Как решавате проблема с жегата в колата ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 23 юли 2007 22:36

Ако е била на слънце - 1-2 мин с широко отворени врати, че каквато е чернилка -само да печеш я месо я яйца на покрива. После паля и към 2 мин на ПХ -вентилатора на максимум , бутона на климатроника на минимум . След 2 мин влизам вътре и потеглям. И разкош духа хладничко.

joker написа:Не виждам нищо драматично.Винаги съм карал кола без климатик защото това забиване на ДВГ от климатика направо ме подлудява....повече от жегата!

Колега няма такова нещо с намаляне на мощността ,даже и при включване на компресорът няма подскоци в оборотите.Но това е с фабрично монтиран климатроник и разчетен за малкото кончета на колата :D

мой
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот мой » Вто 24 юли 2007 9:00

наливам се с минерална вода :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 24 юли 2007 9:17

мой написа:наливам се с минерална вода :)
и така ,скоро ще правиш основен ремонт :!:

Потребителски аватар
Negramoten
Автомобил:
Двигател:

За кучетата

Мнениеот Negramoten » Вто 24 юли 2007 9:22

Ако се направи къщичка за кучето от 8 см фибран, като се остави горната част отвор, така че кучето да може да гледа, а в къщичката се закачат около 20 пингвинчета (охлаждащи елементи който се използват в хладилните чанти) охладени във фризера до -18 градуса би трябвало поне на кучето да му е хладно. Разбира се ако някой се захване да го прави трябва първо да направи тест с термометър, защото може да си простуди/убие кучето.

Потребителски аватар
sundy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sundy » Вто 24 юли 2007 14:40

Да де, ама има един мъъъъничък проблем - кучетата са две (по 25кг. живо тегло на бройка :034:), а колата е доста далеч от комби... едва ли ще побера две такива "къщички" :No По принцип ги возя в багажника, не им е супер-комфортно ама спокойно си лягат без да се газят. Благодарение на vaskoto1 и моето нахалство mhihi се сдобихме със страхотна решетка, която им пречи да ми обикалят по главата, но клетка не мога да събера (камо ли с пингвините :Mr Green Fun ) За съжаление не остана време да си купя гореспоменатото вентилаторче и ще карам нощес без него - дано не пукнем от жега :uuoooh:
:офф Да не забравя да ви кажа довиждане за 2 месеца (надявам се да успея да се включвам от време на време от някой интернет-клуб и да не пропускам клюките), може би ще се видим с някои от вас в Сл.Бряг ако се освободя от работа или ако дойдете да пояздите в конната база на изхода за Кошарица :048: Успех и късмет на всички!

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Вто 24 юли 2007 15:01

Жеееегааааааа....в сентъра на София..8 минути държи светофара на Софийския унивреситет и от теб не остава нищо освен една кофа вода/пот/..дори цигарата ти се мокри!!!Умирачкааа....особено ако си костюме на работа не се живее....докато стигнеш :x

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Вто 24 юли 2007 21:33

Двата предни прозореца + шибидаха-отворени и музиката на MAX с AC/DC :headbang

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 24 юли 2007 22:32

VladislavS написа:Жеееегааааааа....в сентъра на София..8 минути държи светофара на Софийския унивреситет и от теб не остава нищо освен една кофа вода/пот/..дори цигарата ти се мокри!!!Умирачкааа....особено ако си костюме на работа не се живее....докато стигнеш :x

Пази боже :?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 25 юли 2007 8:02

[quote="sundy"]Да де, ама има един мъъъъничък проблем - кучетата са две (по 25кг. живо тегло на бройка :034:), а колата е доста далеч от комби... едва ли ще побера две такива "къщички" :No quote]
няма страшно моето е едно но тежи повече от твоите две взети заедно(60 кг ротвайлер.....от аватара)...изпълва целия багажник на комбито....и аз съм сложил мрежа ама за де изяде ротвайлера ушите или носа на хората седящи на задната седалка....никога не го храня преди да го кача в колата ,а той винаги е мнооооого гладен!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 25 юли 2007 9:44

kris11 написа:
joker написа:Не виждам нищо драматично.Винаги съм карал кола без климатик защото това забиване на ДВГ от климатика направо ме подлудява....повече от жегата!

Колега няма такова нещо с намаляне на мощността ,даже и при включване на компресорът няма подскоци в оборотите.Но това е с фабрично монтиран климатроник и разчетен за малкото кончета на колата :D

Ти това сериозно ли го говориш ....аз имам други наблюдения....и двата ни реанимобила са ФВ 2000 сс и са с фабрични климатици....като се включи климатика колата забива нос като мужик на 2 литра самогон...
и на едно ABU пак с фабричен климатик се возих....още с вклюването и двигателя мигом се скопява като евнух от султански харем...
а не искам да споменавам десетките таксита които когато са на метан и са с четирима пътника едвам отлепят от светофара ако са с включен климатик....
Затова съм казал категорично не на този вид екстра и бая зор видях докато си намеря свястна кола без климатик....ама намерих....

tassbucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tassbucky » Сря 15 авг 2007 11:57

ето ви решение
http://fishki.net/comment.php?id=24488

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Сря 15 авг 2007 12:46

joker написа:Затова съм казал категорично не на този вид екстра и бая зор видях докато си намеря свястна кола без климатик....ама намерих....

И аз така, на всичкото отгоре и тежи ;)

Потребителски аватар
amigoto777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amigoto777 » Чет 16 авг 2007 21:57

Педи 15 дни си дойдох от Атина и там в един магазин се продаваха климатици за коли на цена 15 евро или нещо такова беше , и значи прочетох в брошурата че се сипват 700 мл вода и ставала работата Та въпросните климатици се свършиха още преди да отвори магазина сметайте какъв е комунизъм и там изглеждаше малко лембизийско ама като се види цената си заслужава да се пробва

Потребителски аватар
oho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот oho » Пет 17 авг 2007 9:34

Това с отворените прозорци добре, но два дни ме боля едното ухо точно заради това. Много неприятно. Но пък се свиква с жегата, не е толкова зле ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”