Проблем с ел. стъкла на Golf 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
jivotarae
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jivotarae » Пет 17 авг 2007 10:18

Wish_Master написа:Маашинката неработеше. Цялото жило се беше преплело и намачкало. Новата машинка е нещо от рода на Venco или Vonci, немога да се сетя точно, но нещо с "V" почваше. Иначе уж пише, че е германска и определно неизглежда зле направена, дори част от втулките, които на оригиналнната бяха пластмасови, тук са метални.

Колега,като сменяваш механизма ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си сложи по 1 шайба на всяка от пружинките дето влизат в механизма!Препоръчвам ти го да го направиш,защото преди време на един приятел му се наложи да го сменява,но след смяната изкара около 1месец,или малко повече.Драмата беше,че се беше раздул механизма и жилото беше се нагънало и изяло пластмасовото колело.НЕДЕЙ ДА ОТВАРЯШ МЕХАНИЗМА направи в шайбите прорез и ги сложи.Успех!

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Чет 23 авг 2007 18:37

Мда, днес уж оправихме проблема. Дано да е за постоянно. Управлението на мотора беше издало багажа и при много малък товар го развърташе обратно. Сега да чукам на няколко дървета, е добре :) Цялото удоволствие ми струваше още 62лв. За механизма 84лв и за труда 15лв .... общо 161лв. Егати екстрите за едно ел. стъкло .... Направо без пари. Т.е. аз останах без пари :)

Потребителски аватар
bobo_drive
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_drive » Чет 23 авг 2007 18:54

Стига бе човек. Ще ме откажеш да си oправям моето и да оставя дъската :lol:

Потребителски аватар
gicho76
Автомобил: VW Golf VI Variant
Двигател: 1600 tdi CAYC

Мнениеот gicho76 » Съб 03 май 2008 23:12

И аз съм в отбора на повредените ел.стъкла - задно дясно.
Свалих целия механизъм, разглобих жилото - беше се понамачкало, понавих го наново и горе-долу стана, но доста скърца при движение надолу или нагоре. Беше счупен и пластмасовия водач на жилото към ролката на моторчето.
Моля, кажете от къде да взема жилото с каквото там върви и по възможност без ел.моторчето с редуктора.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”