Здравейте,
съвсем скоро станах собственик на ГОЛФ 4 1.6 SR и сега се сблъсквам със следният проблем: Както си карам най-спокойно и съм на свободна примерно преди легнал полицай, колата сама подава газ и вдига до към 5000 оборота като вкарам скорост сякаш няма сила и гасне или ми се струва, че се удавя. Направи ми го няколко пъти за последните 2-3 дни. Оправя се чак след като я угася и запаля наново, не е засядане на педала на газта според мен, защото изглежда ок.
Забелязах, че ми прави този номер, когато съм пуснал климатроника да охлажда.... разбира се несъм сигурен, че има връзка по някакъв начин. Може ли някой да даде акъл.... то че ще се ходи на сервиз е ясно ама какво може да е?

Колата сама дава газ
- plamen032
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
може и да има връзка с климатроника...като го пуснеш той дърпа ток съответно за да компенсира това компа вдига оборотите... но чак 5000
Педала на газта трудно може да заседне...., но жилото- там е друг филм провери го
Педала на газта трудно може да заседне...., но жилото- там е друг филм провери го
Последна промяна от plamen032 на Сря 15 авг 2007 20:00, променено общо 1 път.
На диагностика ще ти кажат , на мен ми се струва дросел.Ако и без климатроник гасне при свободна скорост и особенно на загряла кола.Поне при мен беше така , хубавото е че нямаше нужда дросела от смяна ,а само почистване.Има една пластмасова тръба ,която свързва въздушния филтър с дроселната слапа ,често тя е спукана и в клапата влизат мизерии.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”