Първи впечатления от "новото Цариградско"=ремонт

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:)))

Мнениеот Perso » Чет 16 авг 2007 16:06

Споко, догодина ви давам гаранция, че Бул. "Ленин" ще си е същият, на вълни, с потънали шахти и т.н. както си му е реда дупка до дупка и до дупката пак дупка!
За разширяването на южната дъга на околомръсното да не говориме :oops: като гледам как го тръмбоват и насипват отсега виждам, че радостта ще е краткотрайна!
По времето на Фюрера, немците са го измислили - яко бетон и готово. Факт е, че до скоро в ГДР все още ползваха старите аутобани!

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Re: :)))

Мнениеот santo_trafficante » Чет 16 авг 2007 16:12

Perso написа:Споко, догодина ви давам гаранция, че Бул. "Ленин" ще си е същият, на вълни, с потънали шахти и т.н. както си му е реда дупка до дупка и до дупката пак дупка!
За разширяването на южната дъга на околомръсното да не говориме :oops: като гледам как го тръмбоват и насипват отсега виждам, че радостта ще е краткотрайна!
По времето на Фюрера, немците са го измислили - яко бетон и готово. Факт е, че до скоро в ГДР все още ползваха старите аутобани!
то е неизбежно :roll: с тежките автобуси и топлото време ще стане на вълнички или на коловози като булеварда в Младост :roll:
вярно бетон му е майката :roll:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 16 авг 2007 16:14

стоянката на Враждебна на летището /летището серевната част/ е от бетон, правена от немците, то и летището е правено от тях и е било там
не е мръднала 60 години, но пък не знам някъде да се правят бетонни пътища понастоящем

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:)))

Мнениеот Perso » Чет 16 авг 2007 16:28

Знам ли? Правят или не, но това което го правят у нас не е добре.
Е, пътя към новата част на аерогарата на места от сега се е нагърчил.
Напролет незнам какво ще е?

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Чет 16 авг 2007 18:03

И аз пробвах снощи т.нар. "изходно" платно на бул. "Цариградско шосе". Наистина, асфалтът е осезаемо нагънат. :shock

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 16 авг 2007 18:21

Няколко неща искам да кажа:
1. Мен като фен на ФВ какво по дяволите ме интересува за това какво става в София?!? Верно, че не съм длъжен да чета, но...
2. Най-лесно е да се намират кусури! Работя в пътностроителна фирма и вярвайте ми - не е толкова лесно колкото изглежда полагането на идеално равен асФФФФФалт! (тея Ф-та са за хората които пишат асВалт)
3. Защо са решили да го правят също не ме засяга!

Покарайте малко из провинцията да видите как е! И по-скоро в северна България!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 16 авг 2007 18:32

trunner написа:Няколко неща искам да кажа:
1. Мен като фен на ФВ какво по дяволите ме интересува за това какво става в София?!? Верно, че не съм длъжен да чета, но...
2. Най-лесно е да се намират кусури! Работя в пътностроителна фирма и вярвайте ми - не е толкова лесно колкото изглежда полагането на идеално равен асФФФФФалт! (тея Ф-та са за хората които пишат асВалт)

добре де ,не се заяждам но защо тук асфалта е по4ти като стъкло? дори и трабант вози като лимузина :wink:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 16 авг 2007 18:38

niks76 написа:

добре де ,не се заяждам но защо тук асфалта е по4ти като стъкло? дори и трабант вози като лимузина :wink:

Истинската причина е, че работниците са некадърни!!! А обучаването на такъв специалист отнема доста време и накрая нулева гаранция за равността на положения асфалт!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 16 авг 2007 18:40

не съм съгласен относно работниците(ела тук да ги видиш :и ги мързи и още от обяд ве4е са пиинали)но пък пътя е гладък

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 16 авг 2007 18:41

абе нали си има договор и договорено качество, лошото е, че ако в Париж е на вълни, ше го правят пак без пари, ама тука нема, щото некой требе да върне подкупите за поръчката.... :idea:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 16 авг 2007 20:27

Lawyer написа:И аз пробвах снощи т.нар. "изходно" платно на бул. "Цариградско шосе". Наистина, асфалтът е осезаемо нагънат. :shock

И аз останах снощи с такова впвчатление...доста зле е....

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 16 авг 2007 21:18

niks76 написа:не съм съгласен относно работниците(ела тук да ги видиш :и ги мързи и още от обяд ве4е са пиинали)но пък пътя е гладък

:да:

Шефовете, на тези хора са пълни МАЛОУМНИЦИ
Въпросните работници, изпълняват нарежданията на НАЧАЛНИКА-МАЛОУМНИК-НАЗНАЧЕН ПО НЯКВА НЕЗНАЙНА СХЕМА :evil:

Има толкова много главни булеварди и улици за основен ремонт...МАЛОУМНИЦИТЕ :evil: се захванаха с бул. " Ц. шосе"

НАБЛИЖАВАТ ИЗБОРИ, ИГРАТА Е ГОЛЯМА, ПАРИТЕ СА МНОГО :evil: , има една английска поговорка " ЗА, КАКВОТО И ДА ВИ ГОВОРЯТ, СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ" :evil:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 17 авг 2007 10:14

Интересно, като "не е толкова лесно полагането на равен асфалт", защо доста добри пътни участъци всъщност са останали от времето от преди т.нар. "демокрация"? :-) Или тогава машините са били по-модерни? :-)

ПС. И не става дума само за софия, същото е навсякъде. Например ремонтите преди радомир - всяка седмица минавам оттам. Ами и там е на вълни чисто новия асфалт и тресе колата. Старите участъци, там където бяха запазени, бяха по-равни.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пет 17 авг 2007 10:21

trunner написа:
niks76 написа:

Истинската причина е, че работниците са некадърни!!! А обучаването на такъв специалист отнема доста време и накрая нулева гаранция за равността на положения асфалт!

истинската причина, е че се пести от материали. Пример - новата (нова-нова от няколко години) магистрала Истанбул - Анкара е с 60 см. дебелина на асфалта. Колко ли е дебел тук?

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Пет 17 авг 2007 10:25

доколкото видях новият слой е не повече от 10-12см.

Върни се в “Пътеводител”