Стъкла за фаровете на Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Стъкла за фаровете на Г3

Мнениеот Дашо » Чет 16 авг 2007 9:08

Решил съм да сменя обикновените стъкла на фаровете на моя Г3 със стъкла от кристални фарове и ме интересува дали това ще окаже някакво влияние върху светлината на фаровете.Чудя се защото сегашните ми стъкла отвътре са с някаква "шарка",а тея за крсталните фарове са гладки и незнам дали тая "шарка" е за да се увеличи осветеността.Ако някой е наясно нека ми обясни,за да знам как да действам.
Поздрави 8)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 16 авг 2007 9:22

Кристалните фарове са с различен принцип на работа рефлектор/стъкло.Не го прави-трябва да си купиш кристален фар.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 16 авг 2007 11:02

Rabbit_TDI написа:Кристалните фарове са с различен принцип на работа рефлектор/стъкло.Не го прави-трябва да си купиш кристален фар.

А ако сложа стъкло от кристален фар,на обикновен фар-какво ще се получи-по малко ли ще свети,или.... :roll: :roll: :roll: :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Чет 16 авг 2007 11:03

da6o_amvr написа:
Rabbit_TDI написа:Кристалните фарове са с различен принцип на работа рефлектор/стъкло.Не го прави-трябва да си купиш кристален фар.

А ако сложа стъкло от кристален фар,на обикновен фар-какво ще се получи-по малко ли ще свети,или.... :roll: :roll: :roll: :idea: :idea: :idea:

манджъ с грозде

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 16 авг 2007 11:05

ще светиш като крушката в килера не става така

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 16 авг 2007 11:30

ChernoGTI написа:
da6o_amvr написа:

манджъ с грозде

Само да кажа че не го правя без смисъл-ще си затъмнявам фаровете(челните повърхности на рефлектора) и ми препоръчаха да си сменая сегашните стъкла със стъкла от кристален фар,за да изглежда по-добре

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 16 авг 2007 12:34

Като направиш сичко което си описал ще ти е нужно фенерче като караш :lol: .Не сменяй стъклата ,а за затъмняване на фаровете има тема как да го направиш тарикатски без да си прецакваш светеното.Един жокер-боядисваш предпазителя на крушката в черно-той се отразява в рефлектора и го прави да изглежда затъмнен ,но вечерно време си свети както преди-отделно можеш да затъмниш други части освен рефлектора и стъклото като например тялото на фара ,или евентулано силикона/ама ако не го направиш правилно с силикон после ще прави конденз/ :wink:

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Чет 16 авг 2007 17:35

Тази "шарка" се грижи (както и формата на рефлектора) освен да свети както трябва на пътя , така и да не заслепява насрещно движешите се! Рискуваш да си намалиш осветеността пред колата за сметка на разсейваната светлина, като така се превърнеш в най-псувания водач на Голф по пътищата!
:олелеее

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 16 авг 2007 18:33

toshev написа: като така се превърнеш в най-псувания водач на Голф по пътищата!
Значи така ще сбъдна една отколешна детска мечта mhihi :wink:

Rabbit_TDI написа: ...

Мерси колега за съвета.Темата за която говориш я четох и от нея реших да си затъмня фаровете.А това със стъклата за кристални фарове ме открехна един пприятел който вече си беше затъмнил фаровете по тоя начин.Но сега като се замислям ще те послушам и ще се върна на стария вариянт-с обикновени стъкла.А предпазителя за крушката ще го боядисам в черно и после ще се похваля какво се е получило! :wink:
Ми смятам че е време вече някой от мод`с да :lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”