сцепен двигател зимата от студ (имал е антифриз, не вода и пак..)!
Много мерси за информацията!
Аз съм в голяма дилема,сега карам VW Golf 2,и искам да обновя,но все още не мога да реша между Golf 4, Polo или Ford Focus.Много се водя по това дали модела е надежден и със сравнително приемлива подръжка-аз като жена-шофьор не искам да влагам повече средства в колата отколкото в дрехи и обувки
Аз съм в голяма дилема,сега карам VW Golf 2,и искам да обновя,но все още не мога да реша между Golf 4, Polo или Ford Focus.Много се водя по това дали модела е надежден и със сравнително приемлива подръжка-аз като жена-шофьор не искам да влагам повече средства в колата отколкото в дрехи и обувки

- maks
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Този мотор ако беше проблемен нямаше да стигне до пазара или ако стигне бързо щяха да го спрат.Все пак в завода се правят тестове на всичко.
Много ми е интересно какво му е замръзнало че да се сцепи при положение че е имал антифриз,пак някой журналист сее изказал неподготвен.Имаше дори снимки на сцепен двигател зимата от студ (имал е антифриз, не вода и пак..)!
хаха
Аз карам такова поло вече и се родих
за разхода няма да коментирам:) хаха забравям кога съм сипвал нафта за последно:) колата е мн приятна за каране,малко е шумна но няма нищо по - приятно от това да чуваш как се "разгръща" мотора,а с тези 3 цилиндъра звукът е като се едо имаш доста добър спортен филтър,набира доста но е малко нестабилно,затова съм с спортно окачване:)
Мой съвет е:ако ти трябва кола за градски условия) пример София,и да е икономична- Това е твоят автомобил:)

за разхода няма да коментирам:) хаха забравям кога съм сипвал нафта за последно:) колата е мн приятна за каране,малко е шумна но няма нищо по - приятно от това да чуваш как се "разгръща" мотора,а с тези 3 цилиндъра звукът е като се едо имаш доста добър спортен филтър,набира доста но е малко нестабилно,затова съм с спортно окачване:)
Мой съвет е:ако ти трябва кола за градски условия) пример София,и да е икономична- Това е твоят автомобил:)
- maks
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вили а пишеше ли как замръзва антифриз?Бахти и журналистите...нямам думи.wili98 написа:POLO GTI написа:toshev написа:...
покажи статията...иначе не ти вярвам
ооо да да .. и аз съм го виждал това в авто билд..
замръзна пустият мотор...
Скоро ще ми се отвори време и ще ида да напазарувам че да слагаме кората

А според AUTO-BILD е сред най-лошите мотори въобще...
извинявайте, не се заяждам, просто от 1992 (беше си на немски тогава) имам камари с броеве на списанието и съм му як фен. Хората там каквото пишат е тествано. Статистиките се вземат от сервизите за преглед, фирмените сервизи, пощата(на Билд) за оплакване от клиенти и т.н.....
не се сърдете, така съм чел..
извинявайте, не се заяждам, просто от 1992 (беше си на немски тогава) имам камари с броеве на списанието и съм му як фен. Хората там каквото пишат е тествано. Статистиките се вземат от сервизите за преглед, фирмените сервизи, пощата(на Билд) за оплакване от клиенти и т.н.....

Re: Подръжка на Polo 1.4 TDI
Абе какви са тези глупости дето хората пишат на ляво и надясно-разбирасе колата не е вечна а и + това във всеки модел на кола се крие по някои скрит дефект,но не означава че е масово разпространен!!!Карам го 2 г. и мога да кажа и да го препоръчам на всеки това поло-просто съм много доволен от него като цяло-разход,возия,визия и други 

Re: Подръжка на Polo 1.4 TDI
1.4 TDI Го слагат сигурно на всички марки под шапката на VW без Бентли така че спора дали двигателя е наред отпада....Вече идва въпоса на каква кола ще попаднеш....невзимай италянска

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”