Throttle Position Sensor питане?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

Throttle Position Sensor питане?

Мнениеот Maldini » Съб 02 юли 2005 21:12

Здравейте аз от вчера съм собственик на VW golf 3 mi 1.6 :)
ABU - абревиатурата на двигателя!
Но съм адски зле и нищо не раязбирам от коли. Инжинерче съм ма е свързано с мебели :)
Та ходих на един сервиз понеже като е изключена колата от скорост и държи по височки обороти. Казаха ми че било от TPS ма аз кат не разбирам може да си ме работят както си искат. Трябвало да се смени и струвало 140 имали такоа нещо ? Там дет ходих за диагностика ми зеха 20 кинта ма останах с впечатление че те разбират колкот мене. Смениха ми ремъка с техен ремък и ми зеха 55 лв за смяната и ми се стори мноу. :(
Друго което ми казаха че за тоя модел немало ролка при ангренажа а секи вика има и требва да се смени при смяната на ремъка.
ХОРА МОЛЯ ВИ СЕ ДАЙТЕ СЪВЕТ ЗА СВЕСТЕН СЕРВИЗ И ДА НЕ СА НЕКВИ СКАПЧИИ И КАТ ВИДЪТ ЧОВЕК ДЕТ НЕ РАЗБИРА ДА СЕ ЧУДЯТ КАК САМО ДА МУ ЗЕМАТ ПАРИТЕ :(

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 02 юли 2005 22:37

хайде-местиме се в ГОЛФ

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Нед 03 юли 2005 8:43

Тази ролка на ангренажа я има при всяка кола с ангренажен ремък. Идеята за смяната и е, че ако тя е износена има някакъв луфт и т.н. много бързо може да преебе новия ангренажен ремък, което по-нататък води до скъсване на ангренажния ремък и плаче майка - основен ремонт bishop

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 03 юли 2005 9:27

Бегай при Ваското и ги заеби тия пишман майстори :!: Ако искаш да откриеш някаква повреда по инжекциона на колата си и проблема да бъде отстранен трябва да обиколиш един куп сервизи и да изръсиш куп пари и ефекта пак няма да е гарантиран.Аз ти предлагам да отидеш при Ваското да ти погледне колата и да се произнесе :!:
Има обтяжна ролка на ремъка, защото без нея няма как да се опъне, сменя се задължително с ангренажния ремък защото ако се разбие или блокира става мазало, въпреки, че са доста здрави ролки и рядко дават дефект :roll: Дори ладите дето са с верига си имат дъгова обтяжка, тоя дето ти казва, че няма обтяжни детайли му кажи да :censored:

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Нед 03 юли 2005 9:32

Абе хора аз нямам ролка, водната ми помпа опъва ремъка! Не знам на ABU как е ама.... да не пратим за зелен хайвер човека!

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 03 юли 2005 9:32

Забравих да ти кажа, че ако колата има мощност,набира нормално, не придърпва и не забива муцуна 100% TPS-a ти е наред :!: Трябва да се асочиш към моторчето за празен ход(автоматичния смукач) и може би да се провери ламбда сондата :roll:

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

По темата

Мнениеот Maldini » Нед 03 юли 2005 18:36

nii написа:Абе хора аз нямам ролка, водната ми помпа опъва ремъка! Не знам на ABU как е ама.... да не пратим за зелен хайвер човека!

Именно това ми казаха в сервиза, че водната помпа опъва ремъка. Ще видя един приател ме праща в някъв сервиз на Герена на Ботевградско шосе някъде. Ще го карам там и ако и там няма ефект, ще го търся този господин Ваското :)
Благодаря, че откликнахте на един човек който нямате си и представа колко е зле на тема коли, абе един вид съм като негър скиор :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”